1. ŞOBOLAN
 
Fiind născut în anul Şobolanului eşti sub semnul şarmului şi al agresivităţii. Eşti foarte expresiv şi de asemenea un foarte bun orator. Îţi place să mergi la petreceri şi să-ţi petreci timpul stând de vorbă cu prietenii. Cu toate că poţi fi foarte tăcut câteodată, sunt rare momentele în care poţi fi văzut tăcând pur şi simplu.

De obicei ai mai mult cunoştinţe decât prietenii adevăraţi pe care să-i respecţi şi să-i păstrezi în suflet. Cineva odată ce a devenit prietenul tău îl vei trata ca şi cum ar face parte din familie.
 
Eşti rezervat şi păstrezi problemele doar pentru tine. Nu te confesezi nimănui. Deşi câteodată rău, limitat ca gândire şi bădăran în comportament, totuşi eşti onest. Vei cunoaşte întotdeauna succesul atât timp cât vei reuşi să te împaci cu propriile nemulţumiri şi cu dorinţa acerbă de a trăi în momentul prezent.
 
Eşti inteligent. Realizezi mai multe lucruri în 24 ore decât fac mulţi alţii în cîteva zile. Eşti de încredere şi ai de obicei instincte bune. Încăpăţânarea ta te face să preferi să trăieşti după propriile tale reguli decât după ale altora. Este destul de dificil pentru oricine să lucreze împreună cu tine. De ce? Pentru că eşti 100%  un perfecţionist. Eşti foarte organizat şi talentat. Din păcate, pe cât de uşor câştigi banii pe atât de repede îi cheltui.
 
Nu eşti o persoană romantică, dar eşti senzual şi iubitor. Eşti greu de „citit” de la prima vedere deoarece eşti foarte protector, dar chiar dacă nu este uşor, merită – poate fi întrebat oricine are un Şobolan ca iubit, părinte, copil sau prieten. Eşti foarte loial şi devotat familiei tale.
 
Şobolanul este echivalentul zodiei Săgetătorului. Născut în acest an, eşti caracterizat de o capacitate deosebită de muncă, spirit econom, grijă aparte pentru averea ta, respect pentru valorile materiale, talent şi atracţie pentru domenii artistice (arhitectură, proiectare, arte plastice în general).
 
Ai o memorie excepţională, fire strângătoare (atât de obiecte şi bunuri, cât şi de amintiri şi informaţii), încât ai putea deveni un mare colecţionar sau arhivar. În ciuda înclinaţiei tale spre avariţie şi economie, poţi fi şi foarte generos, dăruind celor apropiaţi lucruri valoroase. Precis, strict, ordonat, calculat, eşti sclavul programului tău de viaţă şi al constrângerilor impuse de alţii sau chiar de tine însuţi. Eşti critic şi atras de bârfe şi discuţii picante. Îţi dăruieşti greu prietenia, dar uneori o faci pentru totdeauna. Eşti sentimental, sensibil, delicat, înclinat spre poezie şi romantism, eventual numai în intimitate. Doreşti să ai o familie numeroasă, care să-ţi confere un sentiment de securitate şi stabilitate.
 
Ai o imaginaţie bogată, care te îndeamnă să ieşi din rutina zilnica punând la cale tot felul de mici surprize spre bucuria prietenilor. Familia şi mai ales copiii tăi sunt încântaţi de dragostea ta ocrotitoare, de devotamentul total faţă de familie.
 
Ai o personalitate carismatică şi ştii să te învălui într-o aură de mister. Ai obiceiul de a intra în relaţii cu oameni care te pot ajuta, cel puţin la început (ca un adevărat oportunist). Dar uneori se formează o prietenie sincera şi solida. Eşti fidel în dragoste şi devotat prietenilor. De obicei, ai prieteni destul de puţini, pentru că îi alegi cu multă grijă. Dacă este cazul, ştii cum să obţii de la ei tot ce vrei. Ai o abilitate înnăscută de a-i manipula pe cei din jur fără scrupule şi fără să te simţi vreo clipă vinovat.
 
Neîncrezător din fire, eşti secretos în ceea ce priveşte viaţa ta personală. Eşti hipersensibil şi nu suporţi să fii luat peste picior sau să ţi se facă reproşuri. Dacă te simţi ameninţat cât de puţin, devii imediat agresiv şi ataci primul. Trebuie să fii atent să nu te arăţi prea cinic, pentru că îi poţi deranja pe cei din jur. De asemenea, eşti foarte pretenţios şi ai tendinţa de a fi excesiv de critic (ceea ce se cheamă „cârcotaş”). Profesional, financiar ai o minte pătrunzătoare şi un talent înnăscut de strateg, care fac din tine un negociator redutabil. Eşti în largul tău în lumea afacerilor. Graţie intuiţiei, ştii întotdeauna de unde bate vântul.
 
2. BIVOL (BOU)
 
Eşti foarte muncitor şi insistent, rezistând la eforturi prelungite şi muncind mai mult decât oricine. Ai încredere în tine însuţi şi ai tendinţa de a clasifica aproape orice lucru în două categorii de bază, bine şi rău. Îţi păstrezi standardele tale înalte ca model şi îi judeci sever pe cei care nu aspiră să atingă aceleaşi idealuri.
 
Nu eşti sociabil, preferând să stai într-un colţ cât mai rezervat când te duci la o petrecere. De altfel, pari foarte calm. În mod obişnuit eşti temperat dar devii impulsiv când eşti supărat. Eşti capabil de furii devastatoare, aşa că nu este bine să-ţi stea nimeni în cale. Eşti un bun observator, cu o memorie remarcabilă şi te pricepi să relatezi absolut orice lucru pe care l-ai observat. Dacă te întreabă cineva îţi aminteşti cine a fost la petrecere şi cu 8 luni mai tîrziu.
 
Acasă, eşti o persoană de treabă a cărei prezenţă este binevenită. În afaceri, s-ar putea să ai succes în domeniul artelor, în negocierea contractelor sau a proprietăţilor, mulţumită naturii tale creatoare. Şi din moment ce eşti inteligent şi îndemânatic, poţi fi şi un bun chirurg. Eşti încăpăţânat şi dogmatic, crezi în propriile decizii şi nu regreţi niciodată. Eşti foarte ataşat de familia ta. Din păcate, crezi deseori că cei care sunt aproape de tine nu te înţeleg. Nu este mai puţin adevărat că eşti o persoană răbdătoare, atentă şi aceste aspecte te fac cel mai bun prieten pe care îl poate avea cineva.
 
Eşti foarte responsabil şi credincios. Rareori eşti geloas, dar atunci chiar ai dreptate. Fidelitatea soţiei este unul din privilegiile tale. Eşti un familist convins, conservator şi demn de încredere. Este echivalentul zodiei Capricornului. Eşti caracterizat de o adevărată plăcere de a munci, dublată de un simţ puternic al datoriei şi disciplinei stricte. Eşti ataşat de valorile materiale, practice, precum şi de casa şi activităţile domestice.
 
Ai o minte organizată, fiecare detaliu fiind foarte clar precizat. Cu toate acestea ai nevoie permanent de îndrumare şi direcţionare, deoarece fără un obiectiv clar şi o recompensă sigură este greu de obţinut ceva de la tine. Ai o doză mare de încăpăţînare, dar şi o cinste exemplară, care te ajută să faci totul cât se poate de corect şi legal. Vei fi întotdeauna convins să faci ceva dacă se apelează la simţul tău de datorie, cinste şi corectitudine. Principiile tale sunt puternice şi solide, greu de zdruncinat, mai ales dacă sunt deja verificate. Poţi fi influenţat să-ţi schimbi principiile doar cu multă răbdare şi în timp îndelungat. La supărare te refugiezi în muncă, ajungînd la rezultate deosebite într-un ritm frenetic.
 
Din cauza insucceselor în dragoste - pentru că eşti puţin cam naiv pe plan sentimental - ai tendinţe spre singurătate şi refugiu în activitatea profesională. Eşti foarte mândru, nu-ţi place să fii jignit sau supărat, arătând în general o imagine mulţumită, deşi nu este cea reală. Te refugiezi în spatele unei măşti sub care îţi ascunzi sensibilitatea şi timiditatea. Îţi respecţi cu sfinţenie promisiunile şi deciziile, chiar dacă nu eşti întru totul de acord cu acestea. Eşti în general calm şi tăcut, dar poţi deveni şi nervos, fiind chiar periculos în acele momente, deci este bine să fii ocolit. Deşi în general modest şi la locul tău, poţi fi dur şi arogant dacă interesele ţi-o cer. Este mai bine să fii prietenul cuiva decât duşman.
 
Caracteristica ta de bază este stabilitatea şi forţa ta interioară. Eşti umanitar, loial, cinstit, credincios şi integru. Nimic nu te face să dai înapoi o dată ce ai luat o decizie, şi nu renunţi la cuvântul dat, mergând până la încăpăţînare prostească. De obicei, îţi ascunzi sentimentele, mai ales când eşti îndrăgostit, de teamă să nu fii respins. Nu îţi este frică de singurătate şi preferi să-ţi petreci serile într-o căsuţă liniştită, la ţară, decât într-o cafenea plină de agitaţie.
 
Nu eşti tocmai un diplomat, ba chiar eşti cam prea „dintr-o bucată”: spui totul pe şleau, fără ezitare. Dacă eşti atacat de cineva, ripostezi imediat, ca un taur, gata să împungă. Cei care te rănesc, ca şi cei apropiaţi, trebuie să fie atenţi: porţi pică multă vreme - chiar prea multă - şi niciodată nu uiţi un nume sau un chip. Întotdeauna te răzbuni, chiar peste ani şi ani. Un lucru este clar: nu ştii să pierzi şi nu suporţi eşecul.
 
Profesional, financiar ai o imensă capacitate de muncă, aparent fără efort. Eşti o persoană cu picioarele pe pământ. Ataci problemele frontal, fără ocolişuri, iar soluţiile găsite nu sunt întotdeauna cele mai simple. Inspiri încredere pentru că eşti un om de cuvânt, şi eşti respectat datorită onestităţii şi echilibrului tău.
 
3. TIGRU
 
Născut lider, este cuvîntul cheie pentru Tigrii. Eşti întotdeauna în frunte şi de cele mai multe ori cel care strigă „ Să mergem !”. Nobil şi îndrăzneţ, ca Tigru eşti respectat pentru curajul tău chiar şi de către duşmani. Eşti luptător neînfricat, eşti capabil să stai pe poziţie până la sfârşit pentru ceea ce consideri tu că este corect. Cu toate că eşti egoist în privinţa lucrurilor mărunte eşti capabil de o generozitate deosebită. Eşti imprevizibil, întotdeauna agitat şi pari a fi într-o permanentă grabă.
 
Este dificil ca cineva să-ţi opună rezistenţă din cauza caracterului tău magnetic şi a aerului autoritar care îţi conferă un prestigiu sigur. Eşti agresiv chiar dacă îţi este frică, curajos în faţa pericolului chiar dacă ţipi şi liniştit în locurile misterioase.
 
Eşti încrezător, poate prea încrezător uneori. Totuşi iubeşti aventura, eşti înnebunit după senzaţii tari şi nu este bine să te provoace cineva atunci când eşti sigur pe tine. Îţi place să fii ascultat şi nu poate fi decât aşa cum spun tu. Întrucât eşti perseverent şi întotdeauna grăbit să faci lucrurile aşa cum trebuie, de obicei preferi să acţionezi singur.
 
Îţi place să munceşti şi o faci din greu şi cu mult de dinamism. Ţi se poate da ca sarcină să faci bani, dar nu eşti interesat în mod direct de bani. Nu ai totuşi motive să fii îngrijorat din cauza banilor; atunci când îţi este teamă că se termină, alţii, mai mulţi, apar. Eşti sensibil şi emotiv. Eşti capabil de mari iubiri, şi trăieşti totul mult prea intens. Eşti de asemenea posesiv, cu un pronunţat simţ al proprietăţii. Ca iubit, eşti pasional şi romantic, dar o adevărată provocare pentru tine este să te controlezi în adevăratul sens al simţului măsurii.
 
Ai tendinţa de a încerca să-ţi atragi prietenii de partea ta în disputele tale cu cei ce ţi se împotrivesc şi pentru că ştii să fii atât de adorabil, deseori îi vei convinge să facă acest lucru. Tigrul este echivalentul zodiei Vărsătorului. Ca reprezentant al acestui an eşti impetuos, energic, bătăios, impulsiv, un luptător prin excelenţă. Norocul este mereu de partea ta. În plan intelectual, dai dovadă de o imaginaţie bogată, o inteligenţă sclipitoare şi un curaj fără limite. Logica ta este mai slabă, bazându-te mai mult pe instinct.
 
Eşti foarte agitat, risipitor, deloc calculat şi chibzuit, deloc răbdător. Din grabă poţi distruge tot ceea ce ai creat. Eşti sincer şi direct, cu o gândire liberală şi un mod foarte liber de exprimare. Eşti un independent, îţi croieşti propriul tău drum în viaţă şi respecţi numai propriile tale reguli. Eşti în stare de orice – inclusiv de conflict şi ceartă – pentru a-ţi impune propriile puncte de vedere. În plan relaţional, eşti prietenos, simpatic, sociabil, îţi place să arăţi bine şi să te pui într-o lumină bună.
 
Eşti stimat şi apreciat de cei din jur, pentru că inspiri o forţă imposibil de trecut cu vederea, şi acesta este atuul prin care te impui. În plan afectiv oferi iubire cu multă generozitate şi cu multă pasiune, dar pretinzi aceleaşi lucru, iar dacă sentimentele îţi sunt înşelate, te transformi într-un răzbunător fără milă. Eşti foarte gelos şi posesiv.
 
Excesiv în toate, comportamentul tău trădează forţa emoţiilor ce te animă: pasiunea şi înverşunarea fac parte din viaţa ta de zi cu zi. Când cineva încearcă să te „vâre în cuşcă”, înnebuneşti de furie iar „răgetele” tale vor fi asurzitoare! Aventurier neobosit, îţi construieşti viaţa din întâmplările şi ocaziile care ţi se ivesc, profitând de fiecare şansă cu o îndrăzneală aproape inconştientă. Din acest motiv, eşti imprevizibil şi nu prea reuşeşti să îi faci pe cei din jur să se simtă în siguranţă.
 
Profesional, financiar eşti o persoană carismatică, un conducător, un maestru, un căpitan de navă. Dacă eşti pus într-un post de subordonat, te sufoci.
 
4. IEPURE
 
Iepurele este unul dintre cele mai delicate animale dintre cele 12. De obicei eşti amabil, drăguţ şi bine-nţeles o persoană populară. Nimeni nu te poate ignora, pentru că eşti o bună companie şi ştii să dai ceea ce este mai bun din tine. Fiind iepure casa ta este întotdeauna o casă frumoasă deoarece, ca şi toţi cei din acest semn, eşti renumit pentru simţul tău artistic şi pentru bunul gust. De asemenea, te îmbraci bine, de obicei. Dacă cineva ar verifica şifonierul tău, ar găsi multe haine scumpe şi frumoase.
 
Dar chiar dacă eşti sociabil şi iubit de prietenii tăi şi de familie, totuşi eşti cam pesimist. Eşti conservator şi nesigur pe tine, iar acest lucru explică de ce nu îţi plac schimbările. Calm cum eşti, nu este uşor ca cineva să te provoace. Nu-ţi place să te cerţi şi iubeşti viata liniştită, calmă. Eşti sentimental şi plin de compasiune. Plângi uşor. Te emoţionezi dacă ai de împărţit aceleaşi probleme personale cu alţii ca tine.
 
Ca iepure, oricum ar fi interpretat: prudenţă sau timiditate, tu nu-ţi asumi nici un fel de responsabilităţi până când nu analizezi situaţia pro şi contra din toate punctele de vedere. Poate de aceea, ca de altfel toţi oamenii iepure, te descurci atât de bine în munca ta. Dacă nu îţi abandonezi firea ta conservatoare şi nu devii ceva mai agresiv, probabil că vei trăi o viaţă normală, medie.
 
Într-o relaţie poţi fi un partener de excepţie. Romantic şi drăguţ, de încredere, de aceea nu vei duce lipsă de pretendente. Fiind iepure, îţi place să critici şi poate de aceea nu eşti tocmai un bărbat de casă. Iepurele este echivalentul zodiei Peştilor. Ca reprezentant al acestui an chinezesc ai o inteligenţă rară, multă intuiţie, o memorie de invidiat şi un talent aparte de a-i manipula pe alţii cu multă şiretenie. Amabil, manierat, ştii să te disimulezi perfect, de aceea este greu de aflat ceea ce gândeşti. Mereu te arăţi într-o lumină care să te avantajeze cel mai bine.
 
Eşti o persoană care te faci uşor apreciat şi remarcat, tocmai pentru că nu sunt de ignorat calităţile tale intelectuale deosebite. Te descurci în orice situaţie te-ai afla, oricât de dificilă. S-ar putea să ai tendinţa de a căuta luxul şi confortul,  uneori lenea fiind cel mai mare duşman al tău. Puţinele tale nereuşite de-a lungul vieţii au ca principală cauză comoditatea ta.
 
Eşti foarte diplomat, maestru în eschivări şi minciuni, faci totul pentru a obţine ceea ce vrei de la ceilalţi, ceea ce se întâmplă de cele mai multe ori. Totuşi când reuşeşti ceva, te culci pe laurii victoriei, convins că poţi reuşi oricând, deci de ce să te mai oboseşti? Îţi trăieşti cu intensitate sentimentele pe care le ai, fie că sunt pozitive, fie că sunt negative. Dragostea şi ura sunt la cote maxime. Faci orice pentru cei dragi, te sacrifici pentru ei, dar şi faţă de duşmani nu ai milă, duritatea ta fiind imensă.
 
Totuşi nu foloseşti pedepse aspre la nivel fizic, ci arma ta cea mai puternică este în plan psihic, torturându-ţi încetul cu încetul inamicul. Eşti oricând capabil să-ţi demonstrezi superioritatea, dar numai atunci când eşti ambiţionat să o faci, în rest preferi o poziţie călduţă şi liniştită. Poţi ajunge sus, poţi cunoaşte faima, dar pentru asta trebuie să fii mereu impulsionat. Vei găsi cu siguranţă un anumit domeniu în care te vei face remarcat, pentru că atunci când vrei, poţi atinge orice vârf prin perserevenţa şi inteligenţa ta.
 
Sub atitudinea molatecă şi mlădioasă îţi ascunzi personalitatea calmă, hotărâtă, prin care poţi ieşi din orice situaţie. Efuziunile sentimentale şi emoţiile tumultoase te stingheresc. În situaţiile de criza, adopţi o atitudine logică şi destul de detaşată, care poate lăsa impresia că eşti indiferent sau cinic.
 
De fapt, dorinţa ta de a avea linişte şi pace este mai presus de orice. Ceea ce-ţi doreşti este tihna unui loc care să-ţi tulbure cât mai puţin lumea ta interioară: după reflecţii îndelungate, îţi poţi construi universul care ţi se potriveşte cel mai bine. Estetician şi erudit, îţi place să te adânceşti în lecturi şi să-ţi petreci serile în faţa focului, în compania celor apropiaţi.
 
5. DRAGON
 
Ca animal nobil ce îl reprezentă pe împăratul Chinei, Dragonul s-a născut lider şi maestru de ceremonii. Din această cauză, toţi părinţii chinezi speră să aibă un copil Dragon. Oamenii Dragon dau startul şi continuă să mişte lucrurile. Majoritatea oamenilor îi urmează pe Dragoni.
 
Ca Dragon te-ai născut cu o aură regală. Eşti ager şi faptul că eşti dotat cu putere este indiscutabil. Eşti idealist, perfecţionist, te-ai născut cu ideea că eşti perfect şi de aceea eşti inflexibil. Eşti de asemenea agresiv şi hotărât, iar atingerea propriilor tale scopuri este a doua ta natură. Obsedat de foamea pentru putere, nu ai şanse să îmbătrâneşti. Perspectiva de a pierde puterea este insuportabilă pentru tine; să simţi cum pierzi pentru totdeauna, iremediabil, puterea dată de tinereţe este un lucru de neconceput.
 
Irascibil şi încăpăţânat, eşti cu într-adevăr „o gură mare” iar cuvintele tale îţi redau propriile tale gânduri. Cu toate acestea, opiniile tale sunt ascultate şi sfatul tău este întotdeauna bun. Oamenii îl ascultă şi influenţa ta este considerabilă. Eşti foarte mândru. Eşti entuziasmat până la exaltare şi îţi pierzi uşor calmul. Eşti curajos, dinamic şi încântător.
 
Când participi la o reuniune, camera începe să fiarbă. Emani o siguranţă de sine atât de impresionantă, iar ego-ul tău este atât de expus şi vorbeşti atât de tare încât este inutil ca altcineva să mai spună ceva. Eşti tiranic. Urăşti ordinele cu excepţia celor pe care le dai tu. Spre deosebire de cei născuţi în anul Tigrului, care se impun prin seriozitate şi spiritul de familie, de cei din anul Boului, a căror autoritate este acceptată prin modul lor aspru de a-i trata pe ceilalţi sau de cei din anul Şobolanului care cred în capacitatea lor de a-i domina pe ceilalţi, tu ca Dragon eşti teribil de snob. Deşi banii nu constituie întotdeauna un obiect de interes pentru tine, totuşi eşti impresionat la modul cel mai ordinar de bogăţie, prestigiu, lux şi splendoare.
 
Eşti dotat, inteligent, tenace, serviabil şi generos. Poţi face orice. Nu contează dacă-ţi alegi o carieră artistică, ori în domeniul medical sau politic, vei străluci oricum, vei avea succes oriunde ai merge. Deseori eşti iubit şi niciodată nu dezamăgeşti în dragoste. De fapt, eşti în mod frecvent cauza unei drame a disperării. Fiind născut sub acest semn eşti înconjurat de admiratori.
 
Dragonul este echivalentul zodiei Berbecului. Fiind născut în acest an eşti bătăios, agresiv, impetuos, întruchipând forţa şi nebunia la cel mai înalt nivel. Eşti o fire imprevizibilă, cu o forţă imensă şi o imaginaţie fără limite. Exigent, dur, faci întotdeauna doar ceea ce vrei, de aceea vei suporta mereu consecinţele propriilor tale acţiuni necugetate. Nu îţi place o existenţă monotonă, care nu aduce nimic palpitant, ci doreşti o viaţă în care să te simţi perpetuu provocat şi atras în luptă. Nu accepţi să fii contrazis, nu suporţi acţiunile repetate şi rutina, ci cauţi mereu să fii deschizător de drumuri, având un curaj împins până la extrem. Ştii să te impui, ai o prestanţă care îi intimidează pe ceilalţi. Striveşti tot ce îţi opreşte evoluţia.
 
Eşti atras de scandal, dacă nu există unul, atunci îl provoci tu – şi eşti gata să răspunzi oricărei provocări. Ai încredere absolută în propriile tale forţe şi nu recunoşti niciodată că poţi greşi. Eşti ca un vulcan gata mereu să erupă. Încăpăţânat, iraţional, inconştient, chiar nebun, spui întotdeauna ce ai pe limbă, chiar dacă distrugi totul prin ceea ce spui sau faci. În ciuda firii tale impetuoase, uneori periculoase, eşti o prezenţă plăcută în societate, fiind fidel amicilor şi gata oricând să acorzi ajutor la nevoie. Nu te deranjează singurătatea, pentru că ştii să îţi canalizezi energia spre muncă şi realizarea unei cariere deosebite.
 
Cauţi mereu să depăşeşti limitele, inclusiv pe cele personale, de aceea ai mereu alte şi alte standarde, din ce în ce mai înalte, neştiind niciodată unde să te opreşti. Ai un curaj care te ajută să reuşeşti de obicei acolo unde nimeni nu reuşeşte. Nu te gândeşti niciodată înainte de a face ceva, ci mai întâi acţionezi şi apoi descoperi efectele acţiunilor tale.
 
Ştii să fii un mare comandant şi ţii neapărat să fii respectat atunci când vorbeşti, admirat când acţionezi şi ascultat când comanzi. O energie impetuoasă îţi animă fiecare acţiune: eşti gata să accepţi orice provocare, să lupţi pentru putere şi să dobori toate obstacolele care îţi ies în cale.
 
6. ŞARPE
 
Şerpii au sedus întotdeauna fiinţele umane. Dacă cunoşti povestea „Şarpelui Alb”, vei întelege ceea ce vreau să spun. În realitate, oamenii Şarpe s-au născut fermecători şi populari. Fiind născut sub influenţa acestei zodii atragi privirile tuturor ca un magnet şi nu poţi fi ignorat. Atenţia întregului grup şi recunoaşterea publică este lucrul care te interesează cel mai puţin. Pe deasupra nu eşti zgomotos şi, sincer vorbind, ai maniere excelente. În ciuda faptului că Şarpele a împins-o pe Eva în păcat, Şarpele astrologic nu este un drac, nici măcar un demon micuţ. Şarpele te reprezintă ca pe o fiinţă umană normală. Hotărât să treci prin orice pentru a merge până la capăt, deteşti să rămâi în aer. Iei decizii repede şi cu fermitate. Mulţi oameni sunt în mod secret şi fără de speranţă îndrăgostiţi de oamenii născuţi în anul Şarpelui. Irezistibil aşa cum pari, nu-ţi pierzi timpul cu bârfe inutile. Eşti un intelectual, un filozof, o persoană cerebrală.
 
Te bazezi pe prima impresie, pe propriile tale sentimente, pe propriile simpatii, mai degrabă decât pe fapte, pe sfaturi sau pe opiniile altora. Se pare că ai un al şaselea simţ în privinţa asta. Eşti un pic cam zgârcit când este vorba să împrumuţi bani, altminteri ai toată simpatia pentru cei care vin la tine să-ţi ceară ajutorul. Defectul tău major este acela că ai tendinţa de a exagera – atunci când îţi ajuţi prietenii dar şi în orice altă privinţa. Dacă faci cuiva o favoare, devii peste măsură de posesiv.
 
Un alt defect pe care s-ar putea să-l ai este faptul că eşti capabil de minciuni uriaşe. Minciuni albe, minciuni adevărate, oricum vrei să-le spui. Cu toate că nu minţi des, o faci atunci când vrei să scapi. În privinţa banilor ai noroc: întotdeauna aceştia vin când ai nevoie de ei. Eşti grijuliu cu banii dar generos cu prietenii şi familia.
 
Cauţi să-ţi alegi o carieră care nu implică pentru tine nici un risc – chiar dacă riscul se rezumă doar la a munci din greu. Ca să spunem adevărul, Eşti un pic cam leneş. În dragoste eşti romantic şi fermecător. Ai simţul umorului. Dacă ţi-ai ales o parteneră, atunci devii gelos şi posesiv – chiar şi după ce nu mai eşti îndrăgostit.
 
Respingerea este cea mai grea lovitură şi ego-ul tău delicat are de suferit. Trebuie să fii primit, acceptat şi aprobat de cei cu care vii în contact. Ai nevoie să te simţi în siguranţă.
 
Şarpele este echivalentul zodiei Taurului. Ca reprezentant al acestui an eşti inteligent, şiret, înţelept, un filosof prin excelenţă. Un intelectual fin, atras de domenii abstracte precum filosofia sau teologia, fiind foarte înclinat spre studiul marilor mistere ale vieţii şi universului.
 
Cam singuratic şi rece, te ţii la distanţă de lume, abordând totuşi o atitudine politicoasă şi diplomată cu toată lumea. Deşi te arăţi amabil, ascultând pe toată lumea, până la urmă faci tot ce vrei tu. Poţi fi egoist şi dur, dar nu o faci tranşant, ci cu multă abilitate, ca nu cumva să răneşti pe cineva. Eşti misterios şi discret, vei manipula totul din umbră, de aceea nu vei accepta niciodată o confruntare directă cu „duşmanul”.
 
Eşti magnetic, te faci remarcat cu uşurinţă prin inteligenţa ta căreia puţini îi pot face faţă. Replicile tale adeseori sunt adevărate perle de înţelepciune. Eşti tenace, prudent, nu te pierzi cu firea, ci aştepţi momentul perfect pentru lovitura ta de graţie. Ştii să profiţi de ceilalţi şi să-i manipulezi aşa cum vrei, obţinând maximum de profit de la aceştia, şi totul numai prin inteligenţă şi şiretenie. Ştii să eviţi situaţiile care nu-ţi plac, te strecori cu abilitate printre pericole, aşa încât vei ieşi mereu neatins. Îţi atingi întotdeauna scopurile prin calităţile tale intelectuale, chiar dacă uneori poţi fi lipsit de scrupule. Ai un magnetism aparte şi eşti fermecător, aşa că oricine îţi poate cădea în plasă cu uşurinţă.
 
Eşti o persoană cu sânge rece. Îţi face plăcere să te implici în intrigi şi combinaţii, dar îţi rezervi lungi perioade de timp pentru leneveală.
 
7. CAL
 
Fiindcă Calul te reprezintă prin anul chinezesc în care te-ai născut vei fi mereu activ şi energic. Ai mult sex-appeal şi ştii cum să te îmbraci. Îţi place să te afli în aglomeraţie, poate de aceea eşti dispus să-ţi faci apariţia la concerte, teatre, reuniuni, întreceri sportive şi, bine-nţeles la petreceri. Eşti ager şi ştii ce vrei să spui înainte de a termina. Îţi cunoşti gândurile înainte ca acestea să prindă contur. În general, ai foarte multe aptitudini. Dar adevărul este că eşti mai mult şiret decât inteligent – şi acest lucru probabil că îl ştii. Aşa se explică de eşti lipsit de încredere în general.
 
Chinezii cred că fiindcă oamenii Cal s-au născut să alerge sau să călătorească, toţi pleacă invariabil de tineri de acasă. Probabil nici tu nu faci excepţie. Te simţi obligat să faci tot ce este mai bine pentru grupul din care faci parte, altfel te vei simţi vinovat.
 
Oricât de integrat te vei simţi într-un grup, totuşi vei rămâne întotdeauna un rebel viguros. Deşi dispui de o energie fără limită şi ambiţii pe măsură, reuşeşti greu să câştigi ceva. Ai sângele înfierbântat, gândirea frenetică şi eşti mereu nerăbdător. Eşti puţin cam egoist şi foarte rar te interesează alte probleme decât ale tale personale. Şi deşi nu munceşti decât pentru tine şi pentru succesul tău, de munca ta va beneficia toată lumea.
 
Eşti muncitor, strângător şi un bun specialist în finanţe. Dar din păcate îţi pierzi repede interesul pentru ceva anume. În relaţiile cu sexul opus dai dovadă de slăbiciune. Ai renunţa la orice pentru dragoste. Există multe contradicţii în caracterul tău. eşti mândru şi drăguţ în modul cel mai natural - arogant dar ciudat prin modestia ta când abordezi iubirea, invidios dar tolerant, încrezut dar şi umil.
 
Îţi doreşti să aparţii cuiva, la fel de mult pe cât simţi nevoia de independenţă. Ai nevoie de dragoste şi implori intimitatea pe care o simţi ascunsă într-un colţ. Dar adevărul este că eşti un individualist, care depinzi numai de gândurile şi munca ta pentru a obţine ceea ce vrei.
 
Calul este echivalentul zodiei Gemenilor. Ca reprezentant al acestui an eşti sociabil, popular, agreabil, spontan, căutând să profiţi de orice ocazie bună. Ai un temperament exploziv, fiind cunoscut pentru crizele tale teribile de furie. Eşti încăpăţânat, impulsiv, dar ştii totuşi să te stăpâneşti atunci când interesele ţi-o cer. Eşti foarte muncitor, dar nu o faci decât dacă ştii că la capătul efortului tău există şi o recompensă. Îţi plac laudele şi recunoaşterea, vanitatea şi orgoliul tău fiind foarte mari.
 
Nu te implici în nimic dacă nu obţii un profit sau măcar o laudă. Eşti mofturos şi capricios, puţin snob, iei uneori decizii ciudate, dar reuşeşti mereu să te impui şi să atingi succesul. Ai o fire schimbătoare şi agitată, fiind o persoană imprevizibilă. Doreşti libertatea, nu suporţi nici o limită sau constrângere, deşi te supui tradiţiilor şi convenienţelor aşa cum îţi cere mediul în care trăieşti. Eşti capabil să te afirmi în orice domeniu ai lucra.
 
Eşti prea egoist, un mic dictator care doreşte să se impună cu orice preţ, fără să admiţi că mai are şi altcineva dreptate. Eşti foarte pretenţios, ceri mult şi nu prea ştii să faci concesii. Ai tendinţa de a jigni mult prea uşor şi nu ştii să repari greşeala pe care ai făcut-o, scuzele nefăcând parte din vocabularul tău. Ai un caracter dur şi ferm, foarte magnetic, cu mult şarm, care nu se evidenţiază prin calităţile tale fizice, ci mai mult prin forţa de seducţie pe care o emani.
 
Ai nevoie de un spaţiu cât mai vast de exprimare şi să fii lăsat să munceşti în voia ta: fără sâcâieli, fără întrebări şi explicaţii, trebuie să fii lăsat în pace, pentru că numai aşa vei da randament. Ştii întotdeauna ce ai de făcut, dar vei ajunge la rezultatele finale numai prin metode proprii. Te simţi în largul tău în înalta societate şi eşti un partener de conversaţie foarte plăcut şi elegant. Prin gândirea ta limpede şi inteligentă îi convingi destul de repede pe interlocutori de temeinicia punctelor tale de vedere.
 
8. OAIE
 
Născându-te în anul Oii eşti, ca de altfel toţi cei aflaţi sub influenţa acestei zodii, elegant, fermecător, cu simţ artistic şi cu siguranţă înzestrat cu multe daruri de la mama natură. Fiind reprezentat de acest animal eşti, probabil, un adevărat creator.
 
Eşti de asemenea foarte delicat, bunele tale maniere şi şarmul îţi aduc întotdeauna mulţi admiratori şi prieteni. În acelaşi timp, eşti nesigur pe tine însuţi şi de aceea ai nevoie să te simţi iubit şi protejat. Din păcate ai darul de a intra uşor în tot felul de situaţii penibile. Îţi este teamă de confruntări şi dai înapoi atunci când trebuie să iei decizii serioase – refuzând, uneori în modul cel mai penibil, să te situezi pe poziţii adverse într-un conflict. Eşti visător, uneori pesimist, ezitant şi peste măsură de anxios. Eşti şi leneş câteodată.
 
Dacă vei avea posibilitatea de a alege, cu siguranţă vei opta să te căsătoreşti cu o persoană bogată şi să nu faci nimic tot restul vieţii. Eşti obsedat de aparenţe. Depui foarte mult efort pentru a-ţi asigura stabilitatea în tot ceea ce te priveşte. Dacă nu ai o situaţie materială care să te satisfacă îţi este teamă şi să deschizi uşa pentru a-ţi lua ziarul de dimineaţa. Din cauza firii tale indecise, eşti înclinat să cauţi soluţii la dilemele tale oriunde, studiind ezotericul şi chiar încercînd să desluşeşti tainele necunoscute ale ocultismului. Citeşti cu plăcere cărţi despre horosocop şi despre prevestiri. Totuşi, nu eşti deloc interesat să devii astrolog sau ghicitor.
 
Dezorganizat cum eşti, categoric afacerile nu vor fi punctul tău forte. Mai degrabă poţi fi un bun artizan, artist sau scriitor şi te poţi ocupa cu încredere de orice carieră care implică talent artistic şi creativitate fiindcă eşti foarte sensibil, romantic şi chiar adorabil. În relaţii, poţi fi uneori cam autoritar şi cam leneş, dar cu firea ta gentilă şi atentă, este greu să-ţi reziste cineva.
 
Oaia este echivalentul zodiei Racului. Ca reprezentant al acestui an eşti sincer, amabil, plăcut, sensibil, dar foarte capricios. Eşti un mare visător şi un poet prin excelenţă, cu multe talente artistice şi o mare creativitate. În general sfios şi rezervat, ai uneori izbucniri de furie, devenind foarte dur. Iei decizii mereu surprinzătoare, dar corecte. Nu îţi plac disputele, preferând să stai deoparte şi să taci.
 
Te descurci în orice situaţie, oricât de greu ar fi, pentru că te mulţumeşti cu puţin. Eşti foarte apreciat de cei din jur, mai ales de superiori, care te protejează şi îţi tolerează capriciile. Eşti foarte legat de familie şi de rude. Ai o memorie excelentă, încât vei ţine minte datele de naştere ale tuturor cunoscuţilor, pe care îi vei felicita întotdeauna la timp. Eşti foarte pesimist, pari mereu preocupat sau îngrijorat de ceva, te descurajezi uşor, dar ai puterea de a te reface, pentru că ai o bună rezistenţă la efort.
 
Eşti capabil să munceşti timp îndelungat, dar după aceea ai nevoie de multă odihnă. Îţi place să fii generos şi să-ţi surprinzi prietenii cu gesturi de afecţiune, în slujba cărora îţi pui toată imaginaţia. Eşti o gazdă perfectă, faci tot posibilul să primeşti cu ospitalitate pe toată lumea şi să le oferi tot ce poţi. Ai ţeluri mari şi încerci să le atingi, deşi rareori reuşeşti. Eşti perseverent şi tenace, insistînd până obţii ce vrei. Eşti foarte cheltuitor. Este bine să lucrezi într-un domeniu unde îţi poţi folosi marea creativitate, păstrându-ţi independenţa de mişcare şi expresie cât mai mult posibil.
 
Eşti îndemânatic şi îţi place să lucrezi cu mâinile - dacă este vorba de artă; dar îţi pierzi brusc interesul dacă trebuie să deretici prin casă. Chiar şi micile treburi cotidiene sunt o corvoadă pentru tine. Nu-ţi doreşti decât să găseşti persoana potrivită care să rezolve toate aceste „amănunte enervante” şi să ia deciziile necesare, dar care să ştie, de asemenea, să te flateze şi să-ţi ofere în fiecare zi o „păşune verde, mătăsoasă”.
 
Universul tău imaginar în care totul nu este decât „lux, frumuseţe, tihnă şi voluptate”, este foarte departe de realitate. Când revii pe pământ, cazi într-un pesimism negru şi devii foarte încăpăţânat, capricios şi posac.
 
9.MAIMUŢĂ
 
Fiind reprezentat de Maimuţă în Zodiacul Chinezesc ai un fel de te manifesta luând totul în glumă şi iubeşti persoanele care sunt întotdeauna bine dispuse şi energice. Eşti foarte deştept. Dacă-ţi dă cineva să citeşti o carte plictisitoare eşti în stare să o transformi într-un spectacol de varietăţi; ba mai mult, vei invita pe toată lumea să vadă reprezentaţia gratis. Atât eşti de talentat, creativ şi generos. Dacă mergi la o petrecere, vei găsi sigur o modalitate de a fi în centrul atenţiei.
 
Şarmul şi umorul tău sunt cheia popularităţii tale. Sociabil şi diplomat cum pari, uneori poţi fi înşelător – te fereşti chiar şi de prietenii tăi. Cu toate acestea nu-ţi ascunzi părerea pe care ţi-o faci despre ceilalţi şi nici nu ai obiceiul să-ţi ascunzi emoţiile. Poate vedea oricine cum te simţi de la mare distanţă – vrei să ştie toată lumea cât de fericit sau cât de deprimat eşti.
 
Te pricepi foarte bine să rezolvi problemele. Oricine ar fi şi oriunde s-ar afla dacă are o problemă poate pune mâna pe telefon şi să te sune pentru a apela la ajutorul tău. Ştii să asculţi cu atenţie şi în acelaşi timp să cauţi soluţii. Şi pentru că la tine curiozitatea este obişnuinţă ai şi o mare sete de cunoaştere. Ai abilitatea de a-i convinge pe toţi cei din jur să creadă că ceea ce faci este corect.
 
Unii pot spune despre tine că eşti egocentric, alţii că eşti oportunist sau prefăcut dar ţie puţin îţi pasă pentru că toate acestea te lasă indiferent. Ai şanse mari să devii faimos sau bine cunoscut. Orice ai face, şarmul tău şi norocul îţi vor aduce succesul. Ca prieten, eşti loial şi devotat, iar ca iubit poţi fi pasional şi plin de elan – te îndrăgosteşti uşor dar te şi plictiseşti repede de o relaţie şi cauţi alta.
 
Ca şi majoritatea Maimuţelor ai ca fetiş mâncarea. Nu te îndopi cu mâncare, ai doar obiceiul să iei o mică gustare ori de câte ori îţi place. Şi ca să spunem adevărul aproape sigur adori bananele. Dacă-ţi vizitează cineva bucătăria va găsi cu siguranţă câteva banane acolo.
 
Maimuţa este echivalentul zodiei Leului. Ca reprezentant al acestui an eşti inteligent, inventiv, şiret, gata să speculezi, să manipulezi şi să improvizezi mereu ceva în favoarea ta. Eşti foarte flexibil şi adaptabil oricărei situaţii, oscilant şi capricios, de parcă ai face totul din distracţie. Poţi atinge succesul în orice domeniu, dacă îţi pui în cap, fiind capabil de cele mai surprinzătoare acţiuni.
 
Uneori încalci orice legi şi orice reguli pentru a-ţi atinge scopurile. Foarte original, aproape excentric, te consideri o fiinţă superioară şi de aceea eşti foarte încrezut, tratându-i pe toţi de sus, cu dispreţ. Activ, dinamic, cu o mare putere de muncă, îţi risipeşti de obicei energia fără rost, pe lucruri inutile. Foarte norocos din fire, dar şi foarte inteligent, vei ieşi mereu cu bine din orice situaţie, îmbrobodind pe oricine, minţind la nevoie, speculând ocazii, şmecherindu-i pe toţi.
 
Afişezi mereu o politeţe şi o amabilitate aparentă, chiar dacă nu ai sentimente întotdeauna bune faţă de cineva. Nu faci paradă cu calităţile tale, uneori o faci pe modestul, dar numai ca să stârneşti laudele şi aprecierile celorlalţi din care te îmbeţi mereu cu plăcere. Vrei laude cât mai exagerate. Nu ştii să-ţi recunoşti greşelile, căutînd mereu ţapi ispăşitori pentru boacănele tale. Eşti apreciat pentru inventivitatea, creativitatea şi ideile tale aproape geniale. Te descurajezi uşor în faţa dificultăţilor şi renunţi complet la ceva ce nu-ţi iese bine.
 
Ai un dezvoltat simţ al observaţiei, o bună prezenţă de spirit, o mare capacitate de adaptare. Eşti genul de om care ai mereu o explicaţie pentru orice, chiar dacă uneori e o minciună, şi care îi convinge şi pe ceilalţi că ai dreptate. Dacă trebuie să dai piept cu un adversar puternic, recurgi la servilism şi linguşeală, ca să-l duci de nas. Eşti neîntrecut în arta manipulării şi reuşeşti cu uşurinţă să adormi suspiciunile celor din jur, jucând teatru cu multă naturaleţe. Lacrimile de crocodil şi minciunile neruşinate fac parte din arsenalul tău zilnic. Dacă eşti demascat ai bunul simţ de a-ţi recunoaşte greşelile şi, până la urmă, obţii iertarea celorlalţi.
 
10. COCOŞ
 
Fiind născut în acest an Chinezesc al Cocoşului eşti o foarte bun observator. şi de cele mai multe ori observaţiile tale sunt foarte precise şi concise. S-ar putea spune că ai un al „şaselea-simţ”. O caracteristică pe care ţi-o imprimă această zodie este că te manifeşti exact aşa cum eşti. La tine nu există subtilităţi şi nuanţări ale trăsăturilor caracterului tău. Nu eşti deloc complicat sau profund şi de aceea eşti mai degrabă este sincer şi deschis. Îţi place să fii remarcat şi flatat. Poate că în mintea ta te amăgeşti puţin, dar în inima ta eşti foarte conservator. Eşti întotdeauna o atracţie făcându-i pe ceilalţi să întoarcă capul după tine prin farmecul tău. Eşti sociabil şi dornic să ţi se dea atenţie.
 
Totuşi nu eşti deloc uşor de cucerit. Spiritul tău este foarte precaut şi sceptic, foarte perceptiv. Ai putea fi un excelent vânător, detectiv, doctor, asistent sau psihiatru. Eşti întotdeauna pe fază. Rareori poţi fi văzut stând pe fotoliu în sufragerie, nefăcând nimic.
 
Ai multe talente şi te poţi realiza în diferite moduri. Ca de altfel toţi Cocoşii eşti foarte atent la felul în care te îmbraci şi  ţi la aparenţe. Poţi părea conservator dar eşti obsedat de modul în care arăţi – poţi petrece ore întregi stând în faţa oglinzii şi nici nu vei clipi dacă plăteşti pe o haină 5.000.000. Asta nu înseamnă că nu îţi pasă de bani, de fapt îţi place să compari preţurile şi chiar dacă chilipirul este de numai cîţiva lei sau câteva mii, vei fi satisfăcut.
 
Inteligent, practic şi descurcăreţ, îţi place să visezi şi de aceea vei fi dezamăgit în dragoste fiindcă realitatea nu se potriveşte cu visurile pe care ai dori să le împarţi cu persoana iubită. Eşti într-adevăr sincer în idealurile tale. Eşti o gazdă foarte bună şi îţi plac petrecerile. Cea mai importantă calitate a ta este loialitatea: eşti devotat prietenilor. Eşti un prieten adevărat, îţi ţii întotdeauna promisiunile şi se poate pune bază pe cuvântul tău. Când iubeşti sau admiri pe cineva eşti în stare să-i aduci luna de pe cer doar pentru a-l şti fericit.
 
Cocoşul este echivalentul zodiei Fecioarei. Ca reprezentant al acestui an eşti meticulos şi precis, econom şi muncitor. Eşti foarte sigur de calităţile tale şi ştii să ţi le puni în valoare, dar pe de altă parte îţi place să te şi lauzi sau să fii lăudat în permanenţă, orgoliul tău atingând cote maxime uneori.
 
Eşti conştiincios şi atent la detalii, gândeşti foarte clar şi foarte precis, găseşti mereu soluţiile cele mai inteligente. Eşti sincer şi cinstit, simpatic şi glumeţ, poate chiar ironic şi cinic uneori, spiritul tău critic fiind foarte dezvoltat. Uneori poţi sări calul şi devii batjocoritor, ceea ce îţi atrage antipatia celorlalţi. Eşti combativ din fire, te lupţi pentru drepturile şi opiniile tale şi răspunzi oricărei provocări.
 
Curajos până la extrem, te bagi uneori chiar şi unde nu-ţi fierbe oala. Eşti foarte exigent, atât cu tine cât şi cu ceilalţi, şi nu ierţi nici o greşeală. Munceşti mult şi poţi ajunge sus prin conştiinciozitatea ta. Îţi place să te implici în discuţii în contradictoriu, nu pentru spiritul tău combativ, ci pentru că doreşti să faci un spectacol din cunoştinţele tale. Eşti un perfecţionist, cauţi mereu cele mai bune soluţii, dar nu îţi plac compromisurile. Eşti omul care nu acceptă jumătăţi de măsură: ori este albă, ori este neagră.
 
În public eşti un adevărat Cocoş: „defilezi” pe stradă, spilcuit şi extravagant, curioas în toate cele. Eşti un orator abil, căruia îi place să fie în centrul atenţiei. Pentru tine, aparenţele sunt mai importante decât ceea ce se ascunde dincolo de ele. Pentru tine cel mai rău este să nu fii băgat în seamă: te deprimă, pur şi simplu. Îţi face mare plăcere să petreci ore întregi în faţa oglinzii, admirându-ţi „penajul” colorat şi elegant. De multe ori, însă, nu vezi pădurea din cauza copacilor: în perfecţionismul tău, acorzi prea multă importanţă amănuntelor şi pierzi din vedere tocmai esenţialul.
 
Eşti un prieten loial şi curajos. Sari fără ezitare în apărarea celor apropiaţi, chiar dacă bătălia pare pierdută de la început. Ai un respect înnăscut pentru tot ce înseamnă legi şi reguli, pe care nu concepi să le încalci, orice s-ar întâmpla. Mai mult, eşti un adevărat conformist.
 
11.CÂINE
 
Eşti cinstit, credincios şi sincer. Respecţi tradiţia şi onoarea şi îţi place să-i ajuţi pe ceilalţi. Eşti foarte corect şi întotdeauna primul care ia atitudine împotriva nedreptăţii. Nu eşti foarte sociabil cu prietenii şi rareori străluceşti în compania lor, dar eşti inteligent, atent şi un bun ascultător. Loial, credincios şi cinstit, ai un profund simţ al datoriei. Se poate conta pe tine şi niciodată nu vei lăsa pe nimeni la greu. Ca un bun ascultător, eşti totodată demn de toată încrederea în păstrarea secretelor celorlalţi. Pur şi simplu nu-ţi place bârfa.
 
Eşti un partener agreabil – când eşti în toane bune. Dar când intri în panică, devii urâcios şi vociferezi până când oboseşti. Poţi fi iraţional, în defensivă şi critic dacă eşti îndreptat spre un drum greşit, dar atât timp cât cineva ştie cum să se poarte cu tine şi cum să-ţi vorbească, vei fi la modul absolut cel mai bun şi mai onorabil prieten de pe pământ pentru acea persoană.
 
Te-ai născut bătrân şi devii tânăr odată cu trecerea anilor. Iei totul foarte în serios. S-ar putea să fii auzit plângându-te de lămpile de pe stradă sau de vremea de afară, dar pe măsură ce îmbătrâneşti îţi pierzi din atitudinea critică. Ai putea fi un bun industriaş, un preot, educator, critic sau doctor. Dar indiferent de cariera ta, în sinea ta va exista un orator ale cărui idealuri sunt profunde şi deseori originale.
 
Când temerile tale devin realitate, înnebuneşti puţin. În relaţiile cu sexul opus, tu eşti cel care dă şi partenera ta cea care ia. De obicei eşti foarte generos şi cinstit iar în dragoste onest şi corect. Dar vei avea probleme sentimentale toată viaţa din vina ta, mai ales. Te laşi condus de stările tale emoţionale instabile şi eterna ta anxietate. Eşti tipul de om neliniştit.
 
Cîinele este echivalentul zodiei Balanţei. Ca reprezentant al acestui an ai o personalitate atrăgătoare, de o cinste exemplară şi o fidelitate dusă la extrem. Eşti sincer şi deschis, uşor naiv şi credul, activ şi dinamic. Nu eşti foarte eficient şi organizat, de aceea, uneori, consumi mari cantităţi de energie fără rost. Ai intenţii bune, sari mereu în ajutorul celor care au nevoie.
 
Respecţi regulile şi legile cu stricteţe, încerci să te comporţi mereu ireproşabil, ca să placi tuturor. Accepţi sfaturile şi criticile cu interes pentru că vezi în ele o modalitate de perfecţionare a propriei tale persoane. Deşi blând din fire, uneori poţi fi foarte dur şi categoric, ba chiar agresiv alteori, necontrolându-ţi ieşirile. Eşti pesimist şi îţi pierzi repede curajul şi încrederea. Ai mereu nevoie de încurajări şi stimulente ca să evoluezi. Poţi fi uneori îngâmfat, mai ales când eşti convins că ai dreptate.
 
Dacă ai o nereuşită te descurajezi repede, dar ai puterea de a te ridica şi de a merge mai departe. Nu eşti foarte adaptabil sau maleabil, nici foarte diplomat, de aceea uneori îţi faci duşmani din cauza spiritului tău acid. Totuşi poţi fi un prieten excelent şi o gazdă perfectă, prietenia ta, odată câştigată, este pentru totdeauna.
 
Eşti o persoană realistă. Datorită „mirosului” tău fin, eşti mereu la curent cu tot ce se întâmplă. De obicei, „pui răul înainte”, ceea ce te face să treci drept un pesimist notoriu; la drept vorbind realismul este tot un fel de pesimism, dar mascat. Pentru tine, însă, important este să prevezi problemele din timp şi să fii pregătit să le înfrunţi.
 
Eşti altruist şi devotat. Puni interesele comunităţii mai presus de propriile tale interese, iar această atitudine îţi asigură prietenia celor din jur. Eşti omul potrivit în justiţie, în învăţământ şi în orice activitate pe tărâm social.
 
12.PORC
 
Fiind născut în anul Mistreţului eşti un model de sinceritate, puritate, toleranţă şi umor. Când cineva te întâlneşte pentru prima dată, i se pare că eşti prea bun pentru a exista cu adevărat. Eşti atent, iubitor şi gentil, se poate avea încredere în tine, pentru că nu laşi pe nimeni la greu şi nici măcar nu vei încerca să faci lucrul acesta. Pur şi simplu vrei să faci totul la modul cel mai corect. Toată lumea te admiră fiindcă faci parte din categoria celor care sunt cei mai drăguţi, cei mai iubitori, cei mai scrupuloşi şi atenţi oameni.
 
Te-ai născut pentru a da, a produce şi a servi. Sincer vorbind, mulţi oameni profită de pe urma ta. Nu pentru că ai fi fraier, ci pentru că îţi face plăcere modul acesta de viaţă. Indiferent cât de bătrîn ai ajunge, tot vei crede că toţi bărbaţii şi toate femeile au un fond bun. În mod constant îţi sacrifici propria fericire şi confortul personal de dragul altcuiva.
 
Eşti un splendid partener. Cine reuşeşte să te cucerească ca prieten poate fi sigur că de atunci toate grijile sale au luat sfârşit. Eşti loial, cinstit şi plin de dăruire atât timp cât eşti aprobat. Ca să rămâi prietenul cuiva, acesta nu trebuie să uite că niciodată nu vei accepta să-şi impună opiniile sale în faţa ta. Rar ceri ajutorul şi atunci când îl accepţi o faci la modul cel mai graţios. Nu vorbeşti mult dar atunci când te decizi să vorbeşti, nimic nu te mai poate face să te opreşti până când nu ai epuizat subiectul. Eşti un intelectual – un caracter cu o mare sete de cunoaştere.
 
Cei din jur se plâng că eşti snob; manierele, educaţia şi bunul gust sunt lucruri foarte importante pentru tine. De fapt, eşti un estet. Te-ai născut cu o excelentă înclinaţie pentru stil în orice privinţă. Mâncarea este un alt mic păcat al tău. Adori să mănânci, adeseori mănânci prea mult, dar mănânci frumos.
 
În relaţiile tale eşti sensibil şi tandru, drăguţ dar primitiv. Eşti romantic şi cu siguranţă eşti tipul de soţ ideal. Pe de altă parte, eşti posesiv, gelos şi greu accesibil.
 
Mistreţul este echivalentul zodiei Scorpionului. Fiind un reprezentant al acestui an eşti cinstea întruchipată, dar poţi ajunge uşor la extreme, devenind prea credul, prea naiv, prea influenţabil din cauza încrederii tale în oameni. Ai un simţ moral înalt, eşti amabil şi galant, iubeşti societatea şi lumea de orice fel, căutând să placi pe toată lumea şi să fii plăcut de toată lumea. Îţi place să fii apreciat pentru meritele tale, dar eşti modest, văzându-ţi serios de munca ta (chiar dacă nu eşti prea harnic, ci mai degrabă comod).
 
Eşti foarte direct şi tranşant în tot ce faci, dezarmant de sincer. Eşti un bun camarad, iar în dragoste faci victime nenumărate datorită farmecului tău. Eşti un mare norocos, şi pe lîngă şansă, mai ai parte şi de sprijinul celorlalţi, tocmai pentru că atragi simpatia tuturor. Poţi fi însă mult prea uşor influenţat, aşa că poţi cădea victimă din cauza credulităţii şi naivităţii tale.
 
Nu minţi niciodată, dar nu ştii nici să spui „nu” şi nici să-ţi menţii punctul de vedere, acceptând uşor orice compromisuri. Eşti un schimbător, dar faci asta doar pentru a te adapta oricărei situaţii. Trăieşti din plin plăcerile vieţii şi ai un instinct erotic puternic. Îţi place să ieşi în evidenţă, dar rămâi totuşi în banca ta, cunoscându-ţi limitele. Reuşeşti să te faci remarcat şi util, ba uneori chiar indispensabil şi eşti genul de om pe care nimeni nu se poate supăra datorită inocenţei pe care o afişezi.
 
Eşti însă, foarte hotărât să nu te abaţi de la principiile tale. Nimeni şi nimic nu te poate clinti, decât dacă reuşeşte să te convingă cu argumente solide. De obicei iei decizii fără să ceri părerea celorlalţi, dar îţi asumi şi întreaga responsabilitate. Dacă nu reuşeşti în ceea ce ţi-ai propus, îţi rumegi înfrângerea în solitudine şi nu dai vina pe nimeni pentru greşelile tale.


CURSURI DE ASTROLOGIE CHINEZĂ ȘI FENG-SHUI.
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte