Este o zi perfectă pentru a analiza cu luciditate situaţiile şi conjuncturile cu care ne confruntăm. Apoi, este un moment de înţelepciune, o zi în care primim toate informaţiile de care avem nevoie pentru a ne putea rezolva concret multe probleme cotidiene. În plus poate fi vorba de mobilizarea unor energii inconştiente sub presiunea motivelor transpersonale, fiind de un real folos acum dinamismul spiritual, căutarea unor răspunsuri profunde legate de existenţa noastră. Acest aspect ne poate aduce în prim plan manifestări ale naturii prin care să înţelegem erorile grave pe care omenirea le face constant şi permanent. Evident că datorită unor intuiţii prost înţelese, sau a unei forţe interioare pe care o resimţim ca o dreptate şi justiţie personală, foarte mulţi dintre noi vor fi conduşi de instinctele primordiale, neglijând vocea conştiinţei superioare, violenţa şi agresivitatea fiind la baza manifestărilor emoţionale. Se poate spune că scuza va fi aceea a violenţei necesare pentru supravieţuire. Rămâne la latitudinea fiecăruia dintre noi cum hotărăşte de cuviinţă să se manifeste şi să folosească această zi.

Cu totii am trecut si mai trecem înca prin diverse încercari afective, fie ele despartiri, indiferenta a persoanei iubite sau chiar disparitii. Când apelam îngerii dragostei eterne, ei vor fi fericiti sa vindece orice rana sufleteasca si sa ne ajute sa ne deschidem spre o noua relatie, daca dorim. Toata viata mea am fost învăţată ca modul în care pot face sa meargă o relaţie este sa fac tot ce este mai bine pentru ceilalţi. Şi aşa, mergeam mai departe încercând să fac cealaltă persoană fericită, încercând s-o satisfac, încercând s-o fac mulţumită si împlinită şi completă şi cred că mulţi dintre noi cred asta. Poate că acum este momentul de a reflecta la ideea că dacă eu sunt fericit şi ceilalţi vor fi fericiţi, acordând prioritate întâi împlinirii personale. Deci: Dragostea este Cine Eşti Tu cu Adevărat.
De aceea aş dori să fac un dar tuturr îndrăgostiţilor şi celor care iubesc în nefericire, un citat extraordinar de frumos, şi prima lecţie de iubire pentru fiecare, de Kahlil Gibran – Darul iubirii

De şapte ori mi-am dispreţuit fiinţa:

Prima oară, când an văzut-o umilindu-se ca să ajungă pe înălţimi.

A doua oară, când am văzut cum şchiopăta dinaintea celor infirmi.

A treia oară, când a avut de ales dintre greu şi uşor şi a ales uşorul.

A patra oară, când a făcut un rău şi s-a consolat cu gândul că şi alţii săvârşesc rele.

A cincea oară, când a îndurat din slăbiciune zicându-şi că răbdarea înseamnă tărie.

A şasea oară, când a dispreţuit în chip urât, fără să ştie că era una din propriile sale măşti.

Şi a şaptea oară când a înălţat un cântec de slavă, apoi s-a mândrit cu asta. 

Dragobetele era închipuit în tradiţia populară românească, ca un flăcău voinic, puternic, frumos şi tare iubitor, putând fi întâlnit prin păduri; se considera că Dragobetele ocrotea şi purta noroc îndrăgostiţilor, tinerilor în general, putând fi socotit un veritabil Cupidon românesc. Originea acestei sărbători este în ciclurile naturii, mai ales în lumea păsărilor. În legendele româneşti se spune că era fiul Babei Dochia, iar  că nevasta sa era sora lui Lăzărică cel mort din dor de plăcinte şi acesta un alt erou popular vegetaţional.

Oricum, fiindcă tot vorbeam de cicluri, Dragobetele împarte anul, din punct de vedere al tradiţiilor populare, în două, el deschizând o perioadă matriarhală, de ”dominaţie” a femeii, din 24 februarie – 9 martie, restul anului stând sub semnul patriarhatului, începând cu Moşii de iarnă din 10 martie şi până la Dragobetele următor. În acest context mai ales femeile, ar trebui să se bucure din plin de această perioadă, să-şi dedice mai mult timp propriei persoane, să fie mai iubitoare şi vesele.

În popor, Dragobetele erau un personaj foarte iubit şi aşteptat, probabil şi pentru că însuma o multitudine de calităţi; i se spunea Cap de Primăvară, Logodnicul Păsărilor , iar la originea lui este un zeu din panteonul balcanic, al fertilităţii, fecundităţii, senzualităţii şi dragostei. Este evident că de el sunt legate toate tradiţiile care vestesc venirea primăverii. El este identificat şi cu o altă reprezentare mitică a Panteonului românesc, Năvalnicul, fecior frumos care ia minţile fetelor şi nevestelor tinere, motiv pentru care a fost metamorfozat de Maica Domnului în planta de dragoste care îi poarta numele (o specie de feriga), utilizată foarte des în medicina populară.

În ritmul naturii, de Dragobete, păsările migratoare care s-au întors în 11 februarie, de Sfântul Vlasie (devenit în Calendarul popular protector al păsărilor de pădure si al femeilor gravide) se împerechează şi îşi fac cuib, se strâng în stoluri, ciripesc, şi încep să-şi construiască cuiburile în care îşi vor creşte puii. (probabil de la păsări obiceiul fiind preluat şi de către oameni). De frica să nu cârâie ca păsările, nimeni nu lucra in ziua de Dragobete.  

În credinţa populară, în ziua aceasta, oamenii au încredere în apropierea, de orice fel. Neapărat, în ziua aceasta, femeile trebuie să atingă bărbaţi străini, iar fetele trebuie să meargă cu băieţii la pădure, să culeagă primii ghiocei, să adune apa din zăpada netopită şi, neapărat, să râdă împreună, să se bucure de renaşterea naturii.

Sigur că aceste obiceiuri s-au pierdut de mult, dar în sufletul nostru, există încă ancestral această dorinţă de a omagia primăvara şi iubirea, de aceea, chiar dacă nu reînnoim toate aceste ritualuri,  Dragobetele să fie o zi în care trebuie să plecăm de acasă: să ieşim în parc, să mergem la pădure, să chiuim, să râdem, să adulmecăm primăvara, sa o chemăm peste pământ. Să jucăm, să ne strigăm bucuria, să ne întâlnim cu iubitul, cu iubita, să chefuim, să ne bucurăm şi, neapărat, trebuie să culegem flori. Îndeobşte, sărbătoarea dragostei era socotită una de bun augur pentru treburile mărunte, nu şi pentru cele mari, de acea sigur ne putem face o bucurie din micile gesturi.

În popor se spunea că dacă de Dragobete plouă primăvara va veni devreme iar dacă ai norocul să auzi pupăza cântând eşti harnic tot anul,  şi obligatoriu iubiţii trebuie să se întâlnească de Dragobete pentru a fi împreună tot anul.

Și acum ceva putin mai amuzant pentru a ne descreți frunțile după o perioadă lungă de amărăciune interioară. Iată ceva care poate pare hilar dar merită încercat.

Berbecul

Astăzi eşti mai temperat decât deobicei, de aceea îţi sugerez să încerci să fi misterios, să creezi o atmosferă de aşteptare, acest comportament îl va face pe partenerul tău să devină curios şi nerăbdător, surprinde-l cu cele mai romantice atenţii şi nu uita săruturile pasionale. La final, sau la început, cum vrei, ce zici de o bătaie cu perne?

Taurul

Pentru tine romantismul şi tandreţea se află astăzi la ea acasă. Eşti foarte sensibil la orice cuvânt şi aştepţi manifestările de iubire ale partenerului. Ce-ar fii să faci tu primul pas? Începe prin a organiza ziua, sau seara. Oricum şi orice s-ar întâmpla începe cu un masaj aromat, poate fi în cadă la lumina lumânărilor sau în semiobscuritatea patului, folosind un amestec de ulei de salvie, cimbru şi trandafir. Nu uita muzica în surdină şi o băutură fierbinte preparată de tine.

Gemenii

Astăzi eşti plin de idei şi foarte vesel. Nu prea îţi arde de lucruri serioase şi te înnebuneşte agitaţia celor din jur, de care nu ai loc să te manifestezi. Ai mintea plină de gânduri şi inima plină de speranţe. Deci, începe prin a trimite un mesaj pe email sau messinger, ceva de genul: mâinile tale scanate şi întrebarea ”vrei să mă iei de mână în parc la ora...”

După o plimbare romantică, o cină picantă la un restaurant chinezesc ar fi excelentă, iar la lumina lumânărilor şi aromelor în care eşti un maestru, puteţi continua seara cu multă iubire.

Racul

Nu eşti în cele mai bune toane astăzi, nemulţumirea care te cuprinde de dimineaţă,

alung-o cu o cafea surpriză. Ia un termos nişte dulciuri cu ciocolată şi invit-o pe persoana dragă ţie, la o cafea instant, chiar dacă este pe scări sau pe banca din faţa biroului, în parcul de vis-a-vis. După aceea îţi revine buna dispoziţie şi poţi gândi paşii următori. Încearcă să alungi gândurile negre care te cam bântuie astăzi şi nu lăsa fantomele trecutului în viaţa ta. Este o nouă zi, de ce să nu te bucuri de ea?!

Leul

Astăzi nu prea ai chef, pentru că ai multe probleme pe cap. Rezolvă o parte din ele şi fă o pauză pentru un prânz în doi. La masă dăruieşte-i o carete persoanei iubite, poate fi kamasutra în imagini, în care strecoară o felicitare cu ”La mulţi ani”, dar şi o invitaţie pentru o seară aniversară. Apoi poţi să îţi continui liniştit ziua, rezolvând toate problemele presante şi aşteptând relaxat şi incitat seara în doi.

Fecioara

Eşti în plină desfăşurare a unor proiecte importante, ai multe pe cap şi nu eşti prea atent cu cei din jurul tău. Dar simţi că nu poţi să o dezamăgeşti pe persoana dragă ţie, deci îi spui că o iubeşti şi că seara o să o petreceţi împreună. Toată salvarea rămâne într-un cadou, aşa că încearcă un tort şi o sticlă de şampanie. Nu uita să trimiţi SMS-uri toată ziua cu mesaje drăguţe şi scurte de iubire. Când vă întâlniţi lasă deoparte roate problemele ţi bucură-te de o seară romantică!

Balanţa

Eşti echilibrat şi plin de iubire. De aceea îţi doreşti o zi plină de rafinament, dar şi romantică. Ca deobicei îţi este dificil să te decizi. Chiar dacă simţi că ar trebui să faci ceva deosebit şi nu reuşeşti, gândeşte-te ce reprezinţi în viaţa celui pe care îl iubeşti Acest gând o să te inspire, deci pregăteşte acasă o cină romantică dar mai ales nu uita desertul, eventual un tort cu frişcă. Înainte de masă, un dans în doi la lumina lumânărilor şi acompaniaţi de o muzică în surdină, poate fi începutul unei seri de neuitat.

Scorpion

În ultima perioadă ai fost stresat şi cu o groază de probleme pe cap. Ai cam neglijat partenerul şi ai lăsat pe locul doi iubirea. Este un motiv destul de bun pentru a te simţi vinovat şi a-ţi propune să îţi iei revanşa. Deci prima surpriză, pleacă devreme de la serviciu. Apoi mergeţi la o scurtă plimbare şi apoi acasă. Aici trebuie să ai pregătit un cadou deosebit. Surprizele trebuie să se ţină lanţ, creând sentimentul că ţi-au luat mult timp să le pregăteşti. Scrie ”te iubesc” pe oglinda de la baie, pe şerveţelele de la masă, sau pe farfuria de la ceaşca de cafea. Aprinde multe lumânări şi beţişoare parfumate.

Restul vine de la sine şi dispare şi tensiunea care s-a instalat între voi în ultima perioadă

Săgetător

Eşti foarte bine dispus şi ai o poftă teribilă de viaţă. De aceea fă lucruri neobişnuite, trăieşte totul la maxim şi nu îţi programa nimic. Deci începe cu o masă în doi, dar fără să ştii unde, urcaţi-vă în maşină şi la următoarele şapte intersecţii daţi cu banul ca să vedeţi pe unde să o luaţi. Veţi ajunge la un restaurant unde nu aţi mai fost, deci comandă ceva ce nu aţi mai mâncat. Apoi o discotecă sau un club ar fi perfect, puţină agitaţie este excelentă. Când te hotărăşti să plecaţi acasă, nu uita să iei o sticlă de şampanie de pe drum.

Capricorn

Ai muncit mult în ultima perioadă şi cu toate că ai energie, nu prea mai ai chef de zgomot sau agitaţie în jurul tău. Deci pregăteşte cina, comandă mâncare chinezească, un tort inimioară, un vin bun şi cumpără multe lumânări. Apoi cât aranjezi masa, pune-i celui drag, muzica favorită. Este foarte bine venit un masaj erotic şi  un preludiu plin de mângâieri şi iubire. Nu uita cadoul, trebuie să fie important pentru persoana pe care o iubeşti, să o reprezinte şi să fie una din cele mai mari dorinţe ale ei, din ultima vreme.

Vărsător

Eşti destul de nemulţumit de nebunia pe care o provoacă această zi. Este o simplă zi, nu?...la urma urmei, trebuie să intri în acest joc. Şi cum nu îţi plac lucrurile banale, vei încerca să faci firesc totul dar neobişnuit de surprinzător. Ce zici de o vizită la Observatorul astronomic, poţi observa Luna, fiind aproape Plină dar şi frumoasele stele Castor şi Pollux deasupra ei. Apoi o plimbare pe jos în căutarea unui club de jazz este cea mai potrivită. Când te hotărăşti să mergeţi spre casă cumpără nişte baloane că să faceţi un scurt meci de volei. Nu uita nişte vin roşu!

Peşti

Eşti printre cei care aşteptau cu drag această zi, te pregăteşti pentru ea şi vrei să faci tot felul de surprize  şi cadouri. Asta dacă nu apare ceva mai important între timp care să îţi distragă atenţia. Totuşi eşti romantic, tandru, iubitor ,şi îţi faci multe iluzii legate de această zi. Nu concepi ziua fără o masă la un restaurant, deci fiindcă îţi doreşti ce este mai bun, fă o rezervare ca să nu-ţi încurci planurile. Apoi urmează cadourile, scurte poveşti la lumina lumânărilor şi bine-nţeles muzica romantică. Nu vrei nimic spectaculos, doar iubire şi afecţiune, dar...fără rezereve.


CURSURI DE ASTROLOGIE CHINEZĂ ȘI FENG-SHUI.
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte