Luna Nouă din semnul Capricornului, teoretic aduce în prezent solstițiul de iarnă, căci după perioada cea mai profundă a anului (în care ni se dă răgazul de a face introspecții de valoare), momentul conștientizării acesteia. Conștientizarea înseamnă că practic la această Lună Nouă fiecare dintre noi va avea un declic, un fel  de înțelegere dar și de eliberare a unor fantome ale trecutului, care blocau mersul înainte. Acest lucru are loc anual, doar că fără conștientizare lui, valoarea scade, fiindcă se reduce eficiența și evident posibilitatea aplicării practice. Deci astăzi este o zi în care eliberarea pe care o vom simți dacă suntem atenți, ne va permite să înțelegem , să punem sămânța  schimbării și a transformărilor constructive.  În fiecare an Luna Nouă din fiecare semn, evident și al Capricornului se află în alt grad, anul acesta este în gradul guvernat de Marte, invitându-ne la acțiune rapidă și directă, este ca și cum odată ce am înțeles ceva trebuie să și acționăm. Marte pe de altă parte se află chiar astăzi într-un aspect exact de cuadratură crescătoare cu Saturn, ceea ce cu siguranță va provoca tensiuni și conflicte, va amplifica temerile personale. Am spus că va provoca, adică suntem provocați să înțelegem de ce avem aceste reacții, de ce nu folosim energia aspectului pentru a pune în practică curajos, ceea ce știm sau conștientizăm? Marte se află în semnul Taurului, în exil, și pe lângă cuadratura cu Saturn, el se apropie vertiginos de Uranus aflat în cădere și de Lilith. Uranus este staționar direct, ceea ce cu siguranță ne sprijină în a ne bucura de ceea ce avem și de cine suntem. Omul modern, semnificat de o anumită calitate a lui Uranus, atenţie nu progresist,  şi-a umplut viaţa cu tot felul de obiecte şi obiceiuri artificiale, care îi dau o vagă senzaţie de siguranţă, dar îi rezolvă prea puţin din problemele cu adevărat importante ale vieţii. Avem nevoie de o viziune mai profundă, de căutarea unor soluţii mai naturale pentru a face faţă furtunii informaţionale contemporane şi marilor schimbări prin care trece lumea astăzi. Adevărul nu poate fi marcat prin cod de bare, în detrimentul sufletului şi al iubirii creative.

Lilith este în cuadratură cu Mercur și în inconjuncție cu Junona, aspecte interesante, căci ne provoacă în a fi lucizi și corecți în evaluările personale, legate de toate zonele existențiale.

Cu alte cuvinte această Lună Nouă și acest context astrologic, ne îndeamnă să ne înțelegem valoarea și să ne folosim calitățile și creativitatea, spontan, fără temeri sau ezitări. Nu este chiar o provocare dar cu siguranță este important să fim siguri și stăpâni pe viața noastră, eliminând orice fel de gânduri sau persoane care ne destabilizează încrederea în cine suntem și ce putem face.

Pe lângă cuadratura Marte Saturn, Luna Nouă este însoțită și de cuadratura Venus Chiron, care se formează în aceiași zi. Pare o coincidență? Eu personal nu prea cred în ele. Acest aspect vine să completeze tot ceea ce am spus anterior, căci Venus guvernează Taurul unde se află Marte, Uranus și Lilith, dar în același timp fiind în semnul Capricornului ea are o puternică tentă saturniană. Este ca un fel de combinație subtilă, prin intermediul căreia sunt accesate cele mai profunde valori personale, cu scopul de a ne ajuta să ne autovindecăm de programele care ni s-au implementat, să ne ajustăm valorile personale la idealurile și la ”a fi-ul” nostru. Chiron deschide un pod spre ”cer”, el datorită influenței gradului saturnian în care se află, ne ajută să ne vedem posibilitățile, să ne înțelegem menirea, să învățăm lecțiile de viață pe care ni le-am propus. Poate de aceea astăzi ar trebui să ne gândim la situațiile din viața noastră care s-au repetat cu un fel de lait motiv, acestea ne indică cam în ce zone nu am reușit să înțelegem ce avem de făcut, acestea pot fi o parte din dificultățile în a rezolva aceste lecții.

Este frecvent sentimentul de nelinişte interioară, iar starea de nervozitate ne va domina întreaga zi. De aceea trebuie să facem abstracţie de nemulţumirile pe care le avem, ele sunt nefondate, cel mai bine fiind să ne folosim această nelinişte interioară pentru a studia sau a aprofunda subiecte profunde, care să ne aducă răspuns la întrebările pe care le avem.


CURSURI DE ASTROLOGIE CHINEZĂ ȘI FENG-SHUI.
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte