Mirabilys Magazin

  • Măreşte caracterele
  • Dimensiune normală caractere
  • Micşorează caracterele
Venus în semnul Capricornului 10 - 13 ianuarie 2018 - la cea mai mare distanță de Pământ

Venus în semnul Capricornului 10 - 13 ianuarie 2018 - la cea mai mare distanță de Pământ

Email

Practic faptul că Venus a format conjuncția superioară cu Soarele pe 9 ianuarie și că se află la cea mai mare distanță de Pământ pe 11 ianuarie și este poziționată în semnul Capricornului, exaltarea lui Marte, mă determină să scriu acest articol. S-au asociat mai multe elemente care practic au făcut ca această planetă să se manifeste cu mult mai multă forță decât deobicei în acest semn. Luceafărul cum mai este denumită această planetă, fiind atât de departe de pământ, discul să este aproape invizibil, ceea ce noi vom resimți la nivel concret ca intensă nemulțumire interioară, greu de înțeles. Oricum poziția lui Venus în semnul de pământ al Capricornului face ca fiecare dintre noi să-și folosească inteligența pentru a și dezvolta și expune personalitatea. Cu siguranță aici intervine de multe ori ambiția, siguranța sau respectul care face diferența în felul în care personalitatea noastră este percepută. Responsabilitatea și simțul datoriei sunt intense, în acest fel sentimentele și nevoile noastre sufletești plasându-se pe loc secund. Mi se pare interesant de înțeles că axa Berbec Balanță unde Venus se află în domiciliu, este o axă orizontală, care se referă strict la lucruri concrete, pământene, axa Rac Capricorn este una verticală care ne determină să creștem, să evoluăm să ne depășim temerile și resentimentele. Practic Venus ne obligă din această poziție să descoperim singuri noi resurse pentru a le folosi, Ne determină să fim responsabili, să ne asumăm acțiunile și să ne dedicăm unor planuri stabilite. Privim tot ce se întâmplă în jurul nostru cu mai multă seriozitate și maturitate, cuvântul la ordinea zilei fiind înțelepciunea. În relații iubirea trebuie să fie dublată de respect și, în plus este nevoie de multă sinceritate și corectitudine, fiind un moment delicat în care minciunile ies cu ușurință la iveală și sunt dur sancționate, altfel spus, iubirea și relațiile sunt supuse legilor divine.

Venus în semnul Capricornului este ca un far - plasat pe muntele transformării - care transmite o lumină intensă la mare distanță și care ne determină să permite procesului de transformare să se manifeste intens și rapid.  Fiind atât de departe de Pământ, este nevoie de concentrare și de credință a vedea și urma lumina transformatoare a acestui far. Este important tot ceea ce simțim, vedem, visăm, trăim în aceste zile, căci sunt mesaje ajutătoare pentru a vedea în ce direcție ne ghidează farul.

Se spune în legende că Venus ar fi o fiică a Soarelui, care își dorea să primească lumina, de aceea este cea mai luminoasă dintre stele și i se spune luceafăr. Oricât de puțin vedem acea lumină acum, ea există și trebuie făcut doar un efort de voință în a o căuta. Marte cu care Venus formează o diadă, se află în semnul Scorpionului, domiciliul tradițional și în conjuncție cu Jupiter și în sextil cu Venus; astfel că aceste două planete masculine își unesc eforturile pentru ca fiecare dintre noi să înceapă transformarea.

Venus în Capricorn ne spune că aspirația este aproape realizată, ea va fi deplină când Venus va ajunge în semnul Peștilor în conjuncție cu Chiron, asta se va întâmpla undeva la începutul lunii martie, abia atunci vom vedea roadele eforturilor depuse acum. Venus în Capricorn ne vorbește despre viziunea sufletului asupra vieții actuale. Să ne gândim că uneori, cădem cu uşurinţă în mrejele iluziei conform căreia suntem insignifianţi, lipsiţi de valoare. Poate că vedem corporaţii sau instituţii de mari proporţii, celebrităţi sau oameni de succes, în comunitatea noastră, şi ne comparăm cu aceştia, gândindu-ne că notorietatea sau puterea acestora, în planul material, confirmă lipsa de importanţă a existenţelor noastre. Totuşi, nimic nu este mai departe de adevăr. Absolut fiecare dintre noi are valoare — o valoare colosală. Însăşi existenţa noastră influenţează nenumăraţi oameni, în felurite moduri. Şi, întrucât fiecare dintre noi constituie, în esenţă, un microcosmos, înlăuntrul unui Univers vast, experienţele şi trăirile noastre afectează Viaţa, în totalitatea ei, dincolo de orice închipuire. Pur şi simplu, lumea însăşi nu ar exista sub forma ei actuală, dacă tu sau oricare dintre noi nu am vieţui în ea. Ar trebui să ne gândim la toate acestea în această perioadă.

 
 NOUTĂŢI EDITORIALE


AGENDĂ (cu povestioare) 2018CALENDAR DE PERETE 2018SaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSave

Maxima Zilei

Cine oare îmi va încredinţa un trup duhovnicesc atâta vreme cât eu nu pot stăpâni nici măcar un trup pământesc? Trupurile mici si pieritoare pe care le avem acum ne-au fost dăruite așa cum şcolarilor li se dau poneii. Trebuie să învăţăm să le conducem, nu pentru că într-o bună zi am scăpa cu totul de cai, ci pentru că într-o bună zi s-ar putea să călărim pe deşeuate, neînfricaţi şi voioşi, pe acei bidivii incomparabil mai mari, pe caii aceia înaripaţi, strălucitori, de pasul cărora se cutremură lumea si care ne aşteaptă poate chiar acum cu nerăbdare, bătând din copite si sforăind pe nări, în grajdurile Împăratului.
(C.S. Lewis)

cine este online?

Avem 102 vizitatori online

Autentificare

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.


CURSURI

CURSURI DE ASTROLOGIE
ŞI FENG-SGUI
recunoscute de Ministerul Muncii. Diplomele obţinute vor da dreptul absolvenţilor să practice profesia de astrolog.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

Banner

Banner

Banner

Planete - poziţii, aspecte

POZITIILE PLANETELOR
(ora 00:00 - ora Romaniei)error
ASPECTELE ZILEICELE MAI CITITE ARTICOLE