În primul rând ar trebui să specific de ce abordez acest aspect care poate pare mai important decât conjuncția Marte Pluton. În toate conjuncțiile pe care Marte le face cu Pluton în semnul Capricornului, unde Marte este în exaltare, se poate vedea extrem de clar supremația plutoniană – Pluton este considerat guvernatorul ierarhic superior a lui Marte. Asta pentru că cele trei planete moderne, Uranus, Neptun și Pluton au primit domicilii considerându-se Uranus un Saturn inversat, Neptun un Jupiter inversat și Pluton un Marte inversat, deci semnele Vărsător, Pești și Capricorn. Din punct de vedere tradițional Marte guverna semnul Scorpionului și Berbecului, primul un semn de Apă, al doilea de Foc. Pluton guvernatorul Scorpionului vine să transforme energia și moștenirea trecutului (Apa) în acțiunile viitoare (Focul), adică primim ”vitaminele” și energia necesare evoluției. Semnul Capricornului unde se află Pluton face ca toată evoluția să fie concentrată la nivelul global al umanității. Cuadratura Marte Pluton ne vorbește de revoluție și contrarevoluție, de credință și convingere în acțiune, căci toată demagogia sau cuvintele goale vor fi demascate și sancționate cu rapiditate. De aceea am ales să vorbesc mai mult despre acest aspect. Pe de altă parte în nici unul dintre cele opt aspecte de conjuncție dintre Pluton și Marte pe care le-am detaliat mai jos care implicit au generat după maxim 4 luni și 8 cuadraturi cu Marte, dintre toate în nici una Marte nu a fost în mișcare aparent retrogradă în propriul domiciliu.

Revenind. Acest aspect este la a doua formare, cel care este de fapt și cel mai apăsător, mai evident resimțit, dintre toate. Marte indiferent că este direct sau în mișcare aparent retrogradă acționează în prezent, fără drept de apel, funcționând ca un ceas care bate la ora exactă. De aceea este important să știm că aspectul exact se formează vineri 9 octombrie la ora 16.07, și este la fel de important să fim extrem de prudenți în această zi. Cred că el va avea niște manifestări evidente, care ne vor afecta la nivel fizic, adică stări de agitație și nervozitate, lipsă de răbdare dar și de încredere, violență și agresivitate. Apoi va avea și niște efecte subtile, căci Pluton acționează pentru a distruge sau transforma ceva, și este evident că va avea efecte pe termen lung (este vorba despre întreaga perioadă de când s-a manifestat acest aspect adică 13 august – 23 decembrie 2020); acestea efecte sunt legate de acțiuni, mai mici sau mai mari, pe care nu le înțelegem pentru moment, dar care pas cu pas vor duce la schimbări majore. Este ca și cum fiecare gest, cuvânt, gând, sau idee, lasă o urmă, care va contribui apoi la imaginea de ansamblu, imposibil de văzut sau de înțeles acum. Cu siguranță totul a început în luna martie, mai exact pe 23 martie la conjuncția dintre Marte și Pluton (starea de urgență de atunci și tot ceea s-a întâmplat în plan mundan, este doar o mică latură a complexității situației) dar și așa ea a dat startul unor schimbări planetare care se vor derula pe parcursul a doi ani, adică până în 3 martie 2022. Abia la această dată vom putea înțelege aproximativ 50 % din tot ceea ce se generează acum, pentru ca abia în februarie 2024 să avem imaginea completă.

Schimbarea la nivel general a început de fapt odată cu intrarea lui Pluton în semnul Capricornului care a avut loc în 26 ianuarie 2008. Atunci ca și acum Pluton l-a avut alături pe Jupiter, și atunci la nivel mundan s-a declanșat un val de criză, complexă, care a generat pierderi pe care nici acum nu le putem evalua. Dimensiunea dezastrului care a urmat după 2008 nu a putut fi estimat de nimeni, aceasta perioadă având în memoria omenirii ecouri la fel de puternice ca și ziua asasinării președintelui Kennedy sau ziua atacurilor teroriste de la 11 septembrie 2001, afirmându-se chiar ca ceea ce s-a întâmplat în urma cu 12  ani a fost chiar mai grav decât criza din 1929-1930. Prima conjuncție Marte Pluton în semnul Capricornului fiind pe 28 decembrie 2008. Simbolurile gradului (am folosit pluralul pentru că am făcut o combinație dintre Simbolurile sabiene, cele Charubel, Kozminsky, Chandra și Thebaic) guvernat de Jupiter, ne vorbesc de exagerări și necesitatea repunerii în ordine și aducerii la realitate a acestora.

A doua conjuncție Marte Pluton în semnul Capricornului se va forma în 14 decembrie 2010 perioadă care declanșa probleme cu moneda euro, zona euro a fost foarte aproape de destrămare și mai multe țări din UE au primit ajutoare de urgență pentru a evita intrarea în faliment și aducea în discuție incapacitatea de plată a SUA. Simbolurile gradului guvernat de Venus, ne vorbesc despre un respiro necesar înțelegerilor doar că mulți îl vor folosi pentru a-și reconsolida exagerările.

A treia conjuncție Marte Pluton s-a format în 27 noiembrie 2012, când se prefigura o nouă problemă majoră în economia SUA și când s-a declanșat primele politici coerente de revenire din criză dar cu impact asupra populației. Simbolurile gradului guvernat de Saturn ne vorbește de o abordare limitativă, mai ales pentru marea categorie umană, care induce descurajare și abandonare.

A patra conjuncție s-a format în 11 noiembrie 2014, când datorită sextilului cu Saturn din semnul Scorpionului s-a redus mult efectul crizei și s-a stabilizat situația prin intervenția guvernelor și a organismelor economice, de fapt o falsă rezolvare. Simbolurile gradului guvernat de Venus ne vorbesc de o relaxare datorată intervenției divine în toate acțiunile legate de Pământ.

A cincea conjuncție a avut loc în 19 octombrie 2016, economia globală trăiește periculos, cu o creștere modestă în țările dezvoltate care va compensa slăbiciunile din piețele emergente, cu o inflație și dobânzi scăzute și tensiuni care pot sădi germenii unei noi crize economice. Simbolurile gradului guvernat de Jupiter ne vorbesc despre posibilitatea unei dezvoltări și creșteri bazată pe un nou sistem de legi.

A șasea conjuncție 26 aprilie 2018 anul incertitudinilor, economia continuă să crească, însă dezechilibrele se accentuează. Simbolurile gradului guvernat de Saturn ne vorbesc despre renunțarea la orgolii și descoperirea unui drum principial și necesar revoluției evolutive.

A șaptea conjuncție cea din 23 martie 2020, de acum, care este mult mai activă datorită cuadraturii cu Marte în domiciliu și în mișcarea aparent retrogradă care face ca aspectul să fie activ 4 luni, ceea ce evident duce la generarea unor situații paradoxale, tocmai pentru a se schimba întregul sistem bancar și monetar. Probabil că este o situație generată cu multă atenție pentru a se produce această modificare, din care evident, populația este cea mai afectată. Aici combinația planetelor grele Jupiter Saturn, Pluton și Marte în semnul Capricornului va face ca acest an să fie de referință în istoria modernă a omenirii. Neptun din semnul Peștilor va avea aportul său extrem de important în toate acestea. Simbolurile gradului guvernat de Soare ne vorbesc despre contrarevoluție, despre încercarea de a se menține puterea și monopolul cu orice preț.

A opta conjuncție din semnul Capricornului, și ultima, va avea loc pe 3 martie 2022, ea va conduce la decizii majore la nivel economic dar și la schimbarea statutului multor țări. Simbolurile gradului guvernat de Lună ne vorbesc despre confuzie, imagini încrucișate dar și credință și convingere.

În 14 februarie 2024, conjuncția se va forma în semnul Vărsătorului care va aduce un nou suflu la nivel mundan din punct de vedere economic.  Simbolurile gradului guvernat de Saturn ne vorbesc despre răscruci de drumuri, despre alegeri eliberatoare și din nou despre revoluție.

La momentul formării aspectului, Ascendentul se află în semnul  Vărsătorului, ceea ce ne indică că sunt necesare schimbări importante, revoluții, pentru a se descărca presiunea excesivă artificial creată. Acestea vor veni cu atât mai dure și mai brutale, cu cât presiunea se va accentua. Această presiune artificială are rol de ajustare prin care să fie luate în considerare, atras, folosit, tot ceea ce a fost neglijat și eliminat voit pentru a ne împiedica să evoluăm, să vedem cu adevărat Realitatea. Adică rolul este a ne determina să ne reîntoarcem la adevăratele valori (aceasta este presiune pe care o generează Marte retrograd).

Pe cerul astral se formează o configurație de triunghi format dintre trei aspecte diferite: cuadratură Marte retrograd Pluton, sextil Nodul Nord Marte retrograd și inconjuncție Pluton Nodul Nord, ceea ce dă conotația de acțiuni dezordonate; fac această afirmație căci tendința este de a folosi oportunitățile generate de sextil, doar că acestea sunt înțelese greșit, ele având de fapt conotația contrarevoluției prin inconjuncția Pluton Nodul Nord, fiind la nivel general o presiune extraordinară, artificială, care forțează deciziile. Oricum tot ceea ce se va decide incorect sau greșit, indiferent prin ce formă de manifestare, se va repercuta cu un efect înzecit în câteva luni. Această configurație de triunghi pare a se descărca prin opoziția Lui Marte retrograd cu Soarele, pe de-o parte, care ne sugerează o periculoasă amplificare a orgoliilor care va aduce evenimente rapide de rupere a alianțelor, dar și un fel de tendință de înghețare a acțiunilor pentru a se putea conserva în liniște trecutul.

Pe scurt este important să fim corecți, să nu ne grăbim să judecăm sau să ne implicăm în acțiuni și activități fără acoperire. Prudența și răbdarea sunt cele mai redutabile arme în acest moment.


CURSURI DE ASTROLOGIE CHINEZĂ ȘI FENG-SHUI.
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte