În acest nou an aniversar, România, dacă ținem cont de unirea din 1918, are Ascendentul în semnul Peștilor, conjunct cu Neptun, sugerând multe confuzii, neclarități, dar și o situație incertă în ceea ce privește identitatea ei și felul în care este percepută din exterior. Este ca și cum nimic nu prezintă o certitudine, nimic nu este stabil sau evident. Este dificil să se prognozeze ceva pe termen lung căci de fiecare dată apar din umbră probleme sau provocări, care nu generează un mediu propice de dezvoltare, cel puțin în primele luni.

În schimb se poate remarca o creșterea a relațiilor comerciale cu exteriorul, fiind o activitate intensă mai ales pe zona agriculturii și a resurselor naturale. Din punct de vedere intelectual se poate constata o evidențiere a talentelor tinere, o creștere a renumelui în domeniul științific și academic.

În schimb mediul politic și guvernarea țării va trece prin numeroase momente de criză, fiind un fel de necrozare și de distrugere a tot ceea ce este învechit sau putred. Vom trece prin momente cu adevărat neașteptate și paradoxale, fiind un an al dezvăluirilor și al scandalurilor, dar și un an de epurare la nivel politic. Presiunea maselor va fi extrem de intensă, iar posibilitatea unei revoluții este foarte mare. Toate acestea pot crea o aparent instabilitate, dar de fapt este un fel de epurare și purificare a ceea ce este învechit și ne necesar dezvoltării țării noastre. Probabil că anumite alianțe se vor desface, și că ne vom îndrepta spre ceea ce reprezintă opțiunea de realizare a poporului român și anume autonomia și independența. Întotdeauna ne-am descurcat singuri cu resursele noastre și am reprezentat un model de demnitate, moderație și înțelepciune în politica internațională. Cred că în acest an vom reveni, mai spre sfârșitul lui, la acest statut.

Din punct de vedere spiritual, se poate spune că acest an va aduce mutații importante legate de credință, de întoarcere spre valorile spirituale și profunde. Chiar dacă asta se va întâmpla cu prețul unor aparente suferințe, rezultatul va fi important. În plus se va constata o creștere a nivelului de conștiință și o orientare și descoperire a valorilor culturale ale poporului român. Pe fondul acesta se poate spune că se va manifesta intens sentimentul patriotic și credința în valorile neamului românesc.

Arta, literatura, folclorul și turismul se vor dezvolta și vor deveni centre de interes pentru celelalte popoare.

Pentru agricultură și domeniile tehnice mai ales legate de telecomunicații, informatică, automatică și tehnică de calcul și tehnică militară se poate spune că se va constata o creștere importantă, care va genera surse importante dpdv financiar, pentru țara noastră.

Dar, ceea ce este cel mai important, România va încheia o etapă grea, dificil, de luptă și dezvoltare, deschisă acum 28 de ani, odată cu revoluția din 1989. Acum nu are sens să vedem minusurile și pierderile ci să tragem învățăminte din ele, și să lăsăm istoria să se repete. Atunci demnitatea umană era pierdută, se afla la pământ, acum demnitatea națională este pierdută, este momentul să le recuperăm pe amândouă, depășind greșelile, și acționând conform Sufletului neamului românesc.

Se spune că România este grădina Maicii Domnului, că îl are ca și protector pe Sfântul Andrei, că are Dacii, un popor de preoți înțelepți, că are tot ce îi este necesar, pentru a se dezvolta independentă și liberă. Întotdeauna am dat și ni s-a luat, i-am primit pe alții și am dăruit, am acceptat și iertat, toate acestea fiind calități ale neamului din care facem parte. Apa, pâinea și sarea niciodată nu ne-au lipsit. Ne-am iubit pământul și el a rodit, ne-am iubit munții cu pădurile și ei ne-au adăpostit, am muncit din greu și am crescut. De aceea nimic nu ne lipsește pentru a ne crește și a ne bucura. Pentru că bucuria simplă, naturală, omenia și hazul de necaz ne sunt cele mai puternice arme.

Anul 2018 este un an al trezirii noastre spirituale. La mulți ani România!

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte