Mirabilys Magazin

  • Măreşte caracterele
  • Dimensiune normală caractere
  • Micşorează caracterele
Dansul asteroizilor 25 martie - 1 aprilie 2018

Dansul asteroizilor 25 martie - 1 aprilie 2018

Email

În acest interval de timp se poate observa o activitate foarte intensă din punct de vedere astrologic, a asteroizilor. Astfel acest dans începe prin trigonul dintre Soare și Ceres, un aspect delicat, ținând cont de faptul că Soarele se află în exaltare iar Ceres este destul de prost poziționată în semnul Leului, căci poate genera destul de multe dificultăți legate de materializare și de conștientizarea unor lipsuri care ar trebui remediate. Chiar dacă aspectul este aparent bun, conjunctura generală face că inerția noastră să fie foarte mare datorată în mod special orgoliului sau egoismului și de aici rezultă incapacitatea de a face orice altceva ce este important pentru cei din jur.

Pe de altă parte conjuncția Neptun Junona deschide un ciclu destul de important legat de felul în care stabilim viitoarele asocieri contractuale, fiind dificil pentru fiecare dintre noi să mai aibă încredere și să caute doar acele tipuri de colaborări explicite. La nivel subtil se pot pune bazele unor relații profunde bazate pe același tip de atitudine spirituală, bazate pe iubire și respect. Acestea vin mai mult ca niște conștientizări decât ca ceva efectiv. Cu siguranță în cele mai multe dintre cazuri ne simțim folosiți sau manipulați.

Chiron este în sextil cu Pallas și în cuadratură cu Vesta, două aspecte interesante care provoacă fiecăruia dintre noi stări de confuzie pentru că pe de-o parte senzația și sentimentul că vezi dincolo de aparențe este foarte intens, iar pe de altă parte este sancționată destul de dur lipsa de concretețe sau de atenție. Este ca și cum suntem obligați să lucrăm paralel în două planuri total diferite, fără a greși în nici unul. Asta presupune credința de a lăsa deciziile în mâna lui Dumnezeu dar și fermitatea când este vorba de a acționa, dublată de inteligența asociativă, folosindu-ne de conjuncturi, adică înțelegându-le perfect sensul.

Junona este în sextil cu Lilith, un aspect cel puțin demn de analizat. El aduce numeroase provocări care ne obligă la luciditate, la decizii și atitudini ferme legate de felul în care ne gestionăm sentimentele. Este nevoie de ne implica doar acolo unde suntem încurajați de fi noi înșine, doar acolo unde nu este nevoie să mințim sau să fim duplicitar de dragul anumitor conveniențe sociale. Lucrurile sunt foarte tranșante, chiar dacă în aparență par mult mai simple, mai liniștite. Aici nu trebuie să uităm cuadratura pe care Mercur o formează cu Lilith, care reprezintă cadrul general al deciziilor noastre. Să nu uităm că Mercur se află în mișcare aparent retrogradă și că ne determină să ne orientăm gândirea doar spre creșterea înțelegerii personale și a rațiunii de a fi, de a ne individualiza.

Dansul asteroizilor ne vorbeşte despre recucerirea unităţii, despre depăşirea şi anihilarea tendinţelor negative, despre renume, avere şi succesiuni, despre întâlniri şi situaţii care ne scot în cale ”celălalt eu”, ceea ce nu vrem să vedem sau recunoaştem în noi, indicându-ne prin evenimente regulile jocului pe care trebuie să le urmăm. Este o perioadă, în care dacă vorbim în sens metaforic, va trebui să regăsim tot ceea ce-am pierdut şi s-a pierdut din noi.

Un lucru trebuie să ne fie clar, vom putea da un răspuns logic, la problemele pe care ni le pune viaţa. De aceea se poate spune că interiorizarea, adică raportarea la nevoile sufletului duce, sau mai exact ajută, la înţelegerea lucrurilor şi evenimentelor în mod intelectual. Comportamentul logic şi raţional devine o consecinţă a desluşirii nevoii sufletului, fiind astfel pregătiţi să ne atingem orice obiectiv pe care ni-l propunem în acest fel.

Evenimentele care au loc sunt necesare, indiferent cât de neplăcute ne vor părea unele dintre ele, pentru a construi şi întăriri individualitatea.

Momentul cel mai delicat al acestei perioade este legat de trecutul care ameninţă prezentul, dar aici este o problemă specifică fiecărei individ cum îşi găseşte resursele interioare pentru a o depăşi, pe scurt este vorba de înţelegerea şi selectarea factorilor durabili din viaţa noastră.

 
 NOUTĂŢI EDITORIALE


AGENDĂ (cu povestioare) 2018CALENDAR DE PERETE 2018SaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSave

Maxima Zilei

Cine oare îmi va încredinţa un trup duhovnicesc atâta vreme cât eu nu pot stăpâni nici măcar un trup pământesc? Trupurile mici si pieritoare pe care le avem acum ne-au fost dăruite așa cum şcolarilor li se dau poneii. Trebuie să învăţăm să le conducem, nu pentru că într-o bună zi am scăpa cu totul de cai, ci pentru că într-o bună zi s-ar putea să călărim pe deşeuate, neînfricaţi şi voioşi, pe acei bidivii incomparabil mai mari, pe caii aceia înaripaţi, strălucitori, de pasul cărora se cutremură lumea si care ne aşteaptă poate chiar acum cu nerăbdare, bătând din copite si sforăind pe nări, în grajdurile Împăratului.
(C.S. Lewis)

cine este online?

Avem 50 vizitatori online

Autentificare

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.


CURSURI

CURSURI DE ASTROLOGIE
ŞI FENG-SGUI
recunoscute de Ministerul Muncii. Diplomele obţinute vor da dreptul absolvenţilor să practice profesia de astrolog.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

Banner

Banner

Banner

Planete - poziţii, aspecte

POZITIILE PLANETELOR
(ora 00:00 - ora Romaniei)error
ASPECTELE ZILEICELE MAI CITITE ARTICOLE