Mirabilys Magazin

  • Măreşte caracterele
  • Dimensiune normală caractere
  • Micşorează caracterele
Constelaţia Săgetătorului

Constelaţia Săgetătorului

Email

| Rodica Purniche | Astrolog |


Situata pe Calea Lactee (cu exceptia partii ei estice), constelatia nu corespunde nici ca intindere si nici ca localizare cu Semnul zodiacal omonim. Ea se desfasoara intre 27grd Sagetator si 1grd Varsator. Poate fi vazuta spre sud, vara, in apropierea orizontului, in partea de sus a Caii Lactee. Caracterizata de o mare stralucire si de un numar insemnat de stele, ea este o constelatie mare, luminoasa, plina de lucruri interesante. De exemplu, Nebuloasa Lagunei chiar a fost considerata o reala "maternitate stelara", in ai carei nori se nasc noi stele. Darele de praf cosmic impart in trei Nebuloasa Trifid, un nor de gaze si stele, iar undeva spre nord se afla roiul luminos M22. Steaua principala a constelatiei, pozitionata in partea ei sudica, este Rukbat (Alpha Sagitarii), care, in araba veche, inseamna "genunchiul vanatorului", si care nu este vizibila din Europa Centrala.


Cea mai stralucitoare stea insa este Kaus Australis, "arcul sudic" sau "partea de jos a arcului", de 100 de ori mai stralucitoare decat Soarele nostru, avand in vecinatatea sa o stea-pereche de o slaba luminozitate."Familia Kaus" mai contine inca doua stele fixe, Kaus Meridionalis, "partea de mijloc a arcului", si Kaus Borealis, "arcul nordic" sau "partea de sus a arcului", cea mai departata de Terra.
Singura stea dubla importanta este Akrab, in afara ei constelatia neavand altele mai insemnate

 

 
 NOUTĂŢI EDITORIALE


AGENDĂ (cu povestioare) 2018CALENDAR DE PERETE 2018SaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSave

Maxima Zilei

 Poate că acum este momentul de a reflecta la ideea că dacă eu sunt fericit şi ceilalţi vor fi fericiţi, acordând prioritate întâi împlinirii personale. Deci: Dragostea este Cine Eşti Tu cu Adevărat.

cine este online?

Avem 51 vizitatori online

Autentificare

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.


CURSURI

CURSURI DE ASTROLOGIE
ŞI FENG-SGUI
recunoscute de Ministerul Muncii. Diplomele obţinute vor da dreptul absolvenţilor să practice profesia de astrolog.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

Banner

Banner

Banner

CELE MAI CITITE ARTICOLE