Momentele de Lună Plină sunt întotdeauna spectaculoase prin spectacolul pe care Luna îl oferă, căci se prezintă în toată splendoarea ei. Din punct de vedere astrologic, reprezintă un moment de maxim, un moment în care există un apogeu în toate acțiunile noastre, în ceea ce simțim, în emoții și gândire. Ca orice aspect are o latură constructivă dar și una nefolositoare sau chiar distructivă în extremă. Practic tot ceea ce suntem de la trup, minte, mental, gândire, psihic, intelect, suflet este la un maxim. Dacă acest maxim nu este folosit pentru a învăța, evolua, înțelege și construi, intervin o mulțime de cuvinte, idei, sentimente și stări care ne determină să reacționăm impulsiv, să fim ușor de manipulat dar mai ales să fim distrugători în cel mai larg sens al cuvântului, chiar dacă în cele mai multe situații nu conștientizăm asta. De aceea în momentele de Lună Plină, cu 24 de ore înainte și 24 după momentul exact este nevoie de extrem de multă analiză, stăpânire de sine, retragere în forul lăuntric.

Această Lună Plină de pe axa Scorpion Taur, mai aduce de fiecare dată puternice conotații karmice, căci tot ceea ce facem sau spunem poate genera karmă sau poate elibera karmă. Primul proces trece oarecum neobservat căci ne vom confrunta cu el abia când se va forma din nou Lună Plină pe axa Scorpion Taur, adică în aproximativ 6 luni; eliberarea de karmă însă este întotdeauna dureroasă, căci declanșează evenimente menite să restabilească echilibrul în plan spiritual.

Revenind la acest moment din 7 mai 2020, de la ora 13.45, cu Luna în cădere în semnul Scorpionului în grad mercurian și Soarele în semnul Taurului în grad lunar, dar încă în conjuncție (în desfacere) cu Mercur, ne aduce emoții profunde, trăiri intense, nevoia de a cerceta, de a afla chiar cu prețul încălcării liberului arbitru. În același timp fiecare dintre noi poate înțelege mesajele evenimentelor din ultima perioadă, poate descoperi cauzele profunde a multor situații și acțiuni atât personale cât și exterioare, sociale. Pentru toate astea este nevoie de câteva ore de analiză atentă, de sinceritate și luciditate, de concentrare doar pentru a analiza și trage concluzii.

Nu obișnuiesc să fac analize prea lungi momentelor de Lună Plină, dar aceasta mi se pare specială din mai multe motive:

  • Soarele așa cum spuneam se află pe gradul Lunii și la Punctul mijlociu dintre Chiron și Nodul Nord pe de-o parte, dar și pe PM dintre Venus și Lilith pe de altă parte. Toate elementele implicate ne vorbesc despre puterea de transformare și vindecare pe care o aduce această poziție. Evident există și condiții de a avea curajul de a ne urma Calea, de a acționa imediat și fără ezitare în acest sens, oricât de dificil ar părea. Dificultatea vine din frica de a nu ne pierde așa zisa valoare socială, cea care ne duce în orice alte direcții decât cele potrivite sufletului.
  • Luna se află pe gradul lui Mercur foarte interesant căci ea ne determină să căutăm motive, cauze, scuze, prin care să ne complăcem cu ideea că nu avem condițiile materiale pentru a exprima și acționa. În același timp pentru cei care vor să o facă Luna aduce o forță psihică și o determinare extraordinară de înțelegere.
  • Ascendentul momentului este în semnul Fecioarei, guvernată de Mercur, aflat în grad lunar, situându-se pe Punctul mijlociu dintre Lună și Vesta, ceea ce aduce o complexitate deosebită direcției de urmat. Ea trebuie să ne determine să avem perseverență, să acționăm ritmic, cotidian, să credem în tot ceea ce întreprindem și să ne focusăm pentru a ne urma ideile și planurile.
  • Chiron are o importanță deosebită în această perioadă și evident și influențează Luna Plină, el este în grad marțian și în semn marțian, acționând cu forță pentru ca fiecare dintre noi să poată ”să fie”, acționează pentru a ne focusa doar pe acele acțiuni și activități care ne ajută să ne dezvoltăm, să creștem, să evoluăm. Aduce o perioadă de vindecare din toate punctele de vedere prin credință, prin determinare și concentrare, prin punerea în valoarea a calităților personale dar mai ales prin muncă în domeniile care ne reprezintă.
  • Lilith ne testează credința, ne provoacă pentru a reacționa, ne aduce luciditatea necesară prin aceste provocări pentru a fi selectivi și a alege cale corectă și care ne reprezintă, nu ceea ce este ușor și lipsită de viitor.
  • Uranus este în septil cu Nodul nord, un aspect care ne subliniază încă odată cât de neașteptat apar reculurile și problemele karmice, în cazul în care nu înțelegem să mergem curajos pe Calea personală, renunțând la orice fel de alte speculații.

 

E adevărat că totul are un preţ, dar întotdeauna preţul e relativ. Când ne urmăm visele, putem lăsa impresia celorlalţi că suntem nefericiţi şi nenorociţi. Dar ce gândesc ceilalţi nu e important. Importantă e bucuria din inimile noastre.


CURSURI DE ASTROLOGIE CHINEZĂ ȘI FENG-SHUI.
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte