Mirabilys Magazin

  • Măreşte caracterele
  • Dimensiune normală caractere
  • Micşorează caracterele
Cura cu orz verde

Cura cu orz verde

Email

| Dr. Violeta Pîrvu | Medic specialist Medicină de Familie | Competenţă apifitoterapie | Clinica Raphael Medica |


Anotimpul primăverii, plin de culoare şi miresme încântătoare, prin care Mama Natură îşi revarsă parcă tot farmecul său şi puterea sa regeneratoare este un anotimp cu siguranţă iubit  şi aşteptat de toţi.
Pentru anumite persoane însă, venirea primăverii, se asociază cu strănutul, lăcrimarea excesivă şi teama de a nu suferi o criză de sufocare. Este cazul persoanelor care suferă de boli alergice (conjunctivite, rinite, bronşite, astm alergic), declanşate de creşterea concentraţiei de polen în atmosferă, dar şi de praf, puf, mucegaiuri, precum şi de alţi factori.
Pentru aceştia, dar  şi pentru toţi aceia care doresc să urmeze o cură de dezintoxicare de primăvară, este indicată cura cu orz verde.

Puterea vindecătoare a orzului verde este descoperirea dr. Yoshihida Hagiwara, doctor în medicină, absolvent al Universităţii Kumamoto din Japonia.
Dr. Yoshihida Hagiwara a fost pasionat de farmacie încă de la vârsta de 20 de ani, preparând vitamine, analgezice şi produse din plante.
În urma studiului experimental a 150 varietăţi de plante dr. Hagiwara a descoperit că orzul verde conţine cele mai valoroase elemente necesare corpului omenesc şi totodată este un produs cu efecte terapeutice excelente conţinând în mod echilibrat: aminoacizi, carotenoizi, acizi graşi esenţiali, clorofilă şi bioflavonoide, substanţe puternic antioxidante ale radicalilor liberi formaţi în organism (care produc îmbătrânirea şi îmbolnăvirea corpului uman).

Comparativ cu alte plante, orzul verde conţine:

  • de peste 250 ori mai multă vitamină A decât în salată;
  • de peste 25 ori mai mult potasiu ca în banane;
  • de peste 11 ori mai mult calciu decât laptele;
  • de peste 11 ori mai mult fier decât în ţelină;
  • de peste 7 ori mai multă vitamina C decât în portocale;
  • de peste 10 ori mai multă vitamina B1 decât în spanac;
  • de peste 23 de ori mai multă biotină decât în lapte.


Mod de preparare
Se pune orzul la înmuiat o zi, după care se seamănă în ghiveci, lădiţe, solare, grădini, în serii succesive. Se udă. Când firele ajung la înălţimea de 15-20 cm, se pot folosi.
Se taie firele de la suprafaţa pământului, se spală foarte bine, se mărunţesc. Se înmoaie în apă şi imediat se dau prin maşina de tocat, ori se mărunţesc cu blenderul electric. Rezultă un suc verde închis, cu gust uşor amărui, care se păstrează în sticle astupate la frigider. Se pot face 1- 2 l odată.

Cum se consumă?
Se administrează 3 pahare /zi în cure de 3-4 săptămâni, de două ori/an (primăvara şi toamna), pentru fortificarea organismului. Se bea la temperatura camerei, cu înghiţituri rare.
Stimulează activitatea ficatului şi a bilei,  reface flora digestivă şi stimulează eliminarea intestinală a toxinelor, favorizează vindecarea infecţiilor respiratorii şi  a bolilor de piele, eliminarea alergiilor, echilibrează activitatea endocrină şi nervoasă, îmbunătăţeşte starea psihică, creând o stare de optimism, încredere în sine şi în procesul de vindecare.

 

 
 NOUTĂŢI EDITORIALE


AGENDĂ (cu povestioare) 2018CALENDAR DE PERETE 2018SaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSave

Maxima Zilei

Cine oare îmi va încredinţa un trup duhovnicesc atâta vreme cât eu nu pot stăpâni nici măcar un trup pământesc? Trupurile mici si pieritoare pe care le avem acum ne-au fost dăruite așa cum şcolarilor li se dau poneii. Trebuie să învăţăm să le conducem, nu pentru că într-o bună zi am scăpa cu totul de cai, ci pentru că într-o bună zi s-ar putea să călărim pe deşeuate, neînfricaţi şi voioşi, pe acei bidivii incomparabil mai mari, pe caii aceia înaripaţi, strălucitori, de pasul cărora se cutremură lumea si care ne aşteaptă poate chiar acum cu nerăbdare, bătând din copite si sforăind pe nări, în grajdurile Împăratului.
(C.S. Lewis)

cine este online?

Avem 58 vizitatori online

Autentificare

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.


CURSURI

CURSURI DE ASTROLOGIE
ŞI FENG-SGUI
recunoscute de Ministerul Muncii. Diplomele obţinute vor da dreptul absolvenţilor să practice profesia de astrolog.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

Banner

Banner

Banner

CELE MAI CITITE ARTICOLE