Momentul de Lună Nouă din 13 martie 2021, de la ora 12.24, este flancat de Venus și Neptun, ceea ce conferă acestui aspect o notă cu totul specială. În primul rând Venus este în exaltare alături de Neptun în domiciliu, ceea ce amplifică la fiecare dintre noi ceea ce am putea numi capacitatea de a crede și de a ne urma idealurile. Cealaltă fațetă a monedei o reprezintă amplificarea neîncrederii, a suspiciunii, a lipsei de țel. Evident fiecare va alege ceva, și cu siguranță a alege să crezi în idealurile tale este dificil într-o perioadă atât de incertă. În acest context conjuncția Soare Lună ve permite declanșarea unor evenimente bine instrumentate de cei care vor profita de starea noastră. Pe de altă parte celor care au făcut un pas curaj spre credința în idealuri, li se vor deschide perspective pe măsură. De fapt ne află la două extreme și la o răscruce de drumuri. Vesta în opoziție cu stelliumul Soare, Lună, Venus și Neptun va trage acțiunile pentru a ne focusa ritmic și cu constant spre ceea ce simțim și spre idealurile personale. Junona în cuadratură cu același stellium va aduce tensiuni interioare foarte puternice, tendința de a ne preocupa prea mult de ceea ce este social, de a judeca și a ne pierde energia, de a rămâne atenți doar la ceea ce ne spun ceilalți, la atitudinea lor, mai puțin la sufletul nostru. Cu siguranță este o perioadă grea de cernere pe de o parte și de seceriș pe de altă parte, căci această Lună Nouă închide un ciclu astrologic anual, în anul astrologic guvernat de Lună. Un an cu multe inconstante și neclarități, cu multe întrebări, care ne-a afectat emoțional și material. Acum avem de învățat ceva din el, avem de tras concluzii, dar mai ales avem de închis tot ceea ce nu ne este trebuincios, avem de închis tot ce ne împiedică să mergem mai departe și să rămânem atașați de trecut, să nu privim prezentul pentru a ne construi viitorul. Este o energie extrem de grea, apăsătoare, ca la fiecare moment de final, dar în plus ea ne determină să ne vedem calitățile personale. Venus ne amplifică imaginația, și putem să ne facem planuri dacă credem că putem și că este momentul potrivit.

În același timp Soarele și Luna în conjuncție sunt în septil cu Lilith din semnul Taurului. Este un moment important în care energia karmei poate fi eliberată și eliminată, făcându-ne mai liberi. Totul este să vrem să facem asta, căci ocolind provocările, situațiile dificile, alegând doar ce este facil și comod, este exclus efortul de a ne elibera, chiar dacă cu puțină suferință, efort și concentrare.

Pe de altă parte procesul de expansiune fiind extrem de intens, totul va lua o amploare mai mare decât credem, aducând multe schimbări şi o viaţă frământată cu multe experienţe. De aceea tendinţa noastră firească este aceea de a conserva totul, iar exagerările în acest sens nu vor duce decât la erori sau chiar prejudicii.

Să nu lăsăm experienţele pe care le-am trăit sau văzut să ne transforme conştiinţa şi comportamentul cotidian, de aceea experienţele şi trăirile par confuze, toxice şi chiar distructive, pentru noi; eu cred că tot ceea ce trăim acum ne sugerează ceea ce trebuie făcut sau cum să fie făcut, fiind de fapt marea provocare spre transformare, în a avea credinţă în mesajele pe care le primim.

Iată ce ne spune foarte sugestiv simbolul sabian interpretat de AdiM:

MULŢIMI VENIND LA POALELE MUNTELUI CA SĂ ASCULTE UN OM INSPIRAT

Între admiraţie şi dispreţ este o diferenţă clară, cu efect concret. Dispreţul te face să te îndepărtezi de ceea ce crezi că nu-ţi poate oferi nimic bun, fiindcă ai impresia că tot ce ai este deja mult mai bun. Este o atitudine greşită, care te va face să nu poţi să vezi sau să accepţi ce-ţi poate oferi, totuşi, ceea ce dispreţuieşti. În schimb, admiraţia te apropie de ceea ce crezi că-ţi poate oferi ceva bun. Forţa ei este imensă, căci te face capabil să devii sau să dobândeşti tu însuţi ceea ce admiri. De pildă, când un om îţi vorbeşte cu înţelepciune, vei înţelege cu atât mai mult din cuvintele sale, cu cât îl admiri mai mult. Astfel te vei putea regăsi pe tine însuţi la cota înaltă a propriei tale admiraţii pentru înţelepciune, şi vei dobândi tu însuţi din acea înţelepciune. În viaţa ta, admiri ceea ce este cu adevărat mai important pentru tine?

 

Ascendentul momentului este în grad saturnian. De aceea dacă este să fim radicali în acţiuni, atunci să o facem cu noi înşine, utilizându-ne la maxim toate calităţile pe care le avem, pentru că intensitatea manifestări lor, ne vor face eminenţi. În schimb dacă ne lăsăm cuprinşi de resentimente disperarea ne va întuneca minţile, şi vom merge în direcţia greşită. Acum fiecare dintre noi trecem printr-un test, să-i spunem de călire, pe care dacă-l trecem cu bine, ne este asigurat succesul, pentru că ni se dă o mare putere de cristalizare dar numai în sensul folosirii posibilităţilor personale, a valorilor exprimate ferm, care aduc maturizarea noastră spirituală.

Pe scurt chiar suntem într-o criză, dar una a conştiinţei, de aceea ar trebui să încercăm să ne realiniem conştiinţa, să o reînnoim, în sensul de refresh, adică doar accesare a cunoaşterii obţinute din lecţiile trecutului, pentru că acum obiectivul nostru principal ar trebui să fie atingerea malului celălalt. Pe scurt acesta este un moment crucial pentru fiecare dintre noi, deciziile de acum ar trebui să fie corecte, dar pentru a fi siguri de justeţea lor ar trebui să ne rugăm, să cerem sprijin şi luciditate, să avem credinţă şi încredere, indiferent cât de dificil şi greu ar părea.


CURSURI DE ASTROLOGIE CHINEZĂ ȘI FENG-SHUI.
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte