Acest aspect anual ne deschide de fiecare dată două cicluri, unul scurt de aproximativ un an și unul lung de aproximativ 12 ani; ele sunt important de analizat  pentru a putea înțelege și realiza tot ceea ce reprezintă aspirațiile noastre dar și ceea ce este important de făcut concret și practic pentru a ne dezvolta calitățile sufletești. De această dată conjuncția se formează în semnul Vărsătorului, loc in care avem de conștientizat și de acumulat cunoaștere legată de aspirații dar și de calitățile sufletești, de dotările personale obținute prin eforturi de-a lungul existențelor. Este ca și cum ni se creează premisele necesare pentru a fi mai prezenți în viața noastră, chiar daca asta se poate întâmpla într-un mod mai forțat, dar sigur este foarte armonios în evoluția personală. Să ne imaginăm un cerc imens în care avem 12 cercuri tangente, nu este ca un rulment cu 12 bile prinse într-un inel, acestea se întrepătrund și formează combinații multiple, complexe, dinamice.

Fiecare conjuncție în parte are scopul ei dar ea face la rândul ei parte dintr-un tot, dintr-un plan mult mai mare, care este reprezentat de evoluția personală dar și de evoluția umanității.

În acest an,conjuncția se formează foarte aproape de momentul de Lună Nouă, dar înaintea lui, ceea ce cu siguranță ne împiedică să vedem clar sau să înțelegem rapid și concret. Dacă ne concentrăm atenția pe ceea ce simțim sau pe mesajele subtile pe care le primim prin gesturi mici, întâmplări, telefoane, melodii, imagini, vom putea să aflăm mai multe. Oricum aspectul vorbește despre a avea idei, a folosi informațiile adunate cu migală, de a munci cu bucurie, căci numai așa suntem liberi și creativi. Cuadratura cu Lilith din semnul Taurului, ne indică că frica de a nu avea, de a nu rămâne fără resurse ne îndeamnă la compromisuri, la acceptarea idei că asta este, cu toții suntem sclavi, la depersonalizare de dragul unei siguranțe virtuale. Aspectul ne spune că siguranța o obținem prin cunoaștere, libertatea prin aplicarea ei și a creativității personale. Toate acestea acceptate și aplicate ne aduc o igienă psihică, o ordine intelectuală, un ritm propriu eficient și constructiv. Tot contextul aspectului – Ascendentul în semnul Leului, septilul Marte Neptun și cel dinte Mercur în mișcare aparent retrogradă și Chiron ne vorbesc despre a ne redescoperi, de a depăși autolimitările și impunerile sociale legate de cine suntem, de a ne găsi felul de acțiune propriu și eficient.

Conjuncția se află pe Punctul mijlociu dintre Lună și Saturn, un cuplu extrem de interesant dacă discutăm, despre limitele noastre. Mulţi au impresia că trebuie să afişeze permanent o figura gravă, sobră, dură, ca să nu permită altora să devină prea apropiaţi sau prea familiari, sau ca să impună respect, dar aceasta nu face decât să-i îndepărteze tot mai mult de cei din jur, şi astfel ei îşi ridică singuri ziduri în jurul inimii lor, între care devin prizonieri. Apoi, în general suntem tentaţi în a afla adevărul indiferent cât de dificil ne este şi suntem destul de vehemenţi şi decişi să ne eliberăm de toate poverile minciunilor. Rezolvarea o aduce conjuncția Venus Jupiter. De aceea recomand comunicarea de la suflet la suflet, care nu are nevoie neapărat de un limbaj sofisticat sau de concepţii complicate. A vorbi simplu, din inimă, este cea mai eficientă cale pentru a transmite celorlalţi idei utile. Fiecare va recepţiona ceea ce crede că îi este de folos, şi nimeni nu are nevoie să impună altcuiva punctul său de vedere.

Apoi activitatea atât de intensă pe care o desfăşoară Vesta în această săptămână, ar trebui să-l aducă pe Dumnezeu în sufletul, mintea şi viaţa noastră.

Putem vorbi, cel mai simplu, despre prezenţa apropiată a lui Dumnezeu, care este concretizată pentru noi în îngeri. Deseori această lume angelică o percepem ca pe o realitate, parte integrantă în ordinea creaţiei, ca pe o prezenţă iubitoare care ne învăluie, astfel că devine concretă şi o putem trăi ca pe o experienţă, Şi atunci nu mai putem vorbi doar de simpla credinţă în prezenţa lui Dumnezeu: ea se traduce în experienţa personală, în şi prin îngeri. De exemplu, un gând inspirat apărut ca un fulger în planul conştient, o mireasmă suavă, senzaţia unei prezenţe diafane, impresia unui contact pe furiş, un vis revelator etc. Chiar şi o fiinţă umană poate îndeplini, la un moment dat, rolul de înger: putem percepe prin ea protecţia, prezenţa şi dragostea divină. O altă realitate creată poate deveni pentru noi, câteodată, ca o lumină care se reflectă în fiinţa noastră interioară, luminând-o, trezind şi descoperind din profunzimile ei cele mai pure sentimente, idei înălţătoare sau puteri vindecătoare. Această zi în care iubirea şi umilinţa, dorinţa de a ne transforma profund ar trebui să fie în inima noastră, ar putea să ne facă mai luminoşi şi buni. Îngerii ne pot ajuta să trecem peste dificultăţi şi să reuşim mult mai uşor.


CURSURI DE ASTROLOGIE CHINEZĂ ȘI FENG-SHUI.
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte