Tineretea nu este o perioada a vietii, este o forma a gandirii, este o conditie a vointei, este o capacitate a imaginatiei, o forta pura de sentimente, o preponderenta a curajului asupra timiditatii si a aspiratiei de aventura asupra iubirii.
Nimeni nu devine batran pur si simplu pentru ca traieste un anumit numar de ani, indivizii
imbatranesc doar fiindca renunta la idealurile lor. Anii rideaza pielea, dar renuntarea la entuziasm rideaza inima(sufletul).
Preocuparea, dubiul, neincrederea, teama si disperarea te fac sa-ti pleci capul si sa respingi spiritul ce vrea sa se inalte. Chiar si la 60 de ani ca si la 16 exista acolo in inima fiecarei fiinte umane, dragostea pentru minunatie, surpriza placuta a stelelor si a lucrurilor si a gandurilor ce se aseamana stelelor, neimblanzita provocare a evenimentelor, nesecatul apetit tineresc pentru acel dupa si bucuria jocului vietii.
Suntem tineri asemeni credintei noastre,
batrani asemeni indoielii noastre,
tineri asemeni increderii in noi insine,
batrani asemeni temerilor noastre,
tineri asemeni sperantei noastre,
batrani asemeni deziluziei noastre.
Ramaneti tineri pana cand sufletul vostru va fi receptiv la mesajele frumusetii, bucuriei, maretiei si fortei naturii, a omului si a infinitului. Cand totul va fi la pamant, cand cel mai ascuns unghi al sufletului vostru va fi acoperit de zapada pesimismului si de gheata cinismului, doar atunci veti fi intr-adevar batrani.
Si Dumnezeu sa fie milostiv cu sufletul.

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte