De fiecare dată, Luna plină din decembrie ne invită să facem un bilanț al anului care se pregătește să se încheie, ne invită să înțelegem ceea ce a condus la eșecurile noastre, să ne bucurăm de reușite, dar mai ales să ne pregătim pentru retușările necesare anului care se pregătește să vină.

În mod particular această Lună Plină de pe axa Săgetător/Soare – Lună/Gemeni, se poziționează pe axele caselor I-VII, iar Soarele în casa I ne sugerează că este o perioadă de foarte mute reglări, de conștientizări și înțelegere, dar și de numeroase tensiuni interioare. În plus Soarele se află în gradul Lunii iar Luna în gradul Soarelui, este un fel de recepție mutuală foarte subtilă, care ne sugerează să ne conștientizăm trăirile și să lăsăm să iasă la lumină ceea ce simțim, să ne traducem tot ceea ce se întâmplă în viața noastră, în termenii unor lecții necesar de învățat.

Este posibil ca tot ce trăim în această perioadă să reprezinte o schimbare de roluri, de exemplu cei care doar au dăruit să învețe să primească, cei care au ajutat să fie ajutați, cei care și-au făcut dușmani să aibă sentimentul dușmăniei, cei care au provocat suferințe, să treacă prin suferințe, și lista poate continua. Romanii aveau o sărbătoare denumită Saturnaliile, în preajma  solstițiului de iarnă, în care timp de câteva zile stăpânii deveneau sclavi iar sclavii stăpâni.

Este de remarcat că avem o triplă conjuncție Venus, Saturn și Pluton, în semnul Capricornului și în casa a II a, care ne invită să ne concentrăm pe sistemul nostru de valori, să ne transformăm gândirea legată de ceea ce reprezentăm și de valoarea personală, dar și să înțelegem sistemul de valori dintr-o altă perspectivă. Este ca și cum fiecare trebuie să-și îndeplinească funcția creativă prin participarea la activități de grup, prin eforturi susținute și dedicare. De aceea putem avea obstacole în ceea ce facem, uneori înfrângeri, acestea ne provoacă să creștem având de numeroase ori o valoare mai mare decât un succes. Aici este importantă calitatea voinței și integritatea interioară a persoanei, căci acum învățăm lecția înțelegerii Puterii interioare.

Au loc și multe descărcări karmice, unele legate de atașamentele noastre și de dorința de a controla emoțional pe cei apropiați, Ceres în conjuncție cu Nodul Sud ne determină să ne întâlnim cu acele situații prin care să vedem clar că dependențele sunt distrugătoare atât pentru dependenți cât și pentru cei care le generează. O lecție dură și concretă, ea este foarte actuală, chiar dacă noi nu vrem să o privim așa. Poate să fie o simplă curiozitate, pe care o vom depăși prinși de tumultul evenimentelor, dar cu siguranță ea va continua, de aceea este important să înțelegem în profunzime și obiectiv tot ceea se întâmplă.

De aceea multă atenţie la tendinţa de judeca eronat lucrurile, de a le privi superficial sau numai în aparenţă, ceea ce poate crea conflicte sau lipsă de motivaţie în acţiunile noastre.

Stăpânirea de sine este obligatorie, pentru a evita agresiunea verbală sau fizică.

În schimb planul emoţional şi cel mental se îmbină armonios, Marte și Neptun în sextil cu Ceres ne ajută să rezolvăm activităţile acestei zile cu succes, totul este să ne lăsăm intuiţia să lucreze şi să ne orientăm gândirea către viaţa particulară. Pot avea loc întâlniri importante în plan emoţional, sau momente de înţelegere deplină a sensului propriei vieţi. De aceea avem nevoie de multă răbdare şi atenţie la mesajele pe care le primim, mai ales din partea îngerilor păzitori.

Astăzi este sărbătorit Sfântul Spiridon, sfânt care a cunoscut greutăţile vieţii de familie şi a făcut nenumărate minuni pentru a-i ajuta pe oamenii simpli, obişnuiţi. El aleargă şi astăzi grabnic la cei care îi cer ajutorul, iar o altă minune este faptul că în fiecare an i se schimbă papucii cu care sunt încălţate sfintele moaşte, pentru că ei sunt uzaţi şi prăfuiţi.


CURSURI DE ASTROLOGIE CHINEZĂ ȘI FENG-SHUI.
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte