Mirabilys Magazin

  • Măreşte caracterele
  • Dimensiune normală caractere
  • Micşorează caracterele
Reflecţii zilnice

Reflecţii zilnice

Email

"Ascultă-mă fiule: îţi vorbesc în timp ce dormi, cu o mânuţă sub obraz şi cu buclele tale blonde şi umede adunate pe fruntea plină de sudoare. M-am strecurat singur în camera ta. Acum doar câteva minute, pe când îmi citeam ziarul în biblioteca, am fost înăbuşit de remuşcări. Am venit lângă patul tău cu un profund sentiment al vinei.
Iată la ce mă gândeam, fiule: am fost mereu supărat pe tine, te-am certat pe când te îmbrăcai pentru şcoala pentru că te-ai şters prea repede cu prosopul pe faţă. Te-am condamnat pentru că nu ţi-ai curăţat pantofii. Am strigat nervos la tine pentru ca ai aruncat pe jos câteva din lucrurile tale.
Te-am considerat vinovat şi la micul dejun. Vărsai băutura, înfulecai mâncarea, îţi puneai coatele pe masa. Îţi ungeai pâinea cu prea mult unt. Şi când te-ai dus la joaca şi eu am plecat la slujba, te-ai întors, mi-ai făcut cu mâna şi mi-ai spus: "Pa, tati!", iar eu m-am încruntat şi ţi-am răspuns: "Îndreaptă-ţi umerii!"
Apoi a reînceput totul în aceeaşi după-amiază. Întorcându-mă de la serviciu, te-am spionat; stăteai în genunchi şi te jucai cu biluţele. Şosetele îţi erau găurite. Te-am umilit în faţa prietenilor tăi aducându-te acasă cu forţa. Şosetele costau bani - şi dacă ar fi trebuit să le cumperi, ai fi fost mai atent! Închipuie-ţi, fiule, aşa se poartă un tata!
Îţi aminteşti, mai târziu, cum eu citeam în bibliotecă, iar tu ai intrat tiptil, cu o umbră de durere în priviri?
Când mi-am ridicat ochii din hârtie, enervat din cauza întreruperii, ai şovăit în pragul uşii.
"Ce vrei?" m-am răstit.
N-ai spus nimic, dar ai venit în fugă şi te-ai aruncat în braţele mele şi m-ai sărutat, cu mânuţele tale mici încolăcite în jurul gâtului meu cu atâta dragoste, pe care Dumnezeu însuşi ţi-a dăruit-o şi pe care nici nepăsarea n-o putea ucide. Si apoi ai plecat, tropăind uşor pe scări.
Ei bine, fiule, câteva clipe mai târziu hârtia mi-a alunecat din mâini şi am fost pătruns de o groază cumplită. Ce făcuse din mine obiceiul? Prostul obicei de a căuta nod în papură, de a certa - asta era răsplata pe care o primeai fiindcă erai băiat. Nu că nu te iubeam; dar ceream prea mult de la anii tăi fragezi. Îmi stabilisem drept criteriu propria-mi vârstă.
Şi era atâta bunătate, frumuseţe şi adevăr în sufletul tău. Micuţa ta inima era la fel de desăvârşită ca zorii ce învăluie triumfător dealurile domole. Toate astea se adunaseră în impulsul tău de moment de a te năpusti să mă săruţi şi să-mi urezi noapte bună. Nimic altceva nu contează în această seară. Am venit la căpătâiul tău pe întuneric şi am îngenunchiat acolo, ruşinat!
E o ispăşire palidă, ştiu că n-ai înţelege toate astea daca ţi le-aş spune când eşti treaz. Dar mâine o sa fiu un tătic adevărat! O sa-ţi fiu prieten de nădejde, voi suferi cot la cot cu tine şi voi râde când râzi şi tu. O să-mi muşc limba înainte să te cert. O să repet mereu, ca într-un ritual: "Nu e decât un puşti - un băieţel şi nimic mai mult."
Mi-e teama că te-am tratat ca pe un bărbat. Şi totuşi, fiule, acum că te vad ghemuit şi ostenit în pătuţul tău de copil, îmi dau seama că nu eşti decât un copilaş. Până mai ieri te purta mama în braţe şi îţi odihneai căpşorul pe umărul ei. Ţi-am cerut prea mult, mult prea mult". ("Tata uită" - de W. Livingston Larned)

În loc să-i condamnăm pe ceilalţi, haideţi să-i înţelegem. Să găsim motivele pentru care fac ei ceea ce fac. Este mult mai profitabil şi mai înnobilant decât critica; ne atragem astfel simpatie, toleranţă şi bunătate. "A şti totul înseamnă a ierta totul."


Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Spunem că-L dorim pe Dumnezeu, dar  uităm că dorul lui Dumnezeu pentru noi este infinit mai adânc.

Cultivă simplitatea în modul de a te îmbrăca, de a te hrăni şi în obiceiurile tale zilnice! Fii pur ca floarea de lotus! Îndreaptă-te către Dumnezeu în rugăciunile tale, aşa cum floarea-soarelui se îndreaptă către Soare! Fii îndatoritor cu cât mai mulţi oameni! Şi vei străluci precum Luna pe cerul senin!

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Pentru fiecare dintre noi,

Fiecare cale de căutare personală

Dispune de un loc în spaţiul-timp din Univers.

Fiecare existenţă are de jucat un rol

În marca coregrafie cosmică a istoriei omenirii.

Fiecare drum al vieţii, întins între cer şi pământ,

Trasează volute şi arabescuri,

Tornade sau circumvoluţiuni mişcătoare,

Supus fiind aspiraţiilor contradictorii

între ancorare sau înrădăcinare, elan sau zbor.

Rătăcirile noastre oscilează între înaintare către ceilalţi,

Şi retragere, întoarcere sau concentrare asupra sinelui.

Ne căutăm prin salturi succesive,

Trei paşi înainte şi uneori doi înapoi

Atunci când nu trebuie să facem un salt lateral.

Căutarea nesfârşită a ce e mai bun în sine se învârte

în enclava libertăţii oferite fiecăruia

între datorie şi credit, uşurare şi autonomie,

La limita dintre definit şi nedefinit,

Dintre trecut şi viitor,

între răsăritul şi apusul fiecărei fiinţe. Jaques Salome

 

 
 NOUTĂŢI EDITORIALE

Calendar astrologic de perete 2017


Calendar astrologic de birou 2017


Jurnal cotidian de spiritualitate

Pentru a învăţa să ai încredere trebuie să începi să fii complet ne­utru în privinţa a ceea ce ţi se întâmplă în viaţă.
Nu trebuie, neapărat, să vezi lucrurile într-o lumină pozitivă. Încetează, însă, de a le mai vedea într-o lumină negativă.
Încetează de a-ţi mai impune aşteptările asupra eveni­mentelor şi circumstanţelor din viaţa ta. Pur şi simplu, lasă viaţa să mear­gă înainte şi vezi ce se întâmplă.

comandă...
SaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSave

Maxima Zilei

Este cel mai bun moment pentru a ne schimba modul în care privim valorile materiale, banii, puterea, deschizându-ne mai mult spre latura spirituală, în acest fel putând să înţelegem erorile referitoare la acumularea de bani.


cine este online?

Avem 77 vizitatori online

Autentificare

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.


CURSURI

CURSURI DE ASTROLOGIE
ŞI FENG-SGUI
recunoscute de Ministerul Muncii. Diplomele obţinute vor da dreptul absolvenţilor să practice profesia de astrolog.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

Banner

Banner

Banner

Planete - poziţii, aspecte

POZITIILE PLANETELOR
(ora 00:00 - ora Romaniei)error
ASPECTELE ZILEICELE MAI CITITE ARTICOLE