Mirabilys Magazin

  • Măreşte caracterele
  • Dimensiune normală caractere
  • Micşorează caracterele
Rinichii - organul specific semnului Balanței

Rinichii - organul specific semnului Balanței

Email

Pentru că ne aflăm în semnul Balanței, să vorbim puțin despre rinichi, organul din corp specific acestui semn zodiacal. Am decis să scriu acest articol, ca făcând parte dintr-o serie, pentru a înțelege corect atât semnul cât și corespondențele sale. Analogiile le va face fiecare în funcție de construcția personală.

Rinichii reprezintă “fundaţia” pe care se sprijină funcţionarea celorlalte organe ale corpului (semnul Balanței  este definit ca semnul relațiilor noastre cu tot ce ne înconjură). Energia rinichilor este fundamentală în procesele de naştere, creştere şi reproducere și este cea care “pune în mişcare” toate activităţile fiziologice din corp. În rinichi se află energia ancestrală. Părinţii lasă descendenţilor moştenirea de energie în rinichi. Când alt organ se află în sărăcie energetică, rinichiul îi donează energie - de aceea românul spune, când ești obosit, că ești "frânt de şale".

Chinezii consideră că Esența se află în rinichi. Esenţa (Jing) este moştenită de la părinţii noştri şi este completată într-o anume măsură, ca urmare a consumării ei, prin alimentaţie şi exerciţiile de respiraţie. Esenţa hrăneşte fetusul iar după naştere “are grijă” de creştere, maturizare şi dezvoltarea omului. Esenţa reprezintă şi baza susţinerii activităţii sexuale. O deficienţă a Esenţei poate duce la infertilitate, impotenţă, dezvoltarea încetinită a copiilor şi la senilitate precoce. Esenţa stă la baza producerii măduvei care are un înţeles mai larg decât în Medicina Vestică. În Medicina Tradiţională Chineză măduva umple oasele, creierul şi coloana vertebrală. De aceea se mai spune şi că rinichii “umplu” creierul şi că în ei îşi au originea îndemânarea şi inteligenţa. Creierul şi coloana vertebrală sunt văzute ca alcătuind Marea de Măduvă. Dacă rinichii sunt puternici, aşa vor fi şi oasele şi dinţii. Rinichii determină atât forţa mentală şi cea fizică a omului cât şi puterea voinţei lui.

Există o legătură strânsă între rinichi şi organele genitale, chinezii numind rinichii propriu-zişi rinichi interni, iar organele genitale rinichi externi. Medicina occidentală cunoaşte şi ea acest aspect, tratând bolile aparatului urogenital ca pe un întreg. De asemenea embriologia occidentală a descoperit că rinichii şi organele genitale provin din acelaşi ţesut al fătului, iar în decursul sarcinii, aceste organe localizate în acelaşi loc se deplasează: rinichii urcă spre şale, iar organele genitale coboară spre uretră.

Meridianul rinichiului, conform teoriei celor cinci elemente, este asociat cu elementul apă, el controlează  starea de funcţionare a urechii şi emoţia asociată este teama (frica). Acest meridian se degradează  natural cu vârsta şi are strânse legături cu glandele suprarenale. Părul este cel mai bun indicator al stării de funcţionare a rinichilor şi nu întâmplător căderea sa ne indică o devitalizare şi obosire a întregului organism cauzată de lipsa de energie a rinichilor. Urechea este considerat organul de simţ al rinichilor.

Frica este cea mai importantă cauză a slăbirii lor, de aceea este important să rezolvăm această problemă. Potrivit cercetătorilor americani, amigdala, zona cerebrală unde iau naștere senzația de frică și episoadele de panică, este dotată cu senzori chimici deosebit de sensibili la nivelul de aciditate din creier, la rândul lui legat de excesul de bioxid de carbon; la acesta respectivii senzori reacționează, evocând un comportament de teroare și fugă. Pe de altă parte frica este susținută de lipsa de informare, dar mai ales de lipsa de credință. Ambele pot fi rezolvate, așa încât să avem viața armonioasă despre care ne vorbește semnul Balanței.

 

 

 

 
 NOUTĂŢI EDITORIALE


BAZELE RADIESTEZIEI PRACTICE - Partea 1Această carte reprezintă rodul a peste 20 de ani de studii, cercetări și experimentări. Ea pune la dispoziția radiesteziștilor, și nu numai, o mulțime de elemente practice.
Prin realizarea unei baze teoretice clare, prin descrierea corectă a situațiilor, prin explicațiile diferitelor fenomene și multe altele
aceștia sunt sprijiniți să înțeleagă mai bine cazuistica și tehnicile aplicate, le clarifică ceea ce se întâmplă cu diverși pacienți,
lămurește unele neconcordanțe și le oferă o bază de lucru cu mult mai largă și mai eficientă.

comandă...
SaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSave

Maxima Zilei

Cauza oricărui conflict uman este una simplă: fiecare parte o dez­umanizează pe cealaltă. Fiecare o vede pe cealaltă mai puţin vrednică şi mai puţin valoroasă. Atâta vreme cât fiecare dintre părţi o percepe pe cealaltă în felul acesta, chiar şi cele mai simple detalii nu pot fi negocia­te. Dar dacă fiecare parte o să se manifeste faţă de cealaltă cu o atitudi­ne plină de respect şi acceptare, chiar şi detaliile dificile vor fi rezolvate.

Miracolele vin din iubire. Soluţiile care vin din minţi iubitoare sunt fără limite. Disponibilitatea de a iubi - de a considera că suntem egali - este esenţa ce susţine înfăptuirile tuturor miracolelor.

cine este online?

Avem 47 vizitatori online

Autentificare

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.


CURSURI

CURSURI DE ASTROLOGIE
ŞI FENG-SGUI
recunoscute de Ministerul Muncii. Diplomele obţinute vor da dreptul absolvenţilor să practice profesia de astrolog.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

Banner

Banner

Banner

Planete - poziţii, aspecte

POZITIILE PLANETELOR
(ora 00:00 - ora Romaniei)error
ASPECTELE ZILEICELE MAI CITITE ARTICOLE