Aceste două opoziții formează pe cerul astral niște configurații extrem de interesante și în același timp foarte puternice. În primul rând trebuie remarcat că cele două planete personale, Mercur și Venus, sunt implicate foarte profund ceea ce ne sugerează că au loc numeroase schimbări mai mult sau mai puțin evidente legate de felul nostru de a gândi, legate și de valorile personale și efectiv de trup.

Prima observație ar fi aceea că Mercur în mișcarea aparent retrogradă face opoziție cu Chiron, ea fiind un arc spre cer (Chiron este numit și Curcubeul sau Podul dintre Pământ și Cer) iar Venus face opoziție cu Lilith, ea fiind arcul spre abisurile întunecate ale fricilor subconștiente.  În plus aceste două opoziții formează o configurație holistică pe care o numim în astrologie Dreptunghi mistic, el este masculin, ceea ce îi conferă mai mult o forță vizibilă, dură doar că incomplet înțeleasă, căci sensul său profund este de a stabiliza anumite situații, dar și pentru a ne demonstra fiecare dintre noi credința, pentru a ne transforma și de a ne elibera de automatisme. Pe de altă parte există în sensul acestei configurații tensionate, riscul de a ne învârti în cercul obișnuințelor, de a rămâne captivi unei gândiri vechi, de a ne raporta la valori de moment, impuse, sugerate, sau goale de conținut. Probabil că fiecare dintre noi se simte prins într-un cerc, sau simte că se învârte într-un cerc, ceea face ca fiecare să se interiorizeze, să se închidă, în final simțind că se sufocă. Ceea ce trebuie să facem este să trăim relațiile într-un mod obiectiv, folosindu-ne înțelegerea, cunoașterea, intuiția, perspicacitatea; punând toate acestea în practică vom evolua, vom crește spiritual, vom fi oamenii viitorului.

Dar, aceste opoziții au și alte posibilități de utilizare, mai dure, căci impun acțiuni concrete, rapide și de multe ori riscante. Unele riscuri sunt asumate, căci țin de credința interioară a fiecăruia și de percepțiile personale, altele sunt doar intuite, ele nu sunt vizibile căci de cele mai multe ori țin de construcția personală, adică nu putem altfel. În primul rând mă refer la cuadratura pe care Luna o face cu opoziția Venus Lilith, căci toate cele trei emană o intensă energie feminină și toate trei sunt în semne mutabile; de aici rezultă, că este foarte important să ne folosim percepțiile și să credem în cine suntem, ce putem face lăsând să ni se deschidă căile de urmat, fără a forța ceva sau a limita (în fapt căile sunt deja deschise dar le ocolim căci vrem să controlăm totul). Eu cred că există sincronicități (manifestarea fiind coincidența), acestea reprezintă felul în care Destinul poate lucra în filigran. Coincidența se manifestă, dar ne poate scăpa, de aceea este important, ne spune Luna din semnul Peștilor: Fii receptiv şi vei înţelege lucruri pe care altădată nu le-ai fi putut explica. Receptivitatea înseamnă să fii atent la indiciile pe care lumea din jur ţi le oferă ca resurse pentru a-ţi realiza intenţiile. Am trăit asta de nenumărate ori și, de fiecare dată, nu încetam să mă minunez. Dar, poate că întâmplările din viața mea ar putea pare subiective, așa că am să scriu despre o personalitate. O poveste interesantă despre Carl Gustave Jung spune că el trata de multă vreme o pacientă nevrotică, dar rezultatele erau greu de observat. Într-o zi, aceasta îi povestea un vis pe care îl avusese, un vis cu un scarabeu de aur. În timpul acesta, un scarabeu real s-a aşezat pe geamul cabinetului lui Jung. Pacienta a întrebat: „ce este această insectă?”. Şi Jung a răspuns uimit: „Un scarabeu!”. Aşadar, visul despre scarabeu şi scarabeul din realitate completau, ca din întâmplare, un tablou. Era un „tablou” semnificativ. Cu ajutorul acestuia Jung a găsit drumul către terapia necesară ameliorării bolii pacientei sale. Sunt multe semne care apar în calea noastră ca „resurse” pentru atingerea obiectivelor noastre. Ele pot părea simple coincidenţe. Cu mintea deschisă şi atenţia focalizată le putem folosi pentru a ne realiza intenţiile.

Apoi un aspect extrem de subtil, este dat de rezolvarea cuadraturii dintre Venus și Lilith printr-un punct virtual, aflat în cuadratură cu cele două, acesta coincide cu Punctul mijlociu dintre Ascendent și Fundul Cerului, a hărții momentului. Care ar fi explicația: acum devine extrem de important, chiar vital, ca fiecare să își croiască drum spre ceea ce reprezintă cu adevărat important: Calea sa. Această Cale, o știm, dar nu o conștientizăm, căci trebuie să pășim pe ea pas cu pas, doar că mulți dintre noi nu au făcut măcar primul pas pe această Cale. Probabil că asta nu sună grav, doar că este, mai ales în ceea ce privește sănătatea noastră. Energia creatoare care se găseşte în interiorul fiecăruia dintre  noi ne ajută să participăm la crearea oricărui lucru asupra căruia ne îndreptăm în mod intenţionat atenţia. Orice lucru este creat de două ori: o dată în sufletul și mintea omului şi a doua oară în realitate. Dacă apare o disonanță între ceea ce este în suflet și minte și ceea ce este în realitate se creează discontinuități imense care afectează sistemul imunitar, și deci implicit se instalează boala. Energia creatoare este esența oricărei persoane, ea ne este dată pentru a urma Calea personală, dacă această energie este irosită în alte direcții ne epuizăm, și în final se instalează tristețea, boala. Este o perioadă care ne aduce tristețe nebănuită, nu este o melancolie de toamnă ci o stare ca urmare a unor transformări importante din viața noastră, pe care le resimțim ca pierderi. Nici ploaia de afară nu este cauza ci lipsa de a genera bucurie în suflet, pentru că nu suntem pe Cale. Ne putem antrena pentru creativitate fiind conștienți de lucrurile cu adevărat importante pe care dorim să le realizăm în viaţă (soarta sau destinul).

Un alt aspect care completează tabloul astral. Uranus este în opoziție cu Vesta, un aspect extrem de interesant, iar Ceres staționar retrogradă în conjuncție cu Lilith, ceea ce aduce o nuanțare clară a întregilor conjuncturi astrale. De fapt este vorba de a putea vedea obiectiv orice acţiune, sentiment sau stare, de a lua din trecut numai ceea ce ne poate fi hrană şi sprijin în viitor, în tihnă, fără resentimente. Totul ne vorbeşte despre posibilitatea punerii în practică a experienţelor acumulate, punând bazele unui nou germen, de fapt fiecare putând să-şi ducă la împlinire destinul, pentru că asupra noastră, a fiecăruia va coborî Sfântul Duh. Probabil că vom trăi momente vibrante, specifice numai lui Uranus, care ne vor trezi cu adevărat conştiinţa, dar a visa şi a modela nu este îndeajuns. Aici intervine Ceres, pentru că ne ajută să utilizăm, să punem în practică, să ne hrănim, să ne alimentăm cu tot ce avem nevoie pentru a ne exprima plenar. La nivel social, aceste aspecte pot aduce fie la îmbrăţişarea tiparelor colective, fie revolta la împotriva acestora. Oricum, este momentul transformării cercului într-o spirală, dar are loc şi o mare deschidere dată de folosirea unei chei, acea a victoriei şi progresului – cucerirea fricii. Din această cauză aceste aspecte ne vorbesc despre ivirea OCAZIEI, iar acest lucru o să-l simţim concret, prin intuiţie sau semnale fizice ale corpului, pe care ar trebui să-l redescoperim, dezvoltându-ne puterea de ANTICIPARE, cu care fiecare am fost dotaţi, dar pe care am uitat-o.


CURSURI DE ASTROLOGIE CHINEZĂ ȘI FENG-SHUI.
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte