Această conjuncție în semnul Capricornului este suficient de rară pentru a o analiza, întâlnirea celor trei în semnul Capricornului s-a mai produs în anul 1771 (atunci ciuma bubonică a făcut în Rusia 57.000 de victime, un cutremur de pământ devastator a fost în Haiti, inundații majore în Anglia, diferite războaie de supremație regională, dar și o mulțime de realizări intelectuale valoroase cum ar fi în România primul ziar și prima tipografie la Timișoara, se publică prima gramatică a limbii spaniole, Academia de științe ia ființă la Rio de Janeiro). Cred că trioul format din Pluton =putere și transformare extremă, Jupiter = legile sociale, dezvoltarea și expansiunea și Pallas = tactica, strategia, inteligența emoțională, creativitatea și resursele pe care le desfășurăm în momente de criză, coordonarea fizică, cuceririle și simțul social; toate trei împreună aduc de fiecare dată evenimente importante, de mare impact, cu manifestare pe termen lung, schimbându-se cumva cursul lumii.

Conjuncția din acest an se formează la gradul 25 Capricorn, guvernat de Soare,  ceea ce sugerează nevoia de evidențiere, fiecare alegând în funcție de tema natală și de construcția personală, o modalitate de a se remarca, de a străluci. Practic se poate spune că avem posibilitatea unică de a ne ocupa de tot ce ne pasionează, de idealurile și aspirațiile noastre, de ceea ce ne reprezintă cu adevărat. Din păcate există jocurile de putere care ne țin ocupați, ne abat atenția de la ceea ce este important, ne atrag în tenebre și manipulări, care ne provoacă rezistența psihică, blocându-ne creativitatea de care putem da dovadă în aceste momente de criză.

Cel mai interesant mi se pare că trioul despre care vorbim formează un quintil cu conjuncția Chiron Lilith, aspectul exact este cu Lilith, ceea ce ne spune multe. Unghiul de 72 de grade sau quintilul este deosebit de subtil (ritmul cardiac este de 72 bătăi pe minut, o mâncare ingerată se digeră în 72 de ore, punctul vernal se mișcă cu un grad la 72 de ani, 72 ani x 30 grade =2160 ani durata unei ere astrologice și exemplele pot continua) el se obține prin împărțirea cercului la 5, cifra 5 fiind cifra omului (desenul lui DaVinci pentagrama); acest aspect mai reprezintă capacitatea deosebită de a ne dezvolta simțirea și simțurile, el este deosebit de creativ, ajutându-ne să avem clarvedere și inspirație în alegeri. Implicarea lui Lilith ne provoacă să avem încredere în noi sau să ne lăsăm atrași în jocuri care nu ne reprezintă. Asta pentru că quintilul are tendința de a se îndrepta spre careu, adică o tensiune deocamdată inconștientă, ceea ce cred eu că ne determină să depășim anumite probe, datorate frânelor pe care ni le punem involuntar în viața noastră, legate, de cele mai multe ori,  de propria creativitate. Observăm că el se formează între două semne oarecum incompatibile Capricorn și Berbec, ceea ce subliniază tensiunile și provocările ce trebuiesc depășite; și mai observăm că este un aspect crescător, ceea ce ne indică că toate acțiunile noastre sunt de natură de a ne dezvolta sau de a escalada ceea nu deblocăm acum. Pe scurt puterea celor trei: Pluton, Jupiter, Pallas combinată prin quintil cu Chiron și Lilith, are puterea de a construi dacă avem gândirea creativă și pozitivă sau de a distruge dacă ne cufundăm în frică, sau dacă permitem abuzurile de putere și autoritate (Hitler avea quintile pe care le-a folosit din plin, doar că distructiv). De asemenea quintilul este prezent în acele teme care vorbesc despre Universalitate, adică despre acordarea la Univers, aceasta ar presupune 5 calități: libertatea, curajul, ieșirea din rutină, dezvoltarea simțurilor, credința. Oricum din punctul meu de vedere efectele acestui quintil sunt mai mult cosmice decât mundane, cel puțin în acest moment, apoi în câteva luni, se vor vedea concret efectele lui și în plan fizic, totul este să avem încrederea să-l folosim constructiv.

BUDDHA obişnuia să afirme: "Tot ceea ce suntem este format din gândurile noastre". Acestea sunt adevărata cauză a ciclului renaşterilor. De aceea, noi trebuie să purificăm aceste gânduri.

Atunci când ne aflăm în preajma unui înţelept, simţim o stare incredibilă de calm; pe când atunci când ne aflăm în compania unui om egoist sau rău, nu ne simţim în largul nostru. Explicaţia constă în interferarea aurei noastre cu aura înţeleptului, ce emite vibraţii de pace şi linişte, ori cu aura egoistului, ce emite vibraţii ale unor gânduri rele.

Unul din efectele gândurilor este crearea unei forme definite. Calitatea şi natura gândului îi determină acestuia culoarea şi claritatea formei‑gând. O formă‑gând este o entitate vie ce are o puternică tendinţă de a împlini intenţia autorului ei. De pildă, formele‑gând albastre denotă devoţiune. Formele‑gând ale renunţării de sine au cel mai frumos azuriu imaginabil, înconjurat de un halou alb‑strălucitor. Formele‑gând ale egoismului, orgoliului şi mâniei au, respectiv o culoare gri‑maronie cu tente închise de portocaliu şi roşie.

Suntem întotdeauna înconjuraţi de aceste forme‑gând iar minţile noastre sunt serios afectate de ele. Nici măcar un sfert din minţile noastre nu ne aparţin, ci le culegem pur şi simplu din atmosfera mentală. Majoritatea sunt gânduri rele. De aceea, este de preferat să rostim mereu în gând numele lui Dumnezeu, căci asta ne va proteja.


CURSURI DE ASTROLOGIE CHINEZĂ ȘI FENG-SHUI.
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte