Mirabilys Magazin

  • Măreşte caracterele
  • Dimensiune normală caractere
  • Micşorează caracterele
Planetele în semne

Planetele în semne

Email

PLUTON ÎN CAPRICORN

Pluton, odată cu trecerea în Capricorn aduce o importantă schimbare de vibraţie, în sensul în care devenim mult mai serioşi, mai puternici, fiind oarecum foarte sobru în manifestări. Apare foarte puternică dorinţa de putere, de consolidare, de transformare a poziţiei sociale. Fiecare dintre noi, mai ales la nivel subtil, simţim acest poziţie, în primă fază ca bulversantă, amplificând temerile şi aducând la lumină multe o parte din ele, tocmai pentru a le rezolva. La ora când Pluton a trecut pentru 13 ani în semnul Capricornului, 3.03, numerologic foarte subtilă ( numărul 3 reprezintă acţiunea vitală şi Creaţia, posedând în sine sacrul, fiind totodată şi întoarcerea la unitate; îl regăsim în Sfânta Treime, sugerând naştere – viaţă – moarte, început – apogeu – final, corpul fizic – corpul eteric – corpul spiritual, perfecţiunea, triunghiului echilateral şi a simetriilor sale, numărul culorilor fundamentale, etc.), se afla în casa a 3 a, guvernată de Mercur şi pe ora planetară a lui Venus, această sugerează, pe scurt, transformarea modalităţii de relaţionare, a mentalităţilor, prin iubire şi cu înţelepciune.

NEPTUN ÎN PEŞTI

În semnul de domiciliu, Neptun evident că va aduce la nivel mundan o expansiune legată de credinţă, o întoarcere către valorile reale, dar şi o perioadă de confuzie şi haos pentru cei care-şi doresc puterea cu orice preţ. Neptun aduce în Peşti o vibraţie cu profunde rezonanţe psihice şi mistice. Şi Jupiter ilustra, din vibraţia Peştilor, aspiraţia religioasa, dar Neptun duce acest lucru pe culmile imaginaţiei prin trăiri mistice şi experienţe stranii, pe care mintea umană de azi adesea uită să le mai coreleze cu aspecte spirituale. De aici, vibraţia contradictorie a Peştilor devine confuzie interioară, generatoare de emoţii intense şi greu de împărtăşit. Omul are nevoie să-şi limpezească idealurile şi viziunea, şi la aceasta îl îndeamnă Neptun, stapânul valurilor care ascund taine în adâncurile lor, dar şi al valurilor care spală şi limpezesc. Planeta Neptun modulează, pentru locuitorii Terrei, influxul astral al Semnului zodiacal Peşti, prin intermediul căruia DUMNEZEU trimite în viaţa noastră necesitatea unui ideal, compasiunea, capacitatea de a visa şi posibilitatea noastră de a transcende dualitatea şi iluzia acestei lumi.


URANUS ÎN BERBEC

Cum am putea denumi această poziţie, un foc electric, o descărcare, o înălţare, greu de definit şi surprinzător în acelaşi timp. Cred că nimic din ceea ce ştim nu mai poate fi folosit fără a avea surprize de proporţii. De aceea cred că am nevoie de ceva timp ca să simt şi să dau o definiţie exactă a acestui aspect, oricum sunt pregătită pentru orice, sau încerc...


SATURN ÎN CAPRICORN

În acest semn, Saturn se află în domiciliu și își exerictă cu toată forța capacitatea de a ne detrmina să privim cu seriozitatea viața noastră și a ne responsabiliza și maturiza. Timp de doi ani și câteva luni Saturn ne va șlefui viața așa încât la final să fim mult mai frumoși și plini de încredere în ceea ce putem face. Este un proces delicat, greu sau dur, dar merită trăit și analizat căci nu îl trecem de prea multe ori în viață.

JUPITER ÎN SCORPION

În acest semn ”marele benefic” ne determină să ne ocupăm intens de transformarea noastră spirituală, ne ajută să ne dezvoltăm calitățile cu care am fost înzestrați și să eliminăm intens toate reziduurile care ne împiedică să fim noi înșine. SE consideră că în acest semn se află în trigonocrație față de domiciliul tradițional în semnul Peștilor, adică apare acea latură jupiteriană umană, care sprijină creșterea interioară și manifestarea personalității. Deşi suntem pregătiţi din punct de vedere energetic să percepem numai lumea noastră, avem totuşi capacitatea de a accede la celelalte lumi, care sunt la fel de reale, unice, absolute şi atotcu­prinzătoare ca şi lumea noastră. Perceperea esenţei energetice a lucrurilor şi cunoaşterea acestui adevăr are o importanţă atât de mare, iar Jupiter în Scorpion asta ne ajută să facem.

MARTE ÎN SCORPION

Este în domiciliul lui tradiţional, şi ne aduce multă energie, forţă şi putere de a ne regenera atât corpul fizic dar mai ales cel emoţional.

Tradiţional, Marte în Scorpion aduce luptători şi războinici, militari de carieră, oameni care îşi dedică viaţa apărării unei cauze. Nu trebuie să înţelegem numai sensul exact al cuvintelor, în spatele lor sunt acei oameni care nu uită niciodată gratitudinea, care se aruncă fără ezitare în fluviul pasiunilor ce curge totdeauna prin viaţa lor.

Marte în Scorpion ne aduce sentimentul că ştim că suntem liberi să alegem ceea ce ne dorim, hotărârile sunt luate cu curaj, detaşare şi - uneori - cu o anumită doză de nebunie.

Ne aduce acceptarea pasiunilor, şi savurarea lor intensă. Nu trebuie să renunţăm la entuziasmul cuceririlor; ele fac parte din viaţa noastră şi-i bucură pe toţi cei care iau parte la ele.

Ne ajută să nu pierdem însă niciodată din vedere lucrurile durabile şi legăturile solide create în timp.

Marte în Scorpion ştie să facă distincţia dintre ceea ce e trecător şi ceea ce e definitiv.

De noi depinde cum vom folosi această forţă pe care ne-o aduce Marte. În general agresivitatea se transformă în poziţii extreme de susţinere a punctului de vedere, în impulsivitate şi impetuozitate.

Oricum este o perioadă plină de forţă, puternică, dinamică.

VENUS IN VĂRSĂTOR

Este un aspect armonic, de trigonocraţie, care influenţează planul mental. Emoţiile şi ideile se împletesc armonios, reuşind să concretizăm cu foarte mare uşurinţă ceea ce ne propunem.

Este o perioadă potrivită pentru a ameliora relaţiile, pentru a reveni la sentimente mai bune, pentru a ne împăca. Sentimentele sunt obiective şi vom primi ceea ce şi noi am oferit în trecut. Concilierea este cuvânt potrivit acestei perioade cât Venus va sta în semnul Vărsătorului.

În plus vom fi foarte deschişi către relaţiile sociale şi viaţa mondenă, dorind să avem întâlniri cu prietenii şi să discutăm planuri şi idei comune.

Să nu uităm că pot apare atitudini destul de excentrice, catalogate de numeroase ori capricioase, mai ales in fenomenele meteo.

 

MERCUR IN CAPRICORN

În acest semn gândirea noastră devine mai exactă, mai organizată, dar şi mai pragmatică. Este vorba şi despre o rigiditate atât în mentalitate cât şi în gesturi sau mişcare, dar şi o mai mare profunzime în decizii.

Eu consider o poziţie excelentă pentru a studia şi aprofunda, dar şi pentru a încheia noi contracte sau afaceri. Latura comercială şi versatilă a lui Mercur este mult mai profundă şi mai bine structurată.

 

SOARE IN CAPRICORN

Cât Soarele va sta în acest semn ne vom simţi foarte serioşi şi raţionali. Putem medita într-o manieră constructivă şi vom avea o abilitate extraordinară de a construi proiecte pe termen lung. Ne va fi dificl să comunicăm, relaţiile cu oamenii nu sunt prioritare în acest interval. Suntem mai taciturni şi morocănoşi, fiind concentraţi ţi aparent lipsiţi de emotivitate.

Prudenţa se poate îndrepta foarte uşor spre avariţie, iar perfecţionismul ne poate face exigenţi şi ambiţioşi. Este bine să fim ponderaţi în toate aceste manifestări, căci până la urmă Capricornul este o figură rece, calculată şi echilibrată. Idea de organizarea va fi lait motivul acestei perioade.

 

LUNA ÎN VĂRSĂTOR

În această perioadă foarte mulţi dinte noi simţim nevoia de a finaliza sau a ne lămuri asupra multor probleme. Este o modificare pe care o resimţim în toate planurile care ne face să dorim aceste finalizări sau lămuriri, pentru a porni pe un drum nou, eliberaţi de problemele sau neînţelegerile trecutului.

Orientarea şi mintea analitică şi practică va defini această perioadă. Vom fi foarte deschişi în a înţelege noi concepte şi simboluri.

Este în continuare la dispoziţia lui Saturn şi se referă la interiorizarea gândirii. Este o perioadă în care ar trebui să manifestăm ideile revoluţionare, să le punem în practică, să fim deschişi şi receptivi la tot ce ne înconjură. Chiar dacă vom avea tendinţa de a ne interioriza, trăirile, evenimentele din această perioadă ne vor determina să ne schimbăm viziunea, şi să punem în practică ideile precise pe care trebuie să le dezvoltăm în continuare. În plus în această perioadă trebuie să regăsim un echilibru între mental şi emoţional, mai ales prin înţelegerea sentimentelor şi frământărilor celor din jur.

 
 NOUTĂŢI EDITORIALE


AGENDĂ (cu povestioare) 2018CALENDAR DE PERETE 2018SaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSave

Maxima Zilei

Chiar dacă atmosfera este aparent plăcută, în interiorul nostru simțim o nevoie acută de a ne ordona sentimentele, viața materială, relațiile, gândurile și de a ne stabili valorile. De aceea cele mai mari transformări vor avea loc în forul nostru interior.

cine este online?

Avem 62 vizitatori online

Autentificare

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.


CURSURI

CURSURI DE ASTROLOGIE
ŞI FENG-SGUI
recunoscute de Ministerul Muncii. Diplomele obţinute vor da dreptul absolvenţilor să practice profesia de astrolog.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

Banner

Banner

Banner

Planete - poziţii, aspecte

POZITIILE PLANETELOR
(ora 00:00 - ora Romaniei)error
ASPECTELE ZILEICELE MAI CITITE ARTICOLE