Mirabilys Magazin

  • Măreşte caracterele
  • Dimensiune normală caractere
  • Micşorează caracterele
Marte în Capricorn 18 martie - 16 mai 2018

Marte în Capricorn 18 martie - 16 mai 2018

Email

Aproximativ odată la doi ani şi jumătate, Marte străbate semnul Capricornului, considerată de astrologi cea mai eficientă poziție a lui în semnele zodiacale. Planeta Marte reprezintă modul în care ne impunem personalitatea şi dorinţele, forţa pe care o dăm ideilor noastre şi acţiunilor. În semnul Capricornului, nerăbdarea specifică acestei planete este mult diminuată, iar energia planetei Marte se transformă într-o voinţă extraordinară, dar şi concentrare pentru a ne urmări scopurile sau a finaliza acţiunile.

Marte într-un semn de pământ ne dă tenacitatea necesară pentru a realizările concrete, dar în semnul Capricornului, aceasta este elevată, rafinată, conştientă şi lucidă. Răbdarea şi eficienţa sunt atuurile noastre forte, pe care, fiecare în funcţie de semnul nativ de naştere, de Ascendent şi de harta natală le foloseşte din plin.

Mi s-a părut relevant şi important să dau scurte sugestii de cum ar putea fiecare să folosească această energie cât mai benefic şi constructiv.

Cât timp Marte va sta în acest semn el ne va putea ajuta pentru a ne stabiliza atât material cât şi social, de a ne căpăta încrederea în propriile noastre forţe. În plus în acest an ingresul lui se face și la cuspida dintre casa a III si casa a IV a, sugerând foarte clar că energia lui va fi preponderent folosită pentru a se finaliza multe acțiuni pentru a permite altora noi să le ia locul. Este interesant că ingresul lui Marte are loc imediat după momentul de Lună Nouă, acest fapt întărind cumva afirmația anterioară.

Mai există o caracteristică importantă, Marte va avea întâlnire cu Saturn aflat în propriul domiciliu, mai exact pe 2 aprilie. Este una dintre cele mai dure aspecte, Saturn și Marte în relație aducând situații dificile, apăsare, tensiuni extreme, necesare pentru a curăța toate straturile exterioare nouă; ca imagine seamănă cu o detartrare, cu înlăturarea unor reziduuri care ne frânează, cu eliberarea unor energii karmice sau blocante. Toate aceste operații dure au loc fără anestezie, fără posibilitatea de a mai interveni asupra lor, ele sunt executate și atât, fără drept de apel. Conjuncția se formează la gradul 9 Capricorn, guvernat de Jupiter, ceea ce poate aduce o ușoară diminuare a efectului conjuncție; Vesta și Chiron, care ar putea să ne transmită rezultatul subtil al acestei conjuncții, se află în cuadratură descrescătoare și în într-o poziție foarte interesantă: Vesta este în grad Aries iar Chiron în grad anaretic, ceea ce ne sugerează că există o fatalitate și o obligativitate imposibil de înlăturat, pentru a se produce aceste eliberări și curățări.

Iată etapele de parcurs până în 16 mai 2018, pentru care fiecare dintre noi are energia necesară potrivită pentru a acționa în acele direcții care îl ajută să evolueze și să crească spiritual.

- prima etapă și cea mai importantă este până la conjuncția dintre Marte și Saturn din 2 aprilie, căci fiecare dintre noi să descopere unde se irosește, să înțeleagă că trebuie folosit curajul de a experimenta, acesta poate aducând piedici, praguri de depășit, momente în care fiecare trebuie să-și exprime autoritatea, să medieze, să înțeleagă și să accepte de bună voie valoarea limitărilor care îi sunt impuse, ca în final, la conjuncție să obțină o acordare la Viață.

- a doua etapă este până în jurul perioadei 17 - 19 aprilie, spun perioadă căci în acest interval Chiron trece în semnul Berbecului, este chiar la grad Aries, deci în strânsă relație cu Marte, Saturn retrogradează, Soarele se află pe 19 aprilie la grad anaretic în semnul Berbecului, iar Marte este conjunct cu Lilith; este ca și cum înțelegem că timpurile s-au schimbat dar nu putem ieși din concepțiile învechite care ne domină. Este important să realizăm cui încredințăm puterea noastră.

- a treia etapă este până pe 26 aprilie când Marte formează conjuncție cu Pluton care ne obligă să ne înțelegem puterea interioară pentru a ne reechilibra dar și pentru a ne orienta eforturile spre aspirațiile personale

- a patra și ultima etapă este cea mai interesante dintre toate, ea începe odată cu cuadratura dintre Mercur și Marte din 12 mai și se încheie în 16 mai; acest interval aduce conflicte interioare intense, situații explozive, idei inovatoare, schimbări bruște și evenimente neașteptate, toate menite pentru a declanșa schimbări majore. Pe 16 mai Marte trece în semnul Vărsătorului și intră într-o cuadratură foarte dură cu Uranus, pe primul grad al acestor semne, în acest fel întâlnindu-ne imediat cu efectele perioadei în care Marte va sta în semnul Capricornului.


Chiar dacă eşti laş, fricos, neîncrezător în împlinirea dragostei şi în săvârşirea dragostei şi a sfinţeniei, chiar dacă ai să recazi în acele păcate pe care nu ai vrea să le mai faci, Eu nu-ţi dau voie să nu Mă iubeşti. Iubeşte-Mă aşa cum eşti tu! În orice moment şi în orice situaţie te-ai afla, în credincioşie sau în trădare, în râvnă sau uscăciune, tu iubeşte-Mă aşa cum eşti. Eu vreau ca să Mă poţi iubi din puţina şi săraca ta inimă. Dacă vei aştepta până când ai să fii desăvârşit, atunci n-ai să Mă iubeşti niciodată. N-aş putea Eu, oare, să fac din fiecare fir de nisip un serafim, un înger care să strălucească de curăţie şi dragoste?! Nu sunt Eu, Domnul Dumnezeu, care am creat toate şi pot totul?! Omule, ţi-ai dat tu viaţa pentru lume, din dragoste pentru oameni, sau ai murit din iubire pentru Mine? Atunci, de ce nu mă laşi să te iubesc? Fiul Meu, lasă-Mă să te iubesc, Eu îţi vreau inima, care este locaşul Meu.

Desigur, cu timpul am să te schimb, însă chiar până atunci, iubeşte-Mă aşa cum eşti tu, fiindcă Eu te iubesc cu toate că eşti aşa. Eu vreau ca dragostea ta pentru Mine să se nască din puţina şi sărmana ta inimă, din adâncul neputinţei şi mizeriei tale. Eu te iubesc şi când eşti slab şi necurat. Rafail Noica 
 NOUTĂŢI EDITORIALE


AGENDĂ (cu povestioare) 2018CALENDAR DE PERETE 2018SaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSave

Maxima Zilei

Cine oare îmi va încredinţa un trup duhovnicesc atâta vreme cât eu nu pot stăpâni nici măcar un trup pământesc? Trupurile mici si pieritoare pe care le avem acum ne-au fost dăruite așa cum şcolarilor li se dau poneii. Trebuie să învăţăm să le conducem, nu pentru că într-o bună zi am scăpa cu totul de cai, ci pentru că într-o bună zi s-ar putea să călărim pe deşeuate, neînfricaţi şi voioşi, pe acei bidivii incomparabil mai mari, pe caii aceia înaripaţi, strălucitori, de pasul cărora se cutremură lumea si care ne aşteaptă poate chiar acum cu nerăbdare, bătând din copite si sforăind pe nări, în grajdurile Împăratului.
(C.S. Lewis)

cine este online?

Avem 95 vizitatori online

Autentificare

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.


CURSURI

CURSURI DE ASTROLOGIE
ŞI FENG-SGUI
recunoscute de Ministerul Muncii. Diplomele obţinute vor da dreptul absolvenţilor să practice profesia de astrolog.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

Banner

Banner

Banner

Planete - poziţii, aspecte

POZITIILE PLANETELOR
(ora 00:00 - ora Romaniei)error
ASPECTELE ZILEICELE MAI CITITE ARTICOLE