Luna Nouă este un moment important din punct de vedere al previziunilor astrologice, ea cumulează energia tuturor planetelor, pentru a fi folosit optim într-un nou interval de timp, mai exact până la următoarea Lună Nouă (din 25 octombrie 2022). Mi s-a părut extrem de interesantă combinarea energiilor planetelor care vor influența activitățile noastre, mai ales cele pe care ne propunem să le demarăm în aceste zile. În primul rând cred că această Lună Nouă va aduce în prezent foarte multe evenimente din trecut, care acum vor trebui rezolvate sau închise. Apoi pe fiecare dintre noi ne va răscoli emoțional, va genera furtuni interioare cu repercursiuni asupra relațiilor noastre, va pune presiune pe răni sufletești ascunse sau subtile, tocmai pentru a produce vindecare și reparații.

Conjuncția Soare Lună are loc în gradul 3 al semnului Balanței, guvernat de Lună, pe ora planetară a Lunii, în săptămâna lui Saturn, Ascendentul momentului fiind în semnul Racului, guvernat de Lună. Am vrut să subliniez aceste detalii, strict astrologice, pentru a se înțelege importanța Lunii în această perioadă. Pe scurt suntem provocați să avem curaj, pentru că totul poate să se schimbe sau să înceapă brusc, de multe ori greu de crezut, poate fi vorba de dezvăluiri sau de revelații, care ne arată că lucrurile sunt diferite față de cum le-am văzut. Cu siguranță însă, tot ceea ce se întâmplă ne provoacă să ne rupem de trecut, de ideile preconcepute sau conservatoare, de modul tradițional, personal, de a gândi și analiza. Cu siguranță temerile vor fi amplificate, frica de schimbare va fi intensă, de aceea am spus că suntem provocați să avem curaj.

Apoi energiile care însoțesc această Lună Nouă sunt foarte interesante: conjuncția Mercur în mișcare aparent retrogradă cu Venus, opoziția Jupiter în mișcare aparent retrogradă Soare, trigonul lui Pluton în mișcarea aparent retrogradă cu Venus și Mercur; apoi Ascendentul momentului din semnul Racului este conjunct cu Lilith și inconjunct cu Saturn în mișcare aparent retrogradă. Aceste combinații a energiilor planetare ne vor provoca să ne folosim calitățile personale, ne vor împinge să ne folosim resursele și să descoperim noi potențialități aflate în stare latentă, ne provoacă să ne deschidem inima, să ne depășim inhibițiile, în acest fel putând să ne exprimăm coerent și inteligibil pentru cei din jur. Evident toate acestea trebuie să se petreacă în lăuntrul nostru, în primul rând prin conștientizare și apoi prin aplicare corectă și eficientă. Suntem provocați să ne înțelegem pe noi înșine, tocmai pentru a putea relaționa corect cu ceilalți.

Conjuncția Venus Mercur în mișcare aparent retrogradă ar trebui să ne permită un moment de răgaz ca să ne clarificăm, să vedem coerent și corect exact ceea ce avem de făcut. Dacă am putea să ne vedem din exterior, probabil că am râde de nepotrivirile dintre cine suntem și ce facem; de aceea tot ceea ce avem de făcut este să fim obiectivi. Pare simplu de spus, dar în practică, vedem doar ceea ce ne lipsește, vedem doar defectele, obiectivitatea poate am obține-o privind prin contrast, adică să conștientizăm ceea ce avem. Este o conjuncție dinamică, care ne determină să înţelegem că a venit momentul să decidem să facem schimbări importante în viaţa noastră, să pornim pe drumuri noi, renunţând la ceea ce nu ne mai este necesar. Ea vorbește despre a fi cu adevărat valoros, despre a fi noi înșine, despre a ne vindeca de acele idei sau atașamente care ne țin captivi în plan social. De aceea pentru mulţi dintre noi acest aspect ne poate aduce durere, mai ales dacă suntem posesivi şi renunţăm cu greu la tot ce avem, chiar dacă reprezintă o povară sau chiar dacă ne trage înapoi.

Putem depăşi conflictul interior şi starea de tensiune exterioară dacă ne vom detaşa puţin de probleme şi le vom trata cu luciditate, descoperind cauzele lor reale. Majoritatea problemelor sunt de natură profesională sau legate de relaţiile de la serviciu. Este bine să nu ezităm să le rezolvăm sau clarificăm, indiferent cât de dureros ar părea.

Mai este ceva, viaţa de azi este plină de agitaţie, şi ne-am obişnuit să luăm adesea decizii fără să chibzuim, sau judecând sub imperiul stresului. Când avem de luat decizii importante, cel mai bine este să ne găsim un moment de linişte, să ne retragem într-un loc unde nu suntem deranjaţi de problemele curente, şi unde ne putem detaşa de orice cerinţe imediate. Astfel, lăsând deoparte toate lucrurile care caută să ne împingă într-o direcţie sau în alta, în pace cu noi înşine, putem privi situaţia în ansamblu şi putem vedea mai limpede sensul în care trebuie să acţionăm.

Adesea, cel mai bun răspuns la o întrebare sau cea mai bună soluţie la o problemă se dovedeşte a fi la îndemâna noastră, în elementul cel mai simplu, mai modest şi mai inocent. Să nu subestimăm puterea simplităţii. În această perioadă, de cele mai multe ori, lucrurile nu sunt ce par a fi.

Și un ultim sfat pentru acest aspect. Atunci când spunem ”da” la ceea ce vrem, şi ”nu ” la ceea ce nu vrem, tindem să aducem în viaţa noastră ceea ce cerem. Cu toate acestea, atunci când ştim ce vrem, dar nu avem încredere în ceea ce simţim - rezultatele sunt adesea slabe şi neconcludente.


CURSURI DE ASTROLOGIE CHINEZĂ ȘI FENG-SHUI.
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte