O conjuncție care în general aduce fiori oricărui astrolog, este în semnul Capricornului, unde Marte este exaltat. Am ales să scriu despre acest aspect căci este ultimul dintr-o serie de 8 care au avut loc în semnul Capricornului începând din 28 decembrie 2008, următoarea conjuncție dintre cele două planete va avea loc în 2024 în primele grade din semnul Vărsătorului. Deci această ultimă întâlnire din semnul Capricornului, va puncta cu claritate tot ceea ce au adus toate celelalte 7, apoi cifra 8 este în analogie cu semnul Scorpionului și implicit și cu planeta Pluton; pe scurt acum vom înțelege tipul acțiunilor pe care fiecare dintre noi ar fi trebuit să le facă pe parcursul acestor 14 ani. Atunci ni se sugera că avem oportunități să ne dezvoltăm forța de a ne conduce viața, transformând conceptele sociale, fiecare putând să își găsească locul său, astfel încât și societatea și omul să se simtă împlinit realizat. Era necesar să devenim foarte conștienți, și să ne folosim energia pentru a deveni noi înșine. La momentul, formării aspectului din 28 decembrie 2008, ora 22.01, eram pe ora planetară a lui Mercur, planetele se aflau în gradul guvernat de Jupiter iar conjuncţia avea loc în casa a IV a, guvernată de Lună, mesajul era referitor și la purificarea şi înţelegerea trecutului, descoperirea tenebrelor noastre sufleteşti şi curăţirea lor, pentru a ne putea manifesta din plin creativitatea  şi personalitatea. Iată ce spunea gradul sabian al acelei conjuncții:

TREI FERESTRE CU VITRALII ÎNTR-O BISERICĂ GOTICĂ - UNA E SPARTĂ DE RĂZBOI

În tensiunea ambiţiilor, orgoliilor şi temerilor dezlănţuite, armonia vieţii poate fi uşor deteriorată. Agresivitatea nu face viaţa mai frumoasă nici măcar pentru învingători, astfel că ea nu reprezintă o soluţie la problemele omenirii. Inteligenţa umană este capabilă să găsească soluţii mai înţelepte, cu condiţia ca emoţiile şi dorinţele umane să fie aduse în echilibru cu principiile lor cele mai înalte şi cu idealurile pe care ei le urmăresc. Progresul omenirii poate fi mult mai rapid dacă resursele care trebuie cheltuite în repararea efectelor propriilor greşeli ar fi consumate numai pentru progres.

Am mai scris cate ceva despre asta și în acest articol https://www.mirabilys-magazin.ro/astrologie/2411-cuadratura-dintre-marte-in-miscare-aparent-retrograda-si-pluton-9-octombrie-2020.

Am ajuns în anul 2022, și se pare că simbolul sabian s-a împlinit, asta pentru că în tot acest interval de timp ne-am pierdut de sufletul nostru și de ființa noastră. Și totuși mai avem timp să schimbăm lucrurile. Despre asta ne vorbește această ultimă conjuncție, despre a distruge tot ce nu ne este necesar, și a construi ceva nou, în care credem și care ne reprezintă. Îmi vine în minte un citat a lui C.S. Lewis: „Cine oare îmi va încredința un trup duhovnicesc atâta vreme cât eu nu pot stăpâni nici măcar un trup pământesc? Trupurile mici și pieritoare pe care le avem acum ne-au fost dăruite așa cum școlarilor li se dau poneii. Trebuie să învățăm să le conducem, nu pentru că într-o bună zi am scăpa cu totul de cai, ci pentru că într-o bună zi s-ar putea să călărim fără șa, neînfricați și voioși, pe acei bidivii incomparabil mai mari, pe caii aceia înaripați, strălucitori, de pasul cărora se cutremură lumea și care ne așteaptă poate chiar acum cu nerăbdare, bătând din copite și sforăind pe nări, în grajdurile Împăratului.„

Cred ca acum este momentul, ca neîntârziat să folosim forța acestei conjuncții căreia i se va alătura și Venus și Vesta pentru a schimba totul în Bine. Nu este o rețetă, nu sunt cuvinte mari, este simplu, sunt fapte și decizii. Fiecare om are aptitudinile şi talentele sale, dar important nu este ce ai, ci mai ales cum foloseşti ceea ce ai. Dacă ştii să-ţi pui talentul şi abilităţile în serviciul celorlalţi, oferindu-le astfel tot ce poţi oferi mai bun, atunci viaţa fiecăruia poate fi plină de succes şi bucurii care se revarsă asupra tuturor. Depinde de fiecare dintre noi să-și pună în valoare bogăţia pe care o stăpâneşte şi pe care nu i-o poate lua nimeni.

 

 Ceea ce dai acea primeşti, aşa spune legea. Pe măsură ce  trăieşti vei vedea cât de minunat lucrează. Fiecare dar oferit ajută la completarea întregului. Nu aştepta ca cineva să extragă ceva din tine, ci oferă cu drag ce ai. Mulţumeşte cu drag şi constant pentru ceea ce ai, pentru că ţi s-au deschis ochii şi ştii ceea ce faci.


CURSURI DE ASTROLOGIE CHINEZĂ ȘI FENG-SHUI.
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte