Mirabilys Magazin

  • Măreşte caracterele
  • Dimensiune normală caractere
  • Micşorează caracterele
Astrologia si mesajul astrelor (4)

Astrologia si mesajul astrelor (4)

Email

AdiM


Există multe tipuri de astrologie. S-au dezvoltat în diverse culturi şi civilizaţii, şi în diverse viziuni ale folosirii astrologiei. Sunt privite azi ca şcoli diferite, sau ca ramuri diferite, sau ca metode diferite de a folosi armonia ritmurilor cosmice în contextul anumitor viziuni metafizice. Este imposibil, probabil, ca ele să ajungă să se reunească într-o ştiinţă unitară a astrologiei. Dar toate au în comun ideea că există ritmuri cosmice şi factori cosmici care au o anumită influenţă sau corespondenţă cu ceea ce se întâmplă pe Pământ. În spiritul Legii Universale care spune "Ceea ce este Sus, este ca şi ceea ce este Jos", şi invers. Adică prin principiul universal al analogiei.
Toţi trăim ziua şi noaptea, adică parcurgem aceste momente de timp şi de vibraţie în aceeaşi măsură, fiecare în felul său. Unii oameni sunt activi pe durata zilei, în perioada diurnă, şi se retrag în cuibul lor de cum se lasă întunericul, ca să se odihnească. Alţii sunt activi în perioada nocturnă, în liniştea şi intimitatea unui colţ propriu, totuşi lucrând pentru binele tuturor. Cele două perioade zilnice, de lumină solară şi întuneric general, le folosim fiecare după cum simţim că suntem mai înclinaţi. Aceste perioade sunt legate doar de poziţia Soarelui faţă de orizontul locului unde trăim, deasupra lui ziua, şi dedesubtul orizontului, noaptea. Se ştie, în general, că oamenii născuţi ziua tind să fie mai activi în perioada diurnă, iar cei născuţi noaptea stau mai des treji în cursul nopţii pentru a lucra sau a face diverse lucruri.
La fel este şi cu razele de lumină astrală, planetară, cu perioadele mai largi date de poziţiile celorlalte astre faţă de orizont sau faţă de alte planete importante. Toate formează ritmuri cosmice, cu diverse periodicităţi, şi fiecare le foloseşte în felul său, indiferent dacă este sau nu conştient de ele. Este adevărat că toate aceste ritmuri sunt destul de puţin cunoscute. Ele nu depind de zodia natală, ci mai ales de momentul din zi în care s-a născut fiecare, şi de configuraţia astrală a momentului naşterii sale. Dar pentru folosirea conştientă a acestor ritmuri, este necesară cunoaşterea astrologiei, sau cel puţin o consultanţă astrologică de calitate.
La alt nivel, ne putem întreba ce gen de astrologie ne poate fi mai util atunci când ajungem să ne dorim să aflăm repere de viaţă din perspectiva astrologică. Este greu de spus că unui om, numai fiindcă s-a născut în România, îi trebuie astrologie occidentală. Asta fiindcă ar trebuio ţinut cont şi de locul unde s-a născut (sau s-a încarnat) el ultima dată. Majoritatea sunt mai receptivi la astrologia mai populară în zona în care s-au npscut ei acum şi aici. Dar unii sunt mai receptivi la astrologie hindusă, sau chinezească, fiindcă în trecutul lor karmic poate să existe o legătură intensă cu acele culturi şi civilizaţii. Probabil cel mai bun răspuns ar fi ca fiecare să-şi aleagă genul de astrologie pe care îl simte cel mai apropiat de propriul său suflet.
Nu există vreo şcoală de astrologie mai bună sau mai rea decât alta, nici vreo metodă sau tehnică astrologică mai bună sau mai rea decât alta. Mai degrabă, fiecare şcoală de astrologie este optimă pentru cei care se simt receptivi la viziunea şi informaţia pe care o oferă ea. Fiecare îşi găseşte răspunsurile proprii, pentru evoluţia sa, pe calea pe care o simte el cea mai adecvată. Toate sunt raze ale aceleiaşi lumini centrale, dar fiecare poate avea rezonanţa sa optimă cu una sau mai multe dintre ele.

 

 
 NOUTĂŢI EDITORIALE

Calendar astrologic de perete 2017


Calendar astrologic de birou 2017


Jurnal cotidian de spiritualitate

Pentru a învăţa să ai încredere trebuie să începi să fii complet ne­utru în privinţa a ceea ce ţi se întâmplă în viaţă.
Nu trebuie, neapărat, să vezi lucrurile într-o lumină pozitivă. Încetează, însă, de a le mai vedea într-o lumină negativă.
Încetează de a-ţi mai impune aşteptările asupra eveni­mentelor şi circumstanţelor din viaţa ta. Pur şi simplu, lasă viaţa să mear­gă înainte şi vezi ce se întâmplă.

comandă...
SaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSave

Maxima Zilei

James Allen a scris acum 100 de ani: Suflete zdruncinate de furtuni, oriunde aţi fi, indiferent în ce condiţii aţi trăi, să ştiţi că în oceanul vieţii insulele binecuvântate zâmbesc şi tărâmul însorit al idealului vostru aşteaptă să veniţi. Pe scurt el spune aşa: Cum gândeşte omul în inima sa, aşa este. Spicuind mai departe el spune că omenirea pluteşte pe valuri de pasiune necontrolată, într-un tumult de suferinţă neînfrânată, este cu sufletul la gură de griji şi îndoieli. Numai omul înţelept, cel ale cărui gânduri sunt controlate şi purificate determină vânturile şi furtunile sufletului să-l asculte.


cine este online?

Avem 55 vizitatori online

Autentificare

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.


CURSURI

CURSURI DE ASTROLOGIE
ŞI FENG-SGUI
recunoscute de Ministerul Muncii. Diplomele obţinute vor da dreptul absolvenţilor să practice profesia de astrolog.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

Banner

Banner

Banner

CELE MAI CITITE ARTICOLE