Venus retrogradează pe 13 mai în semnul Gemenilor și va reveni la mișcarea directă pe 25 iunie. Datorită mișcării aparent retrograde a acestei planete, ea va sta în semnul Gemenilor mai bine de 4 luni – în mod normal străbate un semn în aproximativ o lună (a intrat în acest semn pe 3 aprilie și îl va părăsi pe 7 august). În aceste patru luni se vor resimți efecte importante în relațiile noastre, în manifestarea sentimentelor, în exprimarea calităților personale, dar și zona artistică. Semnul Gemenilor, influențează fiecare planetă printr-o mai mare tensiune nervoasă, prin o aparentă superficialitate – de fapt un freamăt interior care determină căutarea și după ce ai răspunsul, neliniște, tendința de a urma două direcții ceea ce pare a fi superficialitate sau nestatornicie, agitație și tendința de a ne ocupa strict de latura comercială.  Venus are și ea o importantă componentă mentală – să nu uităm că al doilea domiciliu se află în semnul Balanței – de aceea nu se poate spune că este afectată de influența logicii.

Pentru planeta Venus este important mediul, spațiul, locul, semnul Gemenilor adaugă componenta timp, ceea ce probabil o va face pe Venus să își piardă din calmul și armonia specifică. Apoi orice planetă are două valențe, una constructivă iar cealaltă provocatoare. Venus, dragostea, cheamă fiinţele pentru a se atrage, dar şi pentru a se răni, în divizarea dualistă a emoţiilor și în semnul Gemenilor a gândirii excesive, a căutării rațiunii în orice. Un lucru este cert, pentru a folosi partea luminoasă a planetei, trebuie învăţată starea de generozitate. Astfel, este vorba mai întâi de a înţelege sensul tuturor relaţiilor şi de a accepta să iei în primire total emoţiile şi sentimentele. Obiectivul este, cel puţin la început, acela de a căuta dezvoltarea unei virtuţi mai degrabă decât de a dezvolta o înţelegere profundă a acestor moduri de funcţionare în raport cu ceilalţi. Am spus la început, pentru că în perioada de mișcarea aparent retrograde, adică între 13 mai și 25 iunie este forțată această aplicare și înțelegere a generozității și bunăvoinței față de ceilalți, care presupune a te pune în pielea celuilalt.

Interesant că la chinezi, Venus guvernează elementul metal, iar unii astrologi o numesc rebela pentru că refuză să se rotească de la est la vest, ceea ce este că dincolo de imaginea rubensiană legată de această planetă Venus are, de fapt pentru noi, o semnificaţie mult mai profundă, dar pe care refuzăm să vedem sau pur şi simplu nu o putem înţelege atât de uşor. Acum dacă privim această calitate de metal a planetei Venus, în semnul Gemenilor, domiciliul abilei planete Mercur, atunci putem spune că aici Venus are tot timpul pregătit, un arsenal de comunicare, cuvintele potrivite pentru a lupta și convinge, doar că modalitatea de aplicare putem spune că diferă, căci este tăioasă și dură. Rezultatul acțiunii ei este mult mai complex, în sensul că va acționa în două planuri, că va avea răsunet atât în plan complet cât și în planul subtil al psihicului uman.

Ținând cont de cele enumerate mai sus este important să ne gândim de două ori înainte de a vorbi, să analizăm fiecare emoție sau sentiment înainte de a-l exprima, să ne controlăm subiectivitatea și să fim foarte atenți la toate acțiunile noastre. Toate acestea făcute în grabă sau superficial vor  genera efecte pe termen lung, greu reparabile. Orice acțiune trebuie dublată de credință, de bunăvoință, de iubire și solicitudine. Spun asta deoarece la momentul retrogradării alături de Venus se află asteroidul Vesta, deci trebuie să înţelegem şi să gândim cu sufletul, adică să folosim informaţiile din exterior pentru a le adapta la nevoile noastre strict raportate la ceea ce ne este necesar. Este o perioadă solicitantă în care avem nevoie de credinţă pentru a ne urma calea şi a nu ne lăsa copleşiţi de evenimentele care au loc în exterior. Eu aş defini această perioadă ca una de renaştere, poate cam intempestivă, în sensul că este o perioadă de accelerare de sine, pentru că fiecare greutate inutilă, fiecare consideraţie ne-necesară trebuie să fie dată la o parte, în încercarea vădită de a ne atinge menirea.

Mai concret este o perioadă în care trebuie să activăm doi poli diferiți ai unei personalități sănătoase: iubirea și gândire, trupul și sufletul, mintea și emoțiile naturale, alimentația și mișcarea, natura și lectura, odihna activă și relaxarea, pentru aceasta fiind nevoie de o activitate ritmică, sănătoasă, conducând la un proces necesar de reconstrucție mentală și energetică. Semnul Gemenilor are sensul fundamental de aviditate de curiozitatea de a afla, greu de stăpânit, este un semn uman. Are o componentă dublă de la gemeni, unul dintre ei tinde să caute puterea și cunoașterea din trecut, celălalt caută să descopere o sursă vie de putere și înțelepciune. Stă în natura umană să înceapă cu emoțiile și dorințele potențial negative. Venus vine și decantează, stabilizează, important este să folosim latura ei constructivă. Cred că aceasta este lecția de învățat în perioada când planeta este retrogradă în semnul Gemenilor.

Mai ar fi ceva de adăugat, Venus în semnul Gemenilor formează cu Neptun – planeta ierarhic superioară – trei cuadraturi și anume pe 4 mai cu Venus în mișcare directă, apoi pe 20 mai cu Venus în mișcare aparent retrogradă – este o dată de urmărit, în sensul că vom primi un recul la anumite acțiuni și situații care le-am lăsat nerezolvate sau incerte in 4 mai – apoi a treia cuadratură se va forma pe 27 iulie. La această ultimă dată este posibil ca tot ce am făcut dubios, ceea ce a fost ambiguu, neclar sau am lăsat incert se va răsfrânge asupra vieții personale. Cumva aceste trei aspecte ne provoacă să fim onești, să fim corecți și transparenți în toate relațiile noastre, chiar dacă aparent vom avea pierderi.


CURSURI DE ASTROLOGIE CHINEZĂ ȘI FENG-SHUI.
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte