Mirabilys Magazin

  • Măreşte caracterele
  • Dimensiune normală caractere
  • Micşorează caracterele
Astrologia si mesajul astrelor (8)

Astrologia si mesajul astrelor (8)

Email

AdiM


Ceea ce vedem în presă sau la TV sub titlul "horoscop" reprezintă cea mai populară aplicaţie a astrologiei semnului solar. De fapt, termenul de "horoscop" este folosit aici într-o accepţiune mai nouă, care s-a răspândit cu largul concurs al presei, chiar dacă semnificaţia lui originală este alta. Dar o să las pe altă dată etimologia termenului, şi o să mă refer la astrologia semnului solar ca forma în care este cunoscută astrologia de - probabil - 90% dintre cei care au auzit despre ea.
Prin Evul Mediu, odată cu răspândirea tiparului şi a periodicelor tipărite, au apărut aşa-numitele almanahuri, care ofereau tot felul de informaţii practice pentru domenii de mare importanţă economică: agricultură, vânătoare, navigaţie etc. Fiindcă astrologia era un domeniu destul de apreciat în acea vreme - de pildă, era obligatoriu ca un medic să studieze şi astrologia în universitate - editorii au găsit de cuviinţă să includă prognoze astrologice anuale sau lunare, privitoare la vreme, recolte sau alte evenimente majore. De asemenea, au devenit populare calendarele agricole care prezentau fazele lunii, fiindcă pe atunci multe lucrări agricole erau sincronizate cu ciclul lunar.
În primele secole ce au urmat Evului Mediu, sub influenţa iluminismului şi a materialismului, şi ca urmare a industrializării în desfăşurare, articolele de astrologie agricolă şi meteorologică au început să-şi piardă căutarea. Ştiinţa pozitivă câştiga, şi tot mai mulţi se foloseau de datele statistice şi de laborator ale acesteia, în loc să se mai ghideze după ritmurile naturii. Editorii de almanahuri aveau nevoie de ceva nou pentru a stârni interesul publicului pentru tipăriturile lor astrologice de masă. Şi atunci au apelat la cea mai generală formă de astrologie.
Astfel, în loc ca un astrolog să spună, la modul general, ce se poate întâmpla într-o anumită lună, cu riscul să alimenteze nedumerirea asupra felului în care toţi oamenii ar putea fi influenţaţi de astre în acelaşi fel, i s-a cerut să scrie ce predispoziţii există numai pentru nativii unui anumit semn. Apoi pentru semnul următor, până la toate cele 12 semne ale zodiacului. Fiindcă orice om îşi ştia data naşterii, şi deci şi zodia natală, personalizarea prognozelor a avut un mare succes, şi continuă să aibă până astăzi.
Aceasta este astrologia semnului solar. Ea se referă la câte o zodie întreagă, şi emite prognoze şi comentarii în funcţie de activarea zodiei respective în perioada dată. Desigur că şi ea are un grad mare de generalitate, dar este ceva mai concretă decât prognozele generale, care nu se refereau la indivizi ci la societate în general.
Nu se poate spune că astrologia semnului solar ar fi greşită, sau că nu ar funcţiona. Reproşul care i se poate aduce este că este prea superficială şi generală, în comparaţie cu astrologia natală sau cu ramurile astrologiei care operează cu astrograme exacte ale unei entităţi, pentru un anumit moment şi loc. Dar ea are meritul că popularizează astrologia, şi chiar dacă sunt mulţi care o tratează drept superstiţioasă sau neimportantă, există foarte mulţi oameni care îşi citesc zilnic horoscopul din ziar, pentru zodia lor, şi constată că le foloseşte. Nu se pune problema dacă li se potriveşte sau nu. Aceasta este întotdeauna o apreciere subiectivă, şi ţine foarte mult de implicarea personală a individului, de mentalitatea şi credinţa lui.
În episodul viitor voi povesti de ce şi cum funcţionează astrologia semnului solar, pentru cei care nu au prejudecăţi faţă de ea.

 

 
 NOUTĂŢI EDITORIALE


BAZELE RADIESTEZIEI PRACTICE - Partea 1Această carte reprezintă rodul a peste 20 de ani de studii, cercetări și experimentări. Ea pune la dispoziția radiesteziștilor, și nu numai, o mulțime de elemente practice.
Prin realizarea unei baze teoretice clare, prin descrierea corectă a situațiilor, prin explicațiile diferitelor fenomene și multe altele
aceștia sunt sprijiniți să înțeleagă mai bine cazuistica și tehnicile aplicate, le clarifică ceea ce se întâmplă cu diverși pacienți,
lămurește unele neconcordanțe și le oferă o bază de lucru cu mult mai largă și mai eficientă.

comandă...
SaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSave

Maxima Zilei

Jupiter în semnul Scorpionului 10 octombrie 2017 - 8 noiembrie 2018

Cea mai bună pregătire pentru ziua de mâine, este să faci tot ce poți astăzi

Rareori ne dăm seama că suntem împresuraţi de extraordinar. Miracolele se întâmplă în jurul nostru, semnele lui Dumnezeu ne arată drumul, îngerii insistă să fie auziţi, dar noi, fiindcă suntem învăţaţi că există formule pentru a ajunge până la Dumnezeu, nu luăm seama la nimic din toate acestea. Nu pricepem că El se află oriunde Îl lăsăm să intre.

cine este online?

Avem 64 vizitatori online

Autentificare

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.


CURSURI

CURSURI DE ASTROLOGIE
ŞI FENG-SGUI
recunoscute de Ministerul Muncii. Diplomele obţinute vor da dreptul absolvenţilor să practice profesia de astrolog.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

Banner

Banner

Banner

CELE MAI CITITE ARTICOLE