Am făcut o pauză destul de mare la scris, chiar dacă au avut loc multe evenimente astrologice, tocmai pentru că am considerat perioada care s-a încheiat una foarte importantă, cu multe conștientizări și experiențe personale, care trebuiau trăite de fiecare tocmai pentru a înțelege mai bine perioada care va urma cu Marte în semnul Gemenilor. Am citit multe articole legate de acest tranzit a lui Marte, interesante și abordând diferite probleme. Chiar dacă Marte este considerată o planetă a pionieratului și voluntariatului, totuși ceea ce trebuie subliniat este că Marte este acel motor care pune în mișcare tema natală a fiecărei persoane. Istețimea și reacțiile rapide se datorează combinației dintre Mercur și Marte. Inteligența noastră este judecată după acțiunile juste pe care le facem prin combinația Marte Jupiter, sentimentele noaste apar prin colaborarea lui Marte cu Venus, cu Saturn, Marte este co-manager la conștientizările consecințelor acțiunilor noastre, acestea scriindu-se undeva într-o memorie indestructibilă, care apoi ne vor influența soarta și probabil chiar destinul (să nu uităm că Marte este guvernatorul tradițional al semnului Scorpionului iar Saturn este seniorul karmei). În ceea ce privește relația lui Marte cu luminariile, aceasta este specială, căci este oarecum predefinită, căci ne aduce obiective personale care trebuie rezolvate în această existență terestră, fiind legate și de relațiile psiho-sociale și de Calea fiecăruia și de evoluția personală. Dacă însă ne mulțumim să-l vedem pe Marte doar dintr-un singur punct de vedere, cu siguranță că vom atinge problemele punctuale, dar vom pierde din vedere ansamblul.

Deci, pe 20 august Marte a intrat în semnul Gemenilor, nimic nou până acum căci acest ingres are loc odată la aproximativ la un an și 6 luni când nu retrogradează și cam doi ani când retrogradează ( în semnul Gemenilor a fost și în martie 2021 și va mai reveni în acest semn în iunie 2024) Ceea ce face diferența este că în acest semn va retrograda, ceea ce va determina o ședere mai îndelungată în acest semn, adică până în 25 martie 2023; o perioadă lungă, căci timp de 7 luni va produce acțiuni importante legate de câmpul semnului Gemeni și în același timp va acționa implicit, foarte strâns și cu Mercur, guvernatorul acestui semn. Cea mai interesantă perioadă va probabil cea în care ambele planete se vor afla în mișcare aparent retrogradă, mai exact timp de 16 zile adică din 29 decembrie 2022 până în 13 ianuarie 2023.

Pe scurt cum văd eu această perioadă de 7 luni în care Marte se va afla în semnul Gemenilor. În primul rând cum va pătrunde în acest semn va accesa Punctul mijlociu dintre Chiron și Lilith, un punct extrem de vulnerabil, căci ne provoacă să acționăm pentru a ne pune în practică aspirațiile sau a rămâne guvernați de frică. De fapt cred că este provocarea cea mai importantă pe care o aduce Marte în semnul Gemenilor. În funcție de ceea ce fiecare dintre noi va alege, vom putea să ne confruntăm cu tot ceea ce ne-a împiedicat să fim noi înșine îndepărtându-ne de Calea personală și de soarta noastră, ducându-ne pe drumuri colaterale, prin hățișuri și fundături, generând de multe ori karmă sau situații complicate, pe care mai devreme sau mai târziu tot noi le vom descurca.

Marte na va provoca să gândim, să înțelegem, să acceptăm, să fim isteți. Pe de altă parte în semnul Gemenilor Marte pare destul de independent, cel puțin o lungă perioadă de timp, adică va acționa așa cum va dori, căci nu va fi controlat prin aspect de nici o planetă; acest fapt îi va conferi o autonomie care-i va amplifica trăsătura de voluntariat, de aventurier, căci nu este nimeni care să-l tragă de mânecă. În viață avem perioade în care ne avântăm, căci nimic nu ni se opune, atunci probabil că riscăm cel mai mult, căci ne simțim că niște copii care au intrat în camera interzisă, închisă cu cheia, fără să se gândească de ce a fost închisă, nepăsându-ne de riscuri, curiozitatea fiind mult prea mare. Astfel de perioade provocatoare, sunt cele în care putem face cele mai mari descoperiri dar și perioadele în care putem face greșeli importante. Aici instinctul trebuie să fie dublat de informație, ideile trebuie scrise, pentru a nu se pierde, dar vor avea nevoie de analiză; inconsecvența trebuie evitată iar lipsa de elemente confirmate este cu siguranță riscantă. Este o diferență între a risca și a te entuziasma. Entuziasmul este cel care ne determină să acționăm, doar că fără impulsivitate,asta înseamnă că riscul trebuie controlat prin informație. În acest fel entuziasmul se va transforma în bucurie, care este o forță imbatabilă. Fiindcă semnul Gemenilor este un semn de aer, un semn al curiozității, al căutărilor intelectuale, al obținerii de răspunsuri cu orice preț și cât mai rapid, de multe ori va pune în funcțiune mecanismul de analiză superficială, bazată doar pe informații nefondate, împrumutate. În acest fel în combinație cu Marte ne poate face agitați, creându-ne probleme și astfel devenind lipsiți de liniște și iubire. Mi se pare că fiecare dintre noi va trebui să experimenteze în această perioadă situații, întâmplări, care în final să ducă la înțelegerea unor greșeli repetitive legate de gândirea noastră blocată doar pe a vedea problemele nu soluțiile. Cu alte cuvinte Marte în semnul Gemenilor și întregul context astral în care se desfășoară acest tranzit ne învață că nu ne putem alunga problemele din viață decât corectând erorile de gândire. Corectarea erorilor coincide de multe ori cu anularea fricilor, fie prin confruntarea cu ele fie prin eliminarea iluziilor. Marte ne aduce curajul necesar pentru a face toate acestea și cu siguranță este unul dintre cele mai mari câștiguri aduse de acest tranzit.

Apoi Marte ne indică locul în care să ne plasăm energia (evident este particular pentru fiecare hartă natală) iar semnul Gemenilor ne spune: ”cum gândești așa vei fi”, adică totul începe cu un gând.

Mercur, ca și guvernator al semnului, care va parcurge în aceste luni semnele Fecioară, Balanță, Scorpion, Săgetător și Capricorn, el ne va ajuta să putem învăța cum să încărcăm cu energie gândurile noastre – care ar trebui să fie înțelepte. Dacă urmez succesiunea semnelor atunci vom avea 5 pași pentru încărcarea constructivă, eficientă și corectă a lor:

  1. Să ne exprimăm dorința; 2. Să cerem – Cere și ți se va da; 3. Să ne afirmăm intenția – intenția este sinonim cu încrederea profundă; 4. Să ne întărim voința; 5.Să trimitem energia către ceea ce este.

Ce mai avem de învățat, mai ales în perioada în care Marte se află în mișcare aparent retrogradă, adică între 30 octombrie 2022 și 13 ianuarie 2023, că activitățile rapide și frenetice au în mod ironic o vibrație foarte joasă și lentă. Când mintea și corpul nostru se află într-o stare continuă de anxietate, îngrijorare, analizând și evaluând mereu pe fugă, respectând termene, alergând să ajungem la următoarea întâlnire, tiparul energetic este extrem de jos. Dar, când încetinim, când emitem gânduri calme și liniștite, eliminăm din viață anxietatea și stresul dar și trăncăneala nesfârșită a gândurilor ce concurează unele cu altele, avem o vibrație mai rapidă a armoniei, iubirii și păcii.

Între 8 – 19 ianuarie 2023 Marte va fi în mișcare directă iar Mercur va continua să fie în mișcare aparent retrogradă în semnul Capricornului, este un interval în care este esențial să ne acordăm în fiecare zi o perioadă de timp în care să fim singuri, fără a ne deranja cineva, în care să intrăm în contact direct cu Dumnezeu, încredințându-i problemele noastre și lăsându-ne în voia Sa.

Apoi între 19 ianuarie – 25 martie ambele plante vor fi în mișcare directă, Mercur parcurgând în viteză patru semne zodiacale, Marte fiind însă tot în semnul Gemenilor, acum trebuie să ne învățăm să ne gândim la pace, deoarece pacea este starea naturală și fericită a omului (gândiți-vă la copii), folosind fiecare zi pentru a exersa pacificare, dar mai ales pentru a învăța să facem pace cu noi înșine.

Să nu uităm că Marte este planeta energiei personale, a vitalității, și în acest tranzit ne învață cum să avem vitalitatea nealterată (ca a copiilor), printr-un mod sănătos de a gândi.


CURSURI DE ASTROLOGIE CHINEZĂ ȘI FENG-SHUI.
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte