În această perioadă Mercur se află în mișcare aparent retrogradă (30 mai – 26 iunie 2021), chiar în propriul său domiciliu, semnul Gemenilor. De aceea este resimțit cu o intensitate mult mai mare, și cred că și acesta este motivul pentru care mi s-au pus numeroase întrebări despre efectele sale. Mercur este în primul rând o planetă interioară, astronomic este plasată între Soare și Pământ și se poate numi așa, astrologic ea este legată de calitățile și abilitățile informaționale pe care persoana le-a acumulat de-a lungul experiențelor sufletului.

Mercur semnifică memoriile personale atât cele din viața actuală cât și cele din subconștient, unde se depozitează cunoașterea. De asemenea ne indică felul în care relaționăm, dar mai ales modalitatea de face schimburi dintre interior și exterior, la modul cel mai extins și metaforic cu putință. Adică plecând de la schimburile la nivel de membrană celulară, continuând cu respirația și transpirația, continuând cu cele comerciale, comunicaționale, cu transportul și călătoriile scurte și  terminând cu schimburile de informații cu Universul.

Mercur are o mișcare rapidă, retrogradează de trei ori pe an, între 21 – 25 de zile, ceea ce ne aduce posibilitatea de a avea trei cicluri de analizarea și urmărire a informațiilor pe care le asimilăm și cu care operăm. Problemele apar, atunci când noi nu reușim să ne încadrăm în aceste ritmuri, poate din neștiință sau din neatenție. Din acest motiv apar acele mituri, că atunci când Mercur este în mișcare aparent retrogradă întreaga aparatură se strică. Spun mituri căci peste tot în lume la început oamenii se întrebau de unde apăreau vulcanii, furtunile, cutremurele, sărbătoreau și venerau schimbarea anotimpurilor, procesiunea corpurilor cerești, miracolul zilnic al răsăritului de soare, se întrebau cum au început toate. Așa au apărut miturile, construcții simbolice, imaginare, având și multe rădăcini în folclor. De aceea atunci când Mercur este în mișcarea aparent retrogradă, toate calitățile sale enumerate mai sus își schimbă sensul, adică numai operează din interior spre exterior și din exterior spre interior. Ceea ce face ca acele abilități personale date de poziția lui Mercur în semn, casă, sector și grad  al hărții natale, să se manifeste cu dificultate în activitățile sociale și cotidiene. Acesta este în realitate motivul pentru care numai suntem atât de abili în operarea cu aparatura, indiferent de natura ei, ceea ce evident poate provoca defecțiuni, numai analizăm corect oportunitățile comerciale ceea ce ne duce la alegeri greșite, nu ne mai exprimăm ideile coerent ceea ce generează dificultăți în comunicarea socială, și lista poate continua. Practic în aceste perioade avem de făcut analize personale, se fac up-daturi la informații, se organizează ideile în fișiere, și se generează dacă este nevoie subrutine noi (subrutinele sunt secvențe de instrucțiuni care acceptă date de intrare și returnează răspunsuri. În limbajele de nivel înalt subrutinele sunt reprezentate de funcții și proceduri. Subrutinele ne permit să realizăm programe modulare, mai compacte și mai ușor de structurat și controlat. Întreținerea și modificarea programelor devine mult mai simplă). Am făcut tot un fel de explicație metaforică pentru a înțelege importanța pe care o are perioada de mișcare aparent retrogradă a lui Mercur în viața fiecăruia dintre noi. De asemenea acum este o perioadă bună pentru a scrie, este mult mai simplu să ne eliberăm de informații, indiferent daca asta presupune curățenie sau conștientizare. Este important să facem conspecte, să reflectăm pe marginea evenimentelor din viața personală, să tragem concluzii personale, ca și cum am însuși prin repetare și concentrare. Practic toate acele activități mercuriene trebuie făcute doar tu cu tine. Intrând în acest mod de lucru suntem constructivi și reușim să ne pregătim pentru activitățile practice de după ieșirea din mișcarea aparent retrogradă.

Mă gândeam să exprim niște idei cu care se poate opera în perioada de mișcare aparent retrogradă a lui Mercur. Dat fiind faptul că la noapte va fi conjuncția inferioară cred că ar fi util să ne gândim la ele.

  • Să observăm relația noastră cu sistemul educației, cel al justiției și cu lumea afacerilor. Apoi să contemplăm legile noastre lăuntrice, căci acestea sunt importante, analizând cât de mult le neglijăm
  • Lumea presiunilor instituționale este clădită pe o listă nesfârșită de reguli cu ce să facem și ce să nu facem, așa cum le văd oamenii. Este important acum să descoperim adevăratele dorințe ale inimii noastre, amintindu-ne că nimeni altcineva nu ne poate spune aceste dorințe.
  • Este important să fim parte a lumii justiției, educației, afacerilor, dar fără a ne identifica cu ea, în acest fel vom vedea mai bine lumea noastră lăuntrică. În acest fel vom învăța să avem încredere în primul rând în noi.
  • Formele exterioare există, dar ele nu ne duc pe Calea personală. De aceea este mult mai important să ne cultivăm și dezvoltăm calitățile personale.

CURSURI DE ASTROLOGIE CHINEZĂ ȘI FENG-SHUI.
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte