Solstițiul de iarnă mi s-a părut mereu fascinant, poate pentru că este și în perioada premergătoare Crăciunului, eu asociindu-ș și acum cu Nașterea. Oricum în tradițiile existente la toate popoarele din lume, solstițiul de iarnă a fost celebrat, datorită cultului Soarelui. Și dacă vorbim despre Soare, până la urmă steaua centrală a galaxiei noastre, eu văd solstițiul de iarnă ca momentul zilnic al răsăritului, și mi-l imaginez la mare, iar momentele de dinaintea solstițiului de iarnă, sunt pline de o tensiune subtilă, o tensiune a așteptării dar și al descoperirii. Nu pot să nu mă gândesc la solstiții, altfel decât la niște momente anuale de o maximă importanță, care teoretic ar trebui să ne de ritmul personal de viață.

Dar Soarele este pentru noi un concept, influența sa o resimțim doar prin intermediul Lunii, așa că este important să înțelegem care este relația Soare Lună la momentele solstițiale. În toate mitologiile lumii, „Mama Pământ” și „Soarele Tată” stau la originea vieții, dar „alăptarea” de la sânul Lunii, sora Soarelui –împăca și nevoia de inefabil, de „scufundare” în ceresc; spun asta pentru că domnul cecetător George Liviu Teleoacă are un interesant material, „Lupoaica de pe Capitoliu, în lumina prezentului tehnologic”, care se referă la armonia dintre Timpul Lunar și Timpul Solar, care de fapt este esențială pentru pacea noastră lăuntrică.

 https://dragusanul.ro/wp-content/uploads/Lupoaica-cu-grafica.jpg

Fără îndoială, Lupoaica simboliza Luna, iar cei doi prunci frați, timpul solstițial al renașterii și al împlinirii vieții, deci Soarele. Deci, în monumentul explicit capitolin, nu avem, ca reprezentare, decât cele două dimensiuni solstițiare, Timpul Lunar (marcat cu semicerc albastru) și Timpul Solar (semicerc roşu), ambele complementare, și nicidecum opuse, în deslușirea existențială. Revenind la articolul domnului domnul cercetător George Liviu Teleoacă, trebuie să spun mai departe părerea dânsului, chiar dacă nu are legătură cu astrologia ci cu sentimental meu profund de apartenență a Românie la o Dacie spirituală ca leagăn al umanității. Pentru a recunoaște zeitatea, de la care au primit înțelepciunea Romulus și Remus, tehnologiile prezentului ne-au adus în prim plan penele de pe gâtul Lupei Capitoline, pene precis individualizate și pe linia omoplaților, urmând apoi șira spinării. Prin aceste pene riguros distribuite pe gât și pe axele corpului său, Lupa Capitolină este ca și ansamblul cu pene și cap de lup acel simbol neolitic de la Dunărea de Jos, numit ulterior Stindardul Dacic sau Draco, de multe ori Dragon sau Balaur.

Citez din articol: ”Pe baza analogiilor de o remarcabilă evidență putem afirma, fără teama de a greși, că Lupa Capitolină a fost turnată în bronz de întemeietorii Romei Antice pentru a exprima eternul lor omagiu adus dumnezeirii revelate la Dunărea de Jos.

Ca altă dovadă că a fost concepută pentru a cinsti divinitatea propriilor strămoși plecați din spațiul danubiano-pontic, numele lui Romulus, ca eponim pentru întemeietorii Romei Antice, coincide prin suprapunere cu cuvântul Rumăr(us), arhaica formă rotacizată a etnonimului Român, pe care-l purtăm cel puțin de trei milenii, după cum rezultă. Faptul nu trebuie să surprindă având în vedere că pentru vechimea continuității noastre la Dunărea de Jos mai pledează și elementele de costum popular românesc incizate pe statuete din civilizațiile Vinca și Hamangia, sau desenele de costum popular de pe ceramica de la Suciul de Sus, Maramureș. Dovezile sunt însă mult mai multe, dar cu sau fără alte confirmări, Lupa Capitolină în sine, ca mărturie directă asumată prin adorare publică de începătorii neamului roman, se impune în toată lumea ca etern reper istoric de necontestat.Ca mărturie colectivă directă, prin care fondatorii Romei Antice recunosc că strămoșii lor au venit de la Dunărea de Jos, Lupa Capitolină devine piatra unghiulară în înțelegerea originii limbilor romanice.

Revenind acum la momentul de dinaintea Solstițiului de iarnă, pot observa că cerul astral este destul de încărcat, fiind acoperit de numeroase resturi ale trecutului, care acum trebuie înțelese și rezolvate. Pot asemăna acest moment cu unul de descărcare karmică, dar personal consider că este mult mai profund.

Marte în conjuncție cu Nodul sud iar Ceres în mișcare aparent retrogradă în conjuncție cu Nodul nord, ne sugerează că fiecare dintre noi trebuie să înțeleagă în profunzime, esența sa, dând la o parte ideile preconcepute, sau cele sociale, să curețe impuritățile să își asume greșelile pentru a putea învăța să vadă ceea ce este cu adevărat valoros : hrana sufletului. Este o vindecare prin centrifugare conștientă sau nu a tot ceea ce nu ne reprezintă. Interesant că Marte este în semnul Săgetătorului în grad marțian, iar Ceres in semnul Gemenilor în grad lunar, asta transmițând că superficialitatea, tendința de a privi lucrurile doar la suprafață, văzând doar aparențele trebuie schimbată pentru a putea recunoaște darurile pe care le avem și pe care le primim. După această opoziție  care se formează pe 16 decembrie - https://mirabilys-magazin.ro/astrologie/2447-marte-in-opozitie-cu-ceres-16-decembrie-2021https://mirabilys-magazin.ro/astrologie/2447-marte-in-opozitie-cu-ceres-16-decembrie-2021, Ceres va forma conjuncția exactă cu Nodul Nord pe 18 decembrie 2021 - https://mirabilys-magazin.ro/astrologie/2448-ceres-conjuncta-cu-nodul-nord-in-semnul-gemenilor-18-decembrie-2021https://mirabilys-magazin.ro/astrologie/2448-ceres-conjuncta-cu-nodul-nord-in-semnul-gemenilor-18-decembrie-2021, moment care este important pentru a ne focusa atenția asupra noastră și pentru a analiza valorile personale și rezultatele activităților din ultima perioadă .

Dar, nu trebuie neglijată și data de 17 decembrie, când Vesta este în opoziție cu Lilith. Acest aspect este extrem de subtil și important, ea pune față în față două laturi ale personalității noastre: concentrarea și credința versus egoismul și frica.

În tot acest interval, Venus este staționar retrogradă, practic intrând în mișcarea aparent retrogradă pe 19 decembrie, după momentul de Lună Plină (https://mirabilys-magazin.ro/astrologie/2449-luna-plina-pe-axa-sagetator-gemeni-19-decembrie-2021). Este ca și cum am spune că ne este dificil să mergem mai departe fără o analiză corectă, exactă și profundă a valorilor personale, este ca și cum acum ies la lumină din adâncurile noastre, nemulțumiri, frustrări și o serie de sentimente dificil de gestionat.

Pe 20 decembrie Chiron revine la mișcarea directă, el ne spune că atunci când avem senzaţia că nu mai ştim ce să facem, trebuie să ne amintim că undeva există un răspuns la orice întrebare. Unii preferă să caute toate răspunsurile în cărţi, iar alţii apelează la experţi şi specialişti. Dar fiecare om poate să găsească singur răspunsul de care are nevoie. Cartea Vieţii este la îndemâna oricui, înscrisă în sufletul fiecăruia, şi trebuie doar să ştim să o citim - ceea ce nu se învaţă în şcoli, din păcate. Tot ce avem de făcut este să privim calm în sufletul nostru, eliberat de prejudecăţi şi dorinţe, şi atunci vom putea vedea limpede răspunsul căutat.

Solstițiul de iarnă adică trecerea Soarelui în semnul Capricornului, are loc în perioada de Lună fără direcție pe 21 decembrie, este o zi în care fiecare ar trebui să se gândească la lucruri noi, să fie creativ, aducând vieții personale un sens real.


CURSURI DE ASTROLOGIE CHINEZĂ ȘI FENG-SHUI.
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte