Mirabilys Magazin

  • Măreşte caracterele
  • Dimensiune normală caractere
  • Micşorează caracterele
Marte în semnul Gemenilor - 2017

Marte în semnul Gemenilor - 2017

Email

Marte reprezintă energia vitală pe care fiecare persoană o primește la naștere pentru a-și putea duce la împlinire destinul. El este cel care răspunde de mișcarea mușchilor, de forța interioară, de energia pe care o investim în acțiunile noastre. Mișcarea lui ne sugerează în ce direcție se orientează acțiunile noastre preponderent dar și felul în care ne manifestăm fizic. Legat de trup, se rferă la anumite instincte dar reprezintă dorința, ca factor consumator de energie, de cele mai multe ori, dacă ea nu este și o nevoie.

Marte este o planetă care este reprezentată de elementul Foc, care reprezintă inițiativă, forța și curajul de acțiune. În semnul Gemenilor, care este un semn de Aer, Marte este susținut prin multe idei, prin multe informații, dar, în același timp dacă acestea sunt dezordonate, haotice și de moment, îl epuizează, îl determină să se irosească în multe direcții fără nici un rezultat. De aceea această poziție în semnul Gemenilor, poate extrem de constructivă sau poate aduce multă agitație și tensiuni interioare, depinde cum decidem să acționăm.

Am ales să vorbesc despre acest ingres care durează până pe 4 iunie, deoarece o mare parte a timpului, mai exact până pe 15 mai, Mercur și Marte se află în recepție mutuală, adică un schimb de domicilii, colaborarea dintre cele două planete fiind extrem de intensă și foarte interesantă. Este ca și cum ideile noastre și informațiile pe care le folosim sunt spontane și determină acțiuni naturale, sau ca și cum acțiunile spontane se bazează pe informații bine cunoscute și cu care operăm fără probleme.

La începutul ingresului Marte și Mercur se află în semisextil, aspect benefic, căci permite implementarea unor noi concepte și acțiuni, acestea se vor putea evidenția sau exprima cu ușurință în mod practic în jurul datei de 4 mai; moment în care orice fel de idee, sau acțiune se va putea evalua. Condiția fiind de a ne depăși frica de eșec sau teama de a fi ridicoli. Evident vor apare provocări care să ne împiedice să ne implicăm în acțiuni, doar că această probă a curajului, este de fapt o lecție importantă, care învățată ne propulsează și ne deschide drumuri și căi noi.

Marte va încerca să-şi exercite forţa prin puterea energiei, cumva evitând colaborarea cu Mercur, pentru a realiza o transformare şi acţionând sub impulsul dorinţei, dar şi al manipulării prin forţă. Este ca şi cum există o ruptură, un hiatus între energiile emanate de cele două planete. Soarele intervine la fiecare în parte, putând să intervină în declanşarea unor forţe violente şi năucitoare, sau putând să indice utilizarea lor în scopul cunoaşterii şi dezvoltării interioare, asta depinde de fiecare în parte.

Un exerciţiu interesant presupune a cere sfatul sinelui nostru din trecut şi sinelui nostru din viitor. Primul este un sine mai tânăr - cel care eram, odinioară; iar al doilea este sinele mai vârstnic, mai matur - cel care vom deveni, cândva. Putem dobândi o perspectivă diferită, putem privi totul într-o nouă lumină, atunci când contemplăm situaţiile curente fie prin ochii plini de candoare ai sinelui de odinioară;  fie din punctul de vedere luminat de experienţă şi înţelepciune, al sinelui cel matur. Poate că sinele mai tânăr ar percepe o dilemă curentă, cu inocenţă şi fără urmă de scepticism. De asemenea, sinele mai vârstnic, mai înţelept, poate oferi sfaturi dintr-o perspectivă calmă, a experienţei; dar şi blândă, iubitoare, a compasiunii.


Amintiţi-vă cum percepeaţi lumea, în tinereţe! Care erau, pe vremea aceea, gândurile noastre, cu privire la fericire, dragoste sau nedreptate? Imaginaţi-vă cum aţi fi reacţionat, în trecut, la dilema cu care ne confruntăm, în clipa de faţă! Acea perspectivă ar aşeza într-o lumină diferită relaţiile, chestiunile băneşti sau deciziile de viaţă. Pe de altă parte, gândiţi-vă la persoana care veţi deveni! Noi, într-o versiune mai matură, am putea reflecta asupra unui probleme sau unui conflict, cumpănind toate eventualităţile, înainte de a porni la acţiune … sau poate că nu. S-ar putea ca sinele mai vârstnic să-şi asume riscuri, să se raporteze mai puţin la părerea altor oameni şi să se bucure mai mult de viaţă. Am putea chiar institui un comitet consultativ format din sinele din trecut, prezent şi viitor. Poate vom dori să purtăm, în scris, un dialog cu versiunile noastre – iată o metodă bună de utilizare a energiei Mercur - Marte, pentru a consemna gândurile, simţămintele şi sfaturile pe care sinele de odinioară şi din viitor le transmit celui din prezent, cu privire la o situaţie curentă. Sinele voastre diferite pot oferi răspunsuri inestimabile. Până la urmă, nimeni nu ne cunoaşte mai bine decât noi înşine. Noi ne suntem propriul sfetnic şi călăuză de taină, luminat de înţelepciune.

 

Nu există vreo cale mai rapidă de a atrage, de a chema nenorocirea, decât a o prevedea.
Gândirea este o forţă intensă, precum şi un instrument creator, căreia numeroşi oameni îi acordă prea puţină energie sau pe care o leapădă, în contextul unei ameninţări reale  la adresa siguranţei sau stabilităţii.
Ce anume te nelinişteşte, astăzi? De ce te frămânţi?
Mai degrabă decât să fii îngrijorat, nu ar fi mai bine să îţi investeşti rezervele temporale şi resursele mentale  întru vizualizarea unei turnuri favorabile de situaţie?

Acordă-i minţii tale această întrebuinţare, în cursul zilei de azi, şi vei fi accesat una dintre cele mai uluitoare resurse, unul dintre instrumentele extraordinare pe care Dumnezeu ţi le-a pus la dispoziţie pentru crearea zilelor tale de mâine, a viitorului tău. Neal Donald Walsch

 
 NOUTĂŢI EDITORIALE


AGENDĂ (cu povestioare) 2018CALENDAR DE PERETE 2018SaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSave

Maxima Zilei

Cel care renunță la voia lui înaintea aproapelui este limpede că mintea lui vede virtuțile. Iar cel care ține la voia lui în relația lui cu aproapele este limpede că bolește de ignoranță. Cel care renunță la voia lui înaintea aproapelui a dobândit smerenia întru cunoștință. Iar cel care ține la voia lui bolește de ignoranță și mândrie. Căci ascultarea este maica vieții veșnice, iar neascultarea este maica pierzaniei.

cine este online?

Avem 137 vizitatori online

Autentificare

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.


CURSURI

CURSURI DE ASTROLOGIE
ŞI FENG-SGUI
recunoscute de Ministerul Muncii. Diplomele obţinute vor da dreptul absolvenţilor să practice profesia de astrolog.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

Banner

Banner

Banner

Planete - poziţii, aspecte

POZITIILE PLANETELOR
(ora 00:00 - ora Romaniei)error
ASPECTELE ZILEICELE MAI CITITE ARTICOLE