Fiind Lună Plină, practic din subconștientul nostru pot ieși la lumină diverse chestii, cu siguranță că răspunsul nostru va fi unul puternic emoțional, instinctiv, greu de controlat. Deci pe de o parte trăirile personale sunt importante și trebuie notate, dar pe de altă parte este nevoie de multă atenție pentru ca ele să nu explodeze în exterior, afectând relațiile cu ceilalți. Însă ceea ce mi se pare cu adevărat important este că avem un scop, există un sens pentru aceste situații explozive, la care avem reacții extreme: ori sunt necesare pentru a înțelege sau observa ceea ce nu vedeam de mult timp iar acum este necesară o eliminare a problemei; ori se produce o transformare în lăuntrul nostru, instantanee, bruscă și de asemenea necesară, care aduce pur și simplu decizii extreme. Spun asta pentru că Pluton este cel care descarcă energia extrem de puternică generată de această Lună Plină. Spun energia extrem de puternică pentru că ea este o consecință a unui cumul de evenimente anterioare, ca și cum s-a pus picătură cu picătură, care s-au depozitat, iar acum alimentează cu o forță extraordinară acest moment de Lună Plină (mă refer la conjuncția Neptun-Jupiter, la inconjuncția Pluton Lilith, la cuadratura Saturn Nodul Nord, la conjuncția Marte Saturn și la îndelungatul septil Neptun Uranus). De ce acest moment? Pentru că Luna Plină este pe axa Berbec (Soarele exaltat) - Balanță (Luna), iar guvernatorul Berbecului, Marte este în semnul Peștilor, în grad marțian, în conjuncție cu Fundul Cerului al hărții astrologice a momentului de Lună Plină. Fundul Cerului ne vorbește despre trecut, despre ceea ce s-a acumulat la fiecare, bun sau rău, din punct de vedere spiritual. Luna este cea care folosește acest punct dintr-un horoscop, pentru că ne ajută să ne investigăm trecutul, să folosim inconștientul, pentru a decodifica informațiile primite la nivel subtil. Luna este și ea în grad marțian, este ca și cum colaborează cu Marte întru totul, pentru a putea face acesta curățenie spirituală sau pentru a ne trezi dintr-o adâncă adormire.

Se poate întâmpla să ne simțim nesiguri, să ne fie frică să vedem realitatea, să refuzăm să ne confruntăm cu erorile trecutului, pentru a le îndrepta prin conștientizarea și acceptarea lor. Lilith, este în semnul Racului, într-un grad lunar, în trigon cu Marte,  ea pur și simplu ne provoacă să le vedem, pentru că le activează intens. Ne provoacă la luciditate, obținută doar prin acceptarea confruntării raționale, cu acest trecut.

Soarele se află pe Punctul mijlociu dintre Saturn și Lilith, o poziție complicată, grea, care ne impune anumite acțiuni, în plus se află și pe gradul guvernat de Saturn, de aceea cred că este important să înțelegem tot ceea ce simțim, fiind necesar să ne dedicăm timp pentru noi înșine. Evenimentele negative în care suntem implicaţi şi situaţiile grele de viaţă ne obligă, pur şi simplu, la smerenie, la schimbare şi la percepţie pozitivă. Iată de ce vom începe, mulţi dintre noi, chiar de mâine să identificăm modul în care creăm negativitate emoţională şi cum putem schimba aceasta, în aşa fel încât să ne îndepărtam de lucrurile de care ne este teamă, care ne irită, ne deprimă ori ne disperă, sesizând că aceste emoţii sunt în noi şi ne conduc prin evenimentele pe care le trăim. Cred eu că despre aceasta ne vorbeşte această Lună Plină, şi cred că fiecare poate folosi acest moment pentru a se elibera, pentru a decide o purificare emoţională, care ne va creşte sănătatea pe toate cele trei nivele, fizic, mental şi spiritual.

Este important să înţelegem în această perioadă că noi suntem proprii arhitecţi ai vieţi noastre. De aceea povestioara de mai jos mi se pare sugestivă pentru această perioadă.

Un om de afaceri, stresat şi uzat de prea multele-i angajamente, se duse la un maestru de viaţă spirituală să-i ceară sfat. Maestrul îi spuse: " Când un peşte ajunge pe uscat se dă de ceasul morţii. La fel şi tu începi să mori când te laşi dus de lucrurile lumeşti. Peştele se poate salva dacă se reîntoarce repede în apa. Tu trebuie să te întorci repede în singurătate."
Omul de afaceri se înspăimântă.
"Trebuie să-mi las toate afacerile şi să mă retrag într-o mânăstire?"
"Nu, nu! Păstrează-ţi afacerile şi refugiază-te în inima ta."
În lexicul spiritualităţii există un cuvânt foarte frumos: "reculegere". El exprimă momentul în care ne oprim pentru a culege "bucăţile" din noi pe care ziua le-a împrăştiat. (Bruno Ferrero)

 


CURSURI DE ASTROLOGIE CHINEZĂ ȘI FENG-SHUI.
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte