Mirabilys Magazin

  • Măreşte caracterele
  • Dimensiune normală caractere
  • Micşorează caracterele
Gânduri de Craciun - 1

Gânduri de Craciun - 1

Email

Pentru că am intrat în ultima săptămână dinaintea Crăciunului, m-am decis să scriu zilnic câte o poveste despre ce înseamnă această perioadă pentru noi oamenii.

Darurile au fost asociate cu Crăciunul încă de când Magii au venit pentru a i se închina pruncului Iisus și a-i aduce smirnă, tămâie și aur, dar cu siguranță obiceiul nu a fost atât de răspândit ca în prezent. De exemplu festivalurile de iarnă de la Roma anterioare stabilirii Crăciunului pe 25 decembrie, cuprindeau schimbul de daruri. În timpul Saturnaliilor și al Calendelor prietenii își ofereau reciproc strenae, mici simboluri ale bunăvoinței, făcându-și urări pentru noul an. Nu este limpede momentul în care creștinii au decis să sărbătorească Nașterea prin schimburi de daruri, se știe doar că într-o predică rămasă din jurul anului 400, că autorul ei deplângea faptul că obiceiul îi învăța pe copii să fie egoiști și că darurile nu erau oferite din sentimente înălțătoare sau din bunăvoință.

A dărui din inimă este ceva înălțător, asta presupune ca celălalt să fie în inima ta. Dacă toți am face asta cu siguranță am trăi într-o lume mai bună. Și acum poate apare întrebarea, cum alegi un dar potrivit pentru cineva, păi aici este așa dacă este din inimă și îl dai altei inimi, adică omul primește cu inima, nu ai cum să greșești. Sau mai este o variantă, să fim atenți la nevoile celuilalt, dar asta este deja greu, căci câți dintre noi suntem atenți? Tot ceea ce trebuie să transmitem printr-un dar este că ne pasă, și atunci acolo ar trebui să fie ceva care să ne reprezinte: o îmbrățișare, o frază pentru sufletul celuilalt, un mic mesaj simbolic, fiecare să fie din inima ta pentru inima celuilalt. Apoi când dăruiești un dar creat de tine personal, dăruiești celuilalt o experiență, dăruiești o parte din viața ta - cât l-ai realizat și te reprezintă, numai dai un lucru inert ci unul încărcat emoțional.  Singura problemă că astfel de lucruri cer timp, iar timpul este o problemă...

 
 NOUTĂŢI EDITORIALE


AGENDĂ (cu povestioare) 2018CALENDAR DE PERETE 2018SaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSave

Maxima Zilei

Omul este plin daca este in armonie cu universul. Daca nu este in armonie cu universul, atunci este gol, in intregime gol; iar din aceasta stare de gol se naste dorinta de a poseda. Aceasta dorinta de a poseda poate fi umpluta cu bani, cu locuinte, cu mobila, cu prieteni, cu orice, deoarece nu poti sa traiesti in acest gol.

Este ingrozitor. Este o viata de fantoma. Daca esti gol si inlauntrul tau, este imposibil sa traiesti. Pentru a avea senzatia ca interiorul tau este plin exista numai doua cai. Fie intri in deplina armonie cu universul... te umpli cu tot ceea ce este, cu toate florile si cu toate stelele. Aceasta este adevarata implinire. Insa daca nu faci acest lucru, si milioane de oameni nu il fac, atunci singura cale este de a te umple cu tot felul de reziduuri.

cine este online?

Avem 50 vizitatori online

Autentificare

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.


CURSURI

CURSURI DE ASTROLOGIE
ŞI FENG-SGUI
recunoscute de Ministerul Muncii. Diplomele obţinute vor da dreptul absolvenţilor să practice profesia de astrolog.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

Banner

Banner

Banner

Planete - poziţii, aspecte

POZITIILE PLANETELOR
(ora 00:00 - ora Romaniei)error
ASPECTELE ZILEICELE MAI CITITE ARTICOLE