Conjuncția superioară  dintre Soare și Mercur este un aspect interesant, echivalent cu momentul de Lună Plină, doar că aduce la un maxim exprimarea conștientă sau conștientizările. El se petrece aproximativ de trei ori pe parcursul unui an, conjuncția superioară anterioară fiind pe 5 mai 2020, iar următoarea urmând să fie pe 20 decembrie 2020. Datorită acestei periodicități, se trece cu multă ușurință peste efectele sale, cu toate că ele sunt importante. Afirm aceasta deoarece Mercur este cea mai apropiată planetă față de Soare, este o planetă interioară, ceea ce ne spune că este legată intim de construcția personală a fiecăruia, ne vorbește despre sistemul de gândire, despre rațiune și despre mecanismele psihicului, dar mai ales despre capacitatea fiecăruia de a se adapta și a interacționa cu mediul exterior – la modul cel mai general și profund. De aceea conjuncțiile superioare sunt momente în care luciditatea și modul de abordare intrinsec se află la maximum. Am ales să vorbesc despre acest aspect din mai multe motive. Primul este că se formează în semnul Leului, domiciliul Soarelui, ceea ce sporește capacitatea de conștientizare și accelerează orice fel de acțiuni în care suntem implicați prin gândire.  Al doilea este că anterioara conjuncție superioară în semnul Leului, a fost în 2014, deci ritmicitatea cu care au loc în același semn este destul de mare, acum de fapt reîntâlnindu-ne cu anumite consecințe ale acțiunilor de atunci, tocmai pentru a le rezolva. Și nu în ultimul rând această conjuncție aduce o rezolvare prin înțelegere, a evenimentelor presante și tulburătoare, dar mai ales imposibil de evitat, prin care fiecare trece.

Ca să detaliez puțin.

În anul 2014 în perioada verii, fiecare își va aduce aminte, au avut loc numeroase furtuni, ele au lăsat urme. Aceste urme sunt ca niște amprente, în sensul că cicatricile , rănile acelor furtuni nu sunt vindecate, căci nu am reperat cauza sau sursa lor. Ele au fost momente de încercare care ne obligau să facem tot  ceea ce depindea de noi, dar în nici un caz nu erau menite să ne streseze, ci să ne mobilizeze pentru a rezolva acele lucruri care se cer rezolvate imperios. Acum putem vedea soluțiile de rezolvare pentru a evita furtuna care pare să reapară, mult mai amenințătoare. Totul este ca fiecare să conștientizeze, să înțeleagă că totul este trecător, şi oricât de mare ar părea furtuna, după ea va ieşi şi soarele. Orice furtună este un moment în care avem prilejul să ne punem la încercare puterea de a acţiona în situaţii de criză, tăria de a nu ne lăsa copleşit de energiile exterioare dezlănţuite, de tulburările din afara noastră, şi astfel de a ne consolida pacea şi armonia lăuntrică. În final, ele se vor manifesta şi în afara, pe cerul ”vieţii” personale.

Soarele și Mercur se află în aspect de inconjuncție cu Saturn în mișcare aparent retrogradă., de aceea este foarte posibil să nu înțelegem că lucrurile pe care punem mare preţ în viaţa sunt cele care ne pavează drumul. Acest aspect ne spune: ”Alege-ţi cu grijă valorile şi preţuieşte-le cu înţelepciune. Dacă le schimbi pentru lucruri fără valoare, viaţa ta devine mai săracă şi mai nefericită. Caută să oferi şi altora din bogăţia ta, dar nu ca sa aduni lucruri lipsite de valoare reală. Atunci când vei fi pregătit, bogăţiile adunate în sufletul tău te vor purta în zbor prin viaţă.”

Nodul Nord din semnul Gemenilor se află în sextil crescător cu Soarele și Mercur, ceea ce ne ajută, ne aduce soluții, ne deschide oportunități, totul este să le vedem. Când lucrurile par să îngheţe în situaţii aparent lipsite de energie şi de dinamism, avem prilejul să ne relaxăm şi să privim ansamblul fără să ne mai distragă atenţia schimbările obişnuite, ca să putem vedea în perspectivă, dincolo de aparenţe. Asemenea momente pot să fie şi semne ale unei activităţi intense care este pe cale să înceapă. Totul este să ne schimbăm atitudinea față de situație.

 

                                                                                                                                     


CURSURI DE ASTROLOGIE CHINEZĂ ȘI FENG-SHUI.
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte