Mirabilys Magazin

  • Măreşte caracterele
  • Dimensiune normală caractere
  • Micşorează caracterele
Astrologia si mesajul astrelor (1)

Astrologia si mesajul astrelor (1)

Email

AdiM


“Dacă toate religiile şi scripturile lumii s-ar pierde, şi dacă nu ne-ar mai rămâne nimic decât stelele cerurilor, povestea zodiacului şi semnificaţia numelor diverselor stele din diferitele constelaţii, am fi capabili să trasăm din nou istoria omului, să recuperăm cunoaşterea ţelului nostru şi să aflăm cum îl putem atinge”. Djwhal Khul

Când auzim de astrologie, fiecare dintre noi avem o anumită înţelegere a termenului. Sau chiar avem înţelegeri diferite, la momente diferite ale vieţii noastre. Cu vreo 25 de ani în urmă, în liceu fiind, horoscopul şi zodiacul păreau nişte curiozităţi generate de o ştiinţă antică şi pierdută în faţa avalanşei materialismului dialectic şi istoric. Dar prin 1992 găseam în astrologie o ştiinţă renăscută în lumea pe care o redescopeream, din România, în urma marii schimbări de la 1989. Azi, percepţia mea despre astrologie este total diferită faţă de cea din liceu, şi destul de schimbată şi faţă de cea de acum 12 ani. Cu toţii evoluăm în viaţă, iar astrologia este o ştiinţă care pune în evidenţă această evoluţie.
Am citat la început din Djwhal Khul, şi probabil nu mulţi oameni ştiu cine este. Dar ce importanţă are cine semnează un citat, faţă de importanţa citatului în sine? Am putea să ne imaginăm că aceste cuvinte ni le spune însuşi Soarele. Mă rog, Soarele nu este o persoană cu buletin şi adresă de e-mail, dar nimeni nu poate să-i conteste existenţa, şi nici faptul că permanent ne transmite ceva. Dacă noi putem percepe ceea ce ne transmite şi sub formă de idei inspirate, atunci suntem pe recepţie.
La fel se întâmplă cu toate corpurile cereşti şi cu toate simbolurile omenirii. Toate au un mesaj pentru noi, şi acest mesaj, impregnându-se subtil în subconştientul nostru, ne influenţează viaţa în măsura în care noi ştim să-l ascultăm şi să-l folosim. Bine, ar putea spune un sceptic, ce să-mi spună mie Venus?! Cum ar putea să-mi vorbească? Şi la nivel pur fizic are dreptate, în fond Venus nu e un partener de discuţie la o cafea, nici un consultant tehnic în spatele biroului său.
Aici trebuie să ne amintim că, totuşi, Venus înseamnă ceva pentru noi. Acest nume are o semnificaţie, şi chiar mai multe. Este şi o planetă a sistemului solar, şi o zeiţă a mitologiei romane (la greci i se spunea Afrodita, la egipteni - Isis), şi un principiu al frumuseţii şi armoniei, care în astrologie se dezvoltă într-o multitudine de semnificaţii simbolice. În cultura de azi, poate că pentru unii Venus este doar o statuie veche cu mâinile rupte, sau o casă de modă, sau o staţiune pe litoralul românesc, semnificaţii mai limitate şi mai sărace... Dar oricum ar fi, dacă numele Venus ne spune ceva, atunci şi Venus, ca simbol astrologic, ne poate spune multe. La fel şi zodiile, care au asociate constelaţii şi etape ale ciclului naturii, legende şi mituri, semnificaţii simbolice şi principii vibraţionale.
Cu cât un lucru înseamnă mai mult pentru noi, şi cu cât semnificaţiile lui sunt mai profunde şi mai conştientizate de noi, cu atât el ne poate transmite un mesaj mai important, atunci când ne întâlnim cu el sau când ne îndreptăm atenţia spre el. Priviţi oamenii: pe lângă necunoscuţi trecem zilnic, şi ei nu ne spun mare lucru, decât probabil involuntar, dacă noi înşine observăm la ei ceva care ne atrage atenţia. Dar oamenii pe care îi cunoaştem, care înseamnă ceva pentru noi, cu care intrăm în comunicare voluntară şi directă, permanent ne pot transmite mesaje şi informaţii importante.
Aşa se întâmplă şi cu astrologia. Astrele sunt permanent pe cer, le putem vedea zilnic, şi chiar dacă e înnorat, ştim că ele sunt acolo, dintotdeauna şi pentru eternitate, şi întotdeauna ne transmit ceva. Dacă suntem pe recepţie, atenţi la ceea ce ne-ar putea sugera ele, intuitiv, stimulându-ne imaginaţia şi creativitatea, dar şi înţelegerea mai profundă a lucrurilor, atunci putem să percepem mesajul lor. Astrologia este un limbaj prin care putem primi mesajul astrelor.

 
 NOUTĂŢI EDITORIALE

Calendar astrologic de perete 2017


Calendar astrologic de birou 2017


Jurnal cotidian de spiritualitate

Pentru a învăţa să ai încredere trebuie să începi să fii complet ne­utru în privinţa a ceea ce ţi se întâmplă în viaţă.
Nu trebuie, neapărat, să vezi lucrurile într-o lumină pozitivă. Încetează, însă, de a le mai vedea într-o lumină negativă.
Încetează de a-ţi mai impune aşteptările asupra eveni­mentelor şi circumstanţelor din viaţa ta. Pur şi simplu, lasă viaţa să mear­gă înainte şi vezi ce se întâmplă.

comandă...
SaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSave

Maxima Zilei

James Allen a scris acum 100 de ani: Suflete zdruncinate de furtuni, oriunde aţi fi, indiferent în ce condiţii aţi trăi, să ştiţi că în oceanul vieţii insulele binecuvântate zâmbesc şi tărâmul însorit al idealului vostru aşteaptă să veniţi. Pe scurt el spune aşa: Cum gândeşte omul în inima sa, aşa este. Spicuind mai departe el spune că omenirea pluteşte pe valuri de pasiune necontrolată, într-un tumult de suferinţă neînfrânată, este cu sufletul la gură de griji şi îndoieli. Numai omul înţelept, cel ale cărui gânduri sunt controlate şi purificate determină vânturile şi furtunile sufletului să-l asculte.


cine este online?

Avem 73 vizitatori online

Autentificare

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.


CURSURI

CURSURI DE ASTROLOGIE
ŞI FENG-SGUI
recunoscute de Ministerul Muncii. Diplomele obţinute vor da dreptul absolvenţilor să practice profesia de astrolog.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

Banner

Banner

Banner

CELE MAI CITITE ARTICOLE