Această Lună Nouă aduce de fiecare dată un fel de combinație interesantă deoarece Soarele în exil și Luna rațională și destul de detașată face ca semnificația ei să fie foarte importantă pentru întreg anul în curs. Este ca și cum la această Lună Nouă putem vedea dintr-o perspectivă complet obiectivă atât trecutul, prezentul și viitorul, ceea ce se poate spune că ne aduce capacitatea de a anticipa și de a ne putea privi planurile, proiectele, viața, dintr-o perspectivă holistică, rațională. De aceea poate că timp de câteva zile este important să ne concentrăm pe proiectele personale, să ne rectificăm și să privim detaliat planurile, să facem analize exacte folosind evident și percepțiile și intuiția. Luna din semnul Vărsătorului, are mult diminuată latura subiectivă, emoțională, este mai degrabă introspectivă în sensul că prin conștientizarea emoțiilor, va scoate în evidență tot ce este mai bun în noi.

Analizând în mod particular această  Lună Nouă, ea se formează pe gradul 13 Vărsător, guvernat de Mercur, în casa a XII a momentului (pentru București), iar Ascendentul este în gradul 15 Vărsător, guvernat de Saturn, în conjuncție cu Saturn (cu toate că Saturn se află în grad jupiterian). Aș putea spune că este o combinație intensă, pentru că ne aduce necesitatea unei abordări extrem de serioase și exacte a tot ceea ce fiecare are de făcut în viața sa. În primul rând avem nevoie de multă determinare și rațiune, în tot ceea ce întreprindem, apoi este necesar să ne consolidăm prieteniile, proiectele, relațiile – mai ales cele care sunt fragile. Totul ne îndeamnă la cumpătare, dar fără a ne pierde entuziasmul, acesta trebuie doar corect orientat.

Cuadratura dintre conjuncția Soare Lună și Uranus, guvernatorul semnului Vărsător unde se formează Luna Nouă, este importantă. Ne indică foarte multă agitație în plan material, chiar sentimente puternice de furie și orgolii care se vor manifesta violent, putând genera conflicte greu de dezamorsat. De aceea cel mai potrivit este ca înainte de negocia, comunica, analiza, să stăm cu noi înșine, să privim obiectiv situațiile în care ne aflăm, să cerem sfaturi de specialitate, dar, din mai multe locuri, să ne gândim de două ori înainte de a vorbi, dar mai ales să nu ne pierdem simțul umorului. Avantajul acestei cuadraturi descrescătoare este acela că ne ajută forțat sau asumat, ca până pe 30 aprilie, la Luna Nouă din semnul Taurului, să rezolvăm anumite situații, tocmai pentru a ne elibera de tensiunile interioare și de presiunea exterioară. Pare că Marte din semnul Capricornului exaltat, cu o energie foarte atent canalizată spre a ne organiza viața, ne împinge de la spate spre Nodul Nord pentru a ne folosi calitățile personale, creativ și asumat, de a merge pe calea destinului, singura care ne aduce satisfacții și mulțumire, oricât de greu ne este să acceptăm asta.

Simbolul sabian al acestei Luni Noi este UN BAROMETRU. Mă gândesc că ne indică faptul că fiecare ar trebui să fie atent la tot ceea ce se întâmplă în jurul său dar și în lăuntru și apoi să decidă sau să acționeze. Deci, în funcţie de circumstanţe, trebuie să fim activi-emisivi, sau pasivi-receptivi. Să presupunem că suntem într-un mediu în care se exercită nişte influenţe nocive: trebuie să fim emisivi-pozitivi, pentru a nu permite acestor influenţe să pătrundă în noi. Din contră, dacă influenţele sunt benefice, propice, trebuie să devenim receptivi pentru a le asimila. Starea pasivă poate fi pentru noi dăunătoare sau binefăcătoare, depinzând de condiţiile în care suntem plasaţi şi de influenţele înconjurătoare. Această stare ne permite să atragem, să adunăm şi să absorbim influenţele bune sau rele din mediul în care ne găsim, în timp ce starea de activitate ne face să proiectăm, să luminăm, să influenţăm acest mediu. Stare ce o numim „pasivă”, nu trebuie nicicum confundată cu lenevia sau inerţia. Această stare nu este decât aparent pasivă; în realitate, este una dintre cele mai active. Foarte puţine persoane pot intra în această stare; pentru a ajunge aici, îti trebuie multă disciplină şi nişte cunoştinţe psihologice. Cei care ştiu să o producă în ei pot, chiar şi în cele mai mari eşecuri din existenţa lor, să audă vocea sufletului lor care nu este alta decât vocea Domnului.

Înţelepciunea înseamnă a şti să asculţi vocea foarte molcomă care vorbeşte în noi.


CURSURI DE ASTROLOGIE CHINEZĂ ȘI FENG-SHUI.
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte