Mercur a intrat în semnul Peștilor pe 3 februarie și va rămâne în acest semn până 11 aprilie 2020, cu o scurtă revenire în semnul Vărsătorului. Este o perioadă destul de lungă de timp, în care se vor manifesta un anume tip de informații și energii, iar Mercur este o planetă personală, care ne definește pe fiecare dintre noi și ne particularizează prin modul de abordare a situațiilor - de aceea am decis să scriu acest articol.

Să le luăm pe rând.

Câte ceva despre Mercur: este cea mai apropiată planetă de Soare, ceea ce în astrologie explică de exemplu că un set de informații stocate în Memoriile personale ale Sufletului sunt cele care influențează decizia de a ne reîntrupa într-un anume context (familie, țară, perioadă de timp) pentru a le putea utiliza cât mai eficient și constructiv. În urma acestor decizii, și după stabilirea destinului, a sorții, ursitei dar și a cantității de încărcătură karmică de rezolvat, primim acele calități necesare - date de semnul zodiacal nativ. Probabil aceasta este explicația pentru care Soarele și Mercur sunt atât de apropiate la naștere, fiind o interrelație extrem de subtilă (maxim 28 de grade diferență).

Mercur are numeroase valențe, abilitate, comunicare, informație, dintre toate cele mai importante mi se par: gândurile și cuvântul care ne personalizează, ne face unici. Pe de altă parte instrumentul cu care operează Mercur – informația – dă formă materială, organizează energia pe care o are la dispoziție – prin plasarea în semn. Informația la nivelul câmpului cuantic, de exemplu, este o forță activă, creatoare. Așa că informația reprezentată de Mercur reprezintă interacțiunea dintre conștiință și realitate, fie pentru a o organiza fie pentru a o decodifica.

Semnul Peștilor este ultimul semn zodiac din seria celor doisprezece, reprezintă reculegerea, răbdarea, deschiderea către toți și toate, detașarea dar și rezerva, retragerea, izolarea sau disoluția. Este o paletă extrem de largă oferită de acest semn, el ne vorbește despre numeroase alternative, despre necunoscutul infinit care însuflețește cunoașterea.

Mercur în semnul Peștilor are o specificitate deosebită, pentru că aparent există o diferență de fază care poate fi considerată, superficial vorbind, o distonanță, o aritmie în combinația dintre energia planetei Mercur și câmpul reprezentat de semnul Peștilor. Dar dacă ne gândim la că a ”comunica” specific lui Mercur și ”a cumineca” legat de semnul Peștilor au o rădăcină comună ”communicare”= a fi în contact cu, dicționarele nu ne spun cu cine, dar semnul peștilor ne sugerează că este vorba despre planul spiritual. A cumineca (a împărtăşi): să vezi fără să vezi, să priveşti fără să priveşti, să înţelegi fără a încerca să înţelegi. Pur şi simplu,să recunoşti Legile.

 

Acum niște repere:

  • Până în 17 februarie la ora 2.54 Mercur este în mișcare directă; sunt două componente importante aici: apropierea lui de Neptun și influența pe care o exercită Marte din semnul Săgetătorului asupra lui, până pe 16 februarie la ora 13.32.

Neptun este în propriul domiciliu, el amplifică presimțirile, inspirația, sugestiile vizionare, visele premonitorii și certitudini care nu pot fi cuprinse doar cu rațiunea. Dar aici sunt și fantasme, iluzii, incertitudini, autoamăgiri, înșelăciuni. Ambele fațete sunt la fel de puternice și importante. Așa că Mercur în apropierea lui poate genera îndoială, lipsă de obiectivitate, greșeli de raționament nervozitate. În același timp imaginația poate fi la cote maxime, putem să ne formăm mai ușor reprezentări mentale, pot apare viziuni profunde, premoniția. Cuvintele pot căpăta semnificație și atunci ele facilitează comunicarea spirituală, cea prin care Dumnezeu ”vorbește” cu noi. Multe dintre convingerile noastre, care sunt reprezentate în parte de Mercur, acumulate din experiența personală sau din idei în care credem, se pot clătina, sau se va încerca din exterior să fim determinați să renunțăm la ele. Aici aș putea cita dictonul conform căruia în această perioadă să ne așteptăm la ce este mai bine dar să fim pregătiți pentru ceea ce este mai rău. Este important să ne asumăm că lucrurile pot să nu iasă cum am plănuit (mulți oameni se vor opri și vor deznădăjdui pentru că nu vor putea să-și depășească barierele). De aici putem înțelege că este o perioadă de testări a credinței în noi înșine și în valorile noastre. Se vor manifesta extrem de intens convingerile limitative, atât cele personale – pesimism – cât și cele colective sau indus.

Marte din semnul Săgetătorului este în cuadratură prin semn cu Mercur. De aceea este foarte posibil ca izbucnirile nervoase, atacurile de furie, impulsivitatea să fie la ordinea zilei. În plus totul se întâmplă prea repede, este important să nu intrăm în această energie, căci vom intra în conflicte verbale, forța marțiană manifestându-se prin limbaj. În plus această combinație determină o epuizare nervoasă, care se manifestă concret prin lipsă de eficiență sau oboseală cronică.

  • 17 februarie – 26 februarie este o etapă interesantă, ea va fi influențată de prezența lui Marte în

exaltare în semnul Capricornului în cuadratură cu Lilith și Chiron dar în trigon cu Uranus și de trecerea Soarelui în semnul Peștilor.

Marte va deveni extrem de consecvent, ceea cu siguranță va amplifica nevoia de a exprima adevărul, de a scoate la lumină lucrurile necurate, de pune în aplicare planuri moderne, avangardiste, liberale, chiar manifestări extremiste sau de grup.

  • 26 februarie – are loc conjuncția inferioară dintre Soare și Mercur ceea ce va deschide un ciclu

de 120 de zile foarte important legat de comunicare, de înțelegere și dezvoltare a gândirii. Cumva în acest ciclu va avea prioritate organizarea eficientă dublată de acțiunile decise, de implicarea și determinarea în orice fel de activitate; toate acestea pentru a putea rezolva numeroase probleme legate de zona financiară, care necesită clarificări importante pentru fiecare dintre noi. În plus această atitudine ne va permite să primim sprijin, de cele mai multe ori nevăzut sau neașteptat pentru a ne duce la împlinire menirea, dar mai ales pentru a face alegerea corectă a drumului pe care îl avem de urmat. Este necesar să fim onești cu noi înșine, iar în mijlocul confuziei exterioare maxime, trebuie să realizăm cine suntem, să ne concentrăm pentru a ne afirma conform valorilor personale. Atmosfera generală este extrem de ciudată, supunându-ne la multe provocări, dar tocmai acestea ar trebui să ne împingă să acționăm ferm și eliminând orice fel de confuzii din viața noastră.

  • 27 februarie – 4 martie este cea în care este nevoie să medităm la tot ceea ce este în jurul

nostru, la evenimentele din ultimele șase luni, să facem ca un fel de retrospectivă analitică, să ne scriem ideile principale și să vedem ce avem de remediat.  

  • 4 – 16 martie este cea mai importantă perioadă, Mercur revine în semnul Vărsătorului, foarte

multe idei clarificându-se mai ales că din 10 martie va reveni și la mișcarea directă. Acum putem înțelege cu mare ușurință și putem vedea căile de abordare eficientă a oricărei probleme. Vom avea inspirație, intuiție, percepțiile vor fi foarte bune, așa încât putem să ne facem planuri importante de viitor. În plus Venus va intra în propriul domiciliu, semnul Taurului, de unde ne va susține pentru a lua cele mai bune decizii care să ne pună în valoare dar mai ales care să ne evidențieze calitățile personale.

  • 16 martie – 4 aprilie Mercur revine în semnul Peștilor în 16 martie, iar în urma analizelor,

înțelegerii și experiențelor începute în 3 februarie se pot vedea primele rezultate. DE aici formează conjuncția anuală cu Neptun pe 4 aprilie. În plus Venus părăsește domiciliul și trece în semnul Gemenilor de unde colaborează foarte bine cu Mercur, în sensul unei tensiuni constructive care obligă la înțelegerea valorii personale. Iată câteva idei care ar trebui să fie importante în acest interval, doar le enunț pentru ca fiecare să tragă propriile concluzii:

  1. prin cuvintele tale de vei salva și prin cuvintele tale te vei condamna – acesta este efectul conjuncție dintre Mercur și Neptun – prin cuvinte generăm legi
  2. omul spiritual folosește cuvântul în trei scopuri: pentru a vindeca, pentru a binecuvânta, pentru a evolua
  3. cuvântul trebuie gândit (puterea gândului nu ar trebui deloc subevaluată și viteza lui care practic îl face dificil de retras odată lansat) și rostit (atenție rostire vine de la rostuire ordinea lucrurilor)
  4. cuvintele cele mai eficiente sunt cele productive care ne fac determinați, motivați, încrezători în forțele personale, entuziaști
  5. să decelăm că este o mare deosebire între convingeri și credințe; convingerile determină modul în care interpretăm informațiile, cum gândim, cum simțim și comparăm – sunt idei formate în care credem, obținute din experiența personală. Credințele reprezintă un nivel superior, căci convingerilor le dăm și energie personală (asta ne face subiectivi). Credința este cea care poate ajuta obiectivitatea, căci ea este legată de comunicarea cu Dumnezeu.
  • 4 – 10 aprilie cred că este perioada cea mai productivă, Mercur este foarte creativ, aduce idei transformatoare, dezvoltă abilitatea de a ne adapta pentru creșterea plus valorii, generează un fel de inteligență emoțională care ne face extrem de prezenți în viața noastră.

 

 

Din perspectiva re-considerării fundamentelor drepturilor omului în era în care trăim, Ioan Scărarul este mai actual ca oricând, inspirând valorile spirituale contradictorii – iubirea, libertatea, smerenia, umilința, blândețea, ca achiziții interioare necesare reînnoirii ființei:

Blândețea este starea nemișcată a sufletului față de cinstiri, cât și față de laude. Începutul blândeții este tăcerea buzelor întru tulburarea inimii, mijlocul este tăcerea gândurilor întru singura tulburare a sufletului, iar sfârșitul, liniștea întru care este înfipt sufletul și care se păstrează chiar atunci când e bântuit de vânturile păcatelor.”


CURSURI DE ASTROLOGIE CHINEZĂ ȘI FENG-SHUI.
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte