Mirabilys Magazin

  • Măreşte caracterele
  • Dimensiune normală caractere
  • Micşorează caracterele
Constelaţia Capricornului

Constelaţia Capricornului

Email

| Rodica Purniche | Astrolog |


Constelaţie care nu corespunde nici ca întindere şi nici ca localizare cu Semnul zodiacal omonim, localizată între 00-270 Vărsător, imediat sub ecuator, şi înconjurată la vest de Săgetător, la nord-vest de Acvila, de Delfin şi Lebădă la nord, de Vărsător la sud şi de Microscop şi Peştele Austral la sud. Nu este foarte luminoasă dar seamănă cu un zâmbet larg afişat pe bolta cerului. Poate fi văzută spre sud, la începutul toamnei, deasupra orizontului, cam pe la jumătatea liniei ce desparte cerul de pământ, sub forma unui triunghi înclinat. Deşi stelele ei nu sunt luminoase, ele sunt uşor de observat, deoarece se află într-o zonă stelară mai puţin aglomerată.
Steaua sa cea mai strălucitoare, Algedi sau Giedi Prima (Alpha Capricorni), este în realitate un mic grup de cinci Sori, dintre care doi, cei mai strălucitori, se văd cu ochiul liber. Iniţial a fost considerată o stea dublă optică, ale cărei componente sânt, al rândul lor, fiecare, o stea dublă. Denumirea de origine arabă înseamnă “steaua norocoasă a războinicului”. Deneb Algedi (Delta Capricorni) este o stea variabilă, a cărei strălucire se modifică la fiecare 24 de ore. Denumirea ei, tot de origine arabă, înseamnă “coada Capricornului”. Constelaţia mai conţine alte stele duble, roiul globular M30 aflat în partea ei vestică şi galaxia spirală NGC 6907.

Cercetări recente au arătat că această constelaţie este “prezentă” în această zonă a cerului în perioada marilor furtuni, ceea ce a făcut ca astrologii să presupună că animalul ales ca reprezentare pentru ea să provină din timpuri foarte vechi, când, pentru unele populaţii marine, valurile uriaşe ale oceanelor, în timpul furtunilor, erau numite “capre”. Acest lucru poate fi citit într-o carte de interpretare a viselor redactată prin secolul II d.Ch., care pomenşte despre un vis în care “valuri de capre” invadau ţărmurile.
Cu toate că nu se dovedeşte la fel de bogată şi spectaculoasă precum vecina sa “imediată”, constelaţia Săgetătorului, şi nici atât de aglomerată precum “vecina de peste drum”, constelaţia Racului, constelaţia Capricornului a generat de-a lungul timpului o literatură extraordinar de interesantă în ceea ce priveşte atât provenienţa cât şi semnificaţia animalului fabulos care o guvernează. Baza astronomică a tuturor miturilor constă în faptul că, acum 2500 de ani, Soarele atingea nadirul la intrarea în această constelaţie, după care începea “să urce în Zodiac” (după cum afirmă un gromovnic românesc).

 
 NOUTĂŢI EDITORIALE


BAZELE RADIESTEZIEI PRACTICE - Partea 1Această carte reprezintă rodul a peste 20 de ani de studii, cercetări și experimentări. Ea pune la dispoziția radiesteziștilor, și nu numai, o mulțime de elemente practice.
Prin realizarea unei baze teoretice clare, prin descrierea corectă a situațiilor, prin explicațiile diferitelor fenomene și multe altele
aceștia sunt sprijiniți să înțeleagă mai bine cazuistica și tehnicile aplicate, le clarifică ceea ce se întâmplă cu diverși pacienți,
lămurește unele neconcordanțe și le oferă o bază de lucru cu mult mai largă și mai eficientă.

comandă...
SaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSave

Maxima Zilei

Viața este uneori foarte zgârcită: trec zile, săptămâni, luni și ani fără să simți nimic nou. Totuși, odată ce se deschide o ușă, o adevărata avalanșă pătrunde prin spațiul deschis. Acum nu ai nimic, iar in clipa următoare ai mai mult decât poți accepta.

cine este online?

Avem 60 vizitatori online

Autentificare

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.


CURSURI

CURSURI DE ASTROLOGIE
ŞI FENG-SGUI
recunoscute de Ministerul Muncii. Diplomele obţinute vor da dreptul absolvenţilor să practice profesia de astrolog.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

Banner

Banner

Banner

CELE MAI CITITE ARTICOLE