INFLUENTA  SPATIO-TEMPORALA
In astrologia si numerologia traditionala chineza, timpul si spatiul sunt privite ca o succesiune ciclica si finita de elemente exprimate simbolic. Acest model unitar, in care curgerea timpului, zonificarea  si orientarea spatiala exprima notiunea de ritm, ciclicitate si repetabilitate, a facut posibil metode de predictie bioenergetica (divinatie) aplicabile diverselor discipline ce studiaza aspecte concrete ale vietii. Este o  deosebire fundamentala fata de viziunea occidentala, unde fenomenele sunt privite ca o succesiune liniara de evenimente, ce par sa se dezvolte la infinit in viitor si fiind impredictibile.

 Măsurarea timpului s-a dezvoltat istoric in principal prin doua metode de periodizare, ca necesitate practic-aplicativă a diferitelor discipline tradiţionale si nevoi ale vietii. Una, utilizata in Astrologia celor Patru Stalpi ai Destinului, este formata din  10 si 12 elemente ciclice (steme si ramuri) , iar cealalta, formata din 9 elemente (stele, trigrame, numere) fiind utilizata in Astrologia celor Noua Stele Zburatoare la evaluarea persoanei si spatiului construit (fengshui).   
Aceasta metodologie este singura care face posibila corelarea spatiu-timp, fiind modelul de analiza unitara in disciplinele traditionale (fengshui, astrologie, medicina traditionala, acupunctura, qigong, agricultura, organizare social-politica) cat si in cele foarte moderne ( fizica cuantica , medicina genetica, biologie, psihologie, etc).
Organismul uman, cu suportul sau energetic-vital, reprezinta o structura de noua campuri functionale ce asigura dezvoltarea biologica a acestuia precum  si corelarea armonioasa cu fenomenele mediului natural sau social. Aceste componente, reprezentate simbolic prin cele “Noua Stele Zburatoare”, indeplinesc functiile vitale de baza precum generarea si regenerarea organica, reproducerea, homeostazia, autoexprimarea, cunoasterea si autocunoasterea, evolutia psihica.   Modelul unitar format de cele 9 elemente ciclice, exprimate simbolic prin stele, numere sau trigrame, aflate in succesiune secventiala spatio-temporala, este aplicabil tuturor fenomenelor care definesc viata.
Pentru masurarea timpului, in curgerea caruia se inscriu toate fiintele si fenomenele,  este utilizat Calendarul  Solar XIA (agricol), bazat pe miscarea Pamantului in jurul Soarelui si anotimpuri, in care inceputul anului si al lunilor  era fix (4 sau 5 februarie). Fiecare perioada de timp (20 ani, 9 ani, an, luna, zi, ora), era definita de una din cele noua stele.
Aceste "stele zburătoare" chiar există fizic, ele fac parte din constelaţia Carul Mare (Ursa Mare). Înţelepţii antici considerau că energia universală, care izvorăşte din miezul cosmosului, este filtrată de stelele Ursei Mari, care formau o interfaţă între sursa primordială şi lumile aflate în planurile de jos. Aceasta interfaţă se întinde între Vega şi Steaua Polara. Vega reprezintă polul răcoros, pasiv, ceva mai întunecat, fiind comparabilă cu energia Lunii, deci având o natura yin. Steaua Polară reprezintă polul activ, luminos, fiind comparabilă cu energia Soarelui, având deci o natură yang. Între cele două se afla cele 7 stele ale Ursei Mari, deci în total exista 9 stele ce constituie baza sistemului astrologic al "stelelor zburătoare".
 Cele 9 stele nu constituie doar o ramura a astrologiei, ci şi o ramura a sistemului numit feng-shui (in traducere "vânt şi apă"; unii le îmbină pe cele două, vorbind despre "astrologia feng-shui"); acest sistem reprezintă varianta chineză a geomanţiei, ce este numită la indieni Vas-Tu Shastra.
Cele 9 stele, care nu sunt desemnate prin nume, precum planetele, ci prin cifre, au, totuşi, denumiri tradiţionale chinezeşti (variantele ţin de traducători), dar care sunt rar întrebuinţate:
-steaua 1 - Lupul lacom sau lupul înfometat (Tan Lang)
-steaua 2 - Marea Poartă (Ju Men)
-steaua 3 - Salariul sau averea pusă la păstrare (Lu Cun)
-steaua 4 - Literatura sau învaăţaţii (Wen Qu)
-steaua 5 - Puritatea sau castitatea (Lian Zhen)
-steaua 6 - Războinicul sau militarul (Wu Qu)
-steaua 7 - Armata distrusă sau armata distrugătoare (Po Jun)
-steaua 8 - Ajutorul din stânga sau asistentul din stânga (Zou Fu)
-steaua 9 - Ajutorul din dreapta sau asistentul din dreapta (You Bi)
Ultimele două stele compun oiştea Carului Mare.
Denumirile sunt interesante din punct de vedere simbolic şi trebuie meditate la ele, căci chinezi denumeau totul, simbolic, de fapt dovada cea mai clară este scrierea, simbolismul fiind dat de o energie pe care respectivul obiect, să spunem, o emitea.
Dao De Jing, în aforismul numărul 32 sublinia foarte clar ceea ce am spus mai sus:
„Unde se stabileşte ordinea, apare şi denumirea,
Şi pentru că deja a apărut denumirea:
Trebuie cunoscute limitele (hotarele),
Astfel putând fi evitate  loviturile.”


Să vedem în continuare care sunt semnificaţiile şi conexiunile acestor stele.
-1 - este Steaua de Apă Albă, care indică prosperitate de mult trecută şi conferă înţelepciune, faimă şi noroc.
-2 - este Steaua Pământ Negru, care generează boli, având o influenţă malefică, deşi în anumite situaţii conferă fertilitate şi sănătate.
-3 - este Steaua Copac Verde Strălucitor, care predispune la nenoroc, certuri, furturi
-4 - este Steaua Copac Verde, care generează realizări ştiinţifice, creativitate, idile, relaţii extraconjugale.
-5 - este Steaua Pământ Galben, care are o influenţă nefavorabilă, predispunând la catastrofe, boli, procese, moarte.
-6 - este Steaua Metal Alb, care conferă autoritate şi respect, prosperitate în declin
-7 - este Steaua Metal Roşu, care generează competiţie şi tendinţe distructive, prosperitate curentă
-8 - este Steaua Pământ Alb, care conferă fericire şi bunăstare, prosperitate în viitorul apropiat
-9 - este Steaua Foc Purpuriu, care accentuează caracterul favorabil sau nefavorabil, generează prosperitate viitoare.
Este evident faptul ca aceste stele se corelează cu cele 5 elemente (după cum le arată şi numele), de aici derivând şi compatibilitatea sau incompatibilitatea dintre ele. Au influenţe periodice, care se întind pe decenii, ani, luni şi zile.
Pe de altă parte înspatele Pătratului Luo Shu stă un model matematic care exprimă cu ajutorul cifrelor trăsăturile de caracter umane.
Punctul de plecare în acest sens a fost recunoaşterea faptului că universul se compune dintr-o mulţime de repetări – aidoma cifrelor care exprimă deasemenea repetări, succesiuni. Ca urmare, la cifre s-au asociat tipare comportamentale şi de caracter. Astfel vorbim în acest caz de simboluri numerice.


MODELUL  ARHETIPAL  LO SHU  (PATRATUL MAGIC)
Esenta modelului celor Noua Stele Zburatoare ale Timpului si Spatiului consta in aranjarea acestora, in ordine secventiala temporal-spatiala, intr-o diagrama energetica cunoscuta  ca Modelul Cerului Posterior, Patratul Magic Lo Shu, Diagrama Geomantica a celor Noua Palate Celeste, etc. Fiecare Stea a Timpului, cand intra in actiune, este pozitionata in centru (Palatul Central), iar celelalte se aseaza secvential in celelalte Palate,  respectand aceiasi ordine de succesiune. Rezulta astfel noua posibile aranjamente ale Stelelor Timpului in Diagrama celor Noua Palate.
Cele noua stele ciclice definesc realitatea ca noua stari posibile de stabilizare sau transformare. Structura atomului, structura chimică a substanţelor, structura psihosomatică şi energetică a organismului uman, toate sunt generate si guvernate de aceste noua elemente ce au corespondente multiple ( corelare analogica si sincronicitate).
 
                                                4       9       2
                                          
                                                3       5       7
 
                                                8       1       6
 
In traditia chineza se spune ca cel care a dat poporului acest model a fost legendarul conducator saman FU-XI.
Logica cifrelor se bazează pe următoarele:
1. cele opt direcţii vitale,
2. echilibrul,
3. diviziunea variabilă a seriei cifrice. 1. Conform celor opt direcţii bagua, deosebim opt direcţii vitale.

  1. Cele opt direcţii vitale
Faimă, Renume Caracteristicile care formează imaginea despre sine a unei persoane, părerea ei despre lume, respectiv părerea lumii despre ea.
Dragoste, Relaţii sentimentale Trăsăturile de caracter legate de sentimente.
Creaţie, Fertilitate Puterea creativă a omului şi modelul comportamental asociat acesteia.
Binefăcătorii
Călătoria
Modurile de comportament legate de situaţii neaşteptate, imprevizibile.
Carieră Limitele comportamentale referitoare la dorinţe (jinduire) şi intenţii.
Intelectul Limitele aptitudinilor şi capacităţilor fundamentale referitoare la învăţare (educaţie).
Sănătate Trăsăturile de caracter legate de responsabilitate.
Bogăţie, Succes Posibilităţile şi domeniile lor de interpretare.

 
2. Putem numerota cele opt direcţii, de la 1 la 8. Aceste opt cifre pot fi considerate simbolurile care descriu trăsăturile de caracter comportamental fundamentale. Teoria daoistă acordă cea mai mare importanţă menţinerii echilibrului.
Simbolurile numerice prezentate până acum provin dintr-o serie de opt cifre, în cazul căreia, deci, nu există un element central pentru exprimarea echilibrului (fiind vorba de un număr par de cifre), de aceea s-a impus prin forţa împrejurărilor completarea acestei serii cu cea de-a noua cifră. În acest fel, cifra 5(aflată în poziţia centrală, de mijloc a seriei) poate simboliza deja partea de mijloc a balanţei
3. Seria de cifre poate fi divizată în trei:
a. Sfera materială: corpul şi lucrurile legate de bani (1-2-3)
b. Sfera emoţională: lucrurile legate de sentimente şi de percepţia senzorială (4-5-6)
c. Sfera ideatică: lucrurile legate de meditaţie, spiritualitate şi intelect (7-8-9)
În fiecare dintre cele trei secţiuni găsim câte trei cifre, iar aceste simboluri numerice vor constitui formula.

1 2 3 4 5 6 7 8 9
Sfera materială Sfera emoţională Sfera ideatică

 
Pe de altă parte, structura omului este caracterizată de triplicitatea compusă din ansamblul: trup, suflet şi spirit. Adică de sfera fizică (a corpului), cea a sentimentelor şi cea intelectuală. Feng shui se străduieşte să obţină echilibrul între aceste componente.
Să reprezentăm cu ajutorul simbolurilor această triplicitate:

  Corp Sentiment Gând
Corp 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Sentiment 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Gând 1 2 3 4 5 6 7 8 9
  Apă Pământ Lemn Lemn Pământ Metal Metal Pământ Foc
  Materialist Bolnav Furios Sentimental Nemulţumit Neexperimentat Cere ajutor Încrezător Bogăţie ideatică

 
Toate cele trei sfere (fizicul, emoţionalul, ideaticul) figurează în tabelul anterior. În mod vizibil, centrul acestuia din urmă este ocupat de cifra 5, care exprimă astfel echilibrul virtual al ansamblului. În consecinţă se poate spune că omul se află în echilibru atunci când este capabil să efectueze întreit sarcina purtată de cifra 5, adică să atingă întreit stabilitatea (Pământ). Pe baza celor afirmate mai sus putem stabili o axiomă care poate fi formulată şi matematic:

echilibrul uman 3x5 = 15

 
Pătratul magic iniţial, cu care începem să lucrăm, trebuie să corespundă acestei axiome.
Dacă urmărim colanele Pătratului Luo Shu de mai sus observăm că pe coloana din mijloc, dacă însumăm cele trei cifre avem: 1 + 5 + 9 = 15. Cu alte cuvinte, exprimă echilibrul perfect, reprezentat de 3 x 5 = 15.
Formula descrie omul: 1 reprezintă adevărul zonei inghinale (lombare), 5-ul indică insatisfacţia, iar 9 semnalează adevărul capului şi se referă la perfecţiunea spirituală. Dacă examinăm acest aspect dintr-o altă perspectivă, putem spune următoarele: străduinţa vizând perfecţiunea materială (1) conduce la sentimentul insatisfacţiei (5), iar dacă mergem mai departe şi ne întoarcem către cer, ne putem da seama de esenţa şi necesitatea perfecţiunii spirituale (9).
Următorul pas este completarea axei orizontale.
Deoarece formula descrie omul, şi cifrele componente trebuie să corespundă aspectelor (laturilor) omeneşti. Partea noastră dreaptă reprezintă sfera materială, iar cea stângă indică sfera spirituală (ideatică).
Dintre cifrele potenţiale am utilizat-o deja pe 1, 5 şi 9.
Seria numerică trebuie să aibă ca rezultat final 3 x 5 = 15.
Dacă alegem seria 2 + 5 + 8 = 15, respectăm condiţia lui 3 x 5 = 15. Să analizăm cifrele: 2 = Pământ, 5 = Pământ, 8 = Pământ. Cele trei faze Pământ exprimă stabilitatea orizontală. Ne-ar plăcea tipul de om care este absolut stabil, cu alte cuvinte, acesta este un vis frumos, însă nu reflectă realitatea.
Dacă optăm pentru seria 3 + 5 + 7 = 15, ne adecvăm iarăşi la condiţia impusă de 3 x 5 = 15. Să efectuăm din nou analiza succesiunii cifrelor: 3 = Lemn (furie), 5 = Pământ (insatisfacţie), 7 = Metal (solicitarea ajutorului). La fel ca în cazul unui copil, care la început este pripit (3), apoi îşi dă seama că străduinţa lui este inutilă (5), ca până la urmă să ceară ajutor (7). În sens invers: solicită ajutor (7), îşi dă seama că alţii nu pot asigura echilibrul (5), de aceea se străduieşte să repare cât mai repede greşeala (3). Este indicat să conştientizăm că seria cuprinzând cifrele 3, 5 şi 7 este mai umană – aceasta este linia orizontală centrală din Pătratul Luo Shu.
Să verificăm modul de aranjare pe baza combinaţiilor matematice posibile:

Pe orizontală:
4 +9 + 2 = 15
3 + 5 + 7 = 15
8 + 1 + 6 = 15
Pe verticală:
4 + 3 + 8 = 15
9 + 5 + 1 = 15
2 + 7 + 6 = 15
Pe diagonala din stânga:
4 + 5 + 6 = 15
Pe diagonala din dreapta:
8 + 5 + 2 = 15

 
La fel se pot analiza toate liniile, coloanele şi diagonalele Pătratului Luo Shu, a căror cifre însumate este de fiecare dată cifra 15, şi a căror simbolistică merită studiată cu multă atenţie de cei pasionaţi. Am dat exemplele pentru a înţelege câtă profunzime se ascunde în faţa unui aspect aparent banal, şi cât de complex este studiul acestor discipline: astrologia chineză şi feng shui, care s-a demonetizat datorită utilizării prea simpliste.


CORESPONDENTELE  SIMBOLICE  ALE  CELOR  “NOUA STELE ZBURATOARE”
STEAUA 1 :
Cifra 1 indică direcţia succesului material. Este vorba despre aceea zonă prin care obiectul examinat – (persoana sau momentul temporal analizat, casa – poate trăi în bunăstare. Ajuns în acest punct, omul se străduieşte să îndeplinească perfecţiunea materială.
Simboluri : Trigrama Kan, Apa, Ploaia, Insondabilul, Abisul, Pericolul, Luna, element Apa yang , Nordul, Fiul mijlociu, Iarna, Noaptea, Norii, Valurile, Undele, Luna noua, Frigul, Inghetul,  Prapastia, Porcul, Testoasa Neagra, Numar LoShu 1.
Caracteristici arhetipale : Cariera, Reusita profesionala, Izolarea, Secretul, Nemiscarea, Inactivitatea, Primejdia,  Frigul, Intunericul, Intimitatea, Fluctuatia, Regenerarea, Sanatatea, Sexualitatea, Instinctul.
Influenţa temporală :  gândire şi reflectare, elaborare a viitoarelor planuri, relaxare şi studiu, odihna şi obtinere a liniştei interioare, procreare, autovindecare şi creştere a vitalităţii, inclusiv a celei sexuale, tendinta de interiorizare, perioada a progreselor si dezvoltarii personale interioare, a increderii in propria intuitie.
Sănătate : guvernează urechea, auzul,  rinichii şi suprarenalele, vezica urinară, abdomenul inferior, sângele, măduva spinării, creierul, memoria, oasele, dinţii.
STEAUA 2 :
Este cel de-al doilea simbol al sferei materiale. Cifra doi reprezintă cea de-a doua etapă în procesul dezvoltării umane. Această cifră deja induce revelaţia conform căreia perfecţiunea nu poate fi atinsă. Apariţia cifrei 2 înseamnă critica, sesizarea lipsurilor. Denumeşte toate acestea din urmă, propunând şi soluţii pentru remedierea lor. Fireşte, nu este sigur că acest tip de soluţie este cu adevărat bună, deoarece se află încă pe nivelul material. Cifra 2 indică şi punctul de pornire general al bolilor.
Simboluri : Trigrama  Kun, Pamantul, Receptivul, Valea, Campia, element Pamant yin, Sud-Vestul, Mama, Interszonul Vara – Toamna, Pranzul, Graul, Vitele, Ceata amiezei, Umezeala, Numar Lo Shu 2.
Caracteristici arhetipale : Mama, Caminul, Asocierile si Mariajul, Relatiile afective de cuplu, Devotiunea, Constiinciozitatea, Cooperarea, Dependenta, Sacrificiul, Onestitatea, Pragmatismul, Prudenta,   Multimea, Resursele, Hrana.
Influenţa  temporala : relaţii favorabile ce întăresc armonie familială, creaţia fizică sau ideatică, fertilitate, progres lent dar stabil si constant, consolidare si imbunatatire a realizărilor, ascultare a  sfaturilor, relaxare si detasare pentru evitarea stresului, dezvoltare a legaturilor cu familia si cei apropiati, a relatiilor de colaborare.
Sanatate : guvernează abdomenul, splina, intestinele, pancreasul.
STEAUA 3 :
Cifra 3 este simbolul final al sferei materiale. Cifra 1 exprima elanul iniţial, creator al acestei sfere, cifra 2 însă înseamnă deja revelaţia că nu există lucru perfect. Cifra 3 reprezintă mânia, tipul de acţiune care intenţionează să rezolve sarcinile, respectiv să gestioneze evenimentele din supărare şi rapid. Completează direcţiile pe care poate fi întâlnită cu următoarele caracteristici comportamentale: gălăgios, agresiv, pripit, superficial.
Simboluri : Trigrama  Zhen, Tunetul, Desteptatorul, element Lemn yang, Sezon Primavara, Dimineata, Fiul cel mare, Dragonul verde, Copacul, Vantul, Vulturul, Numar Lo Shu 3, Directia Est.
Caracteristici arhetipale : Proiectele noi, Activitatea intensa, Miscarea, Mobilitatea, Cresterea rapida, Initiativa, Spontaneitatea, Profesorii, Tineretea, Entuziasmul, Pripeala, Ambitia, Rudele, Stramosii.
Influenţa temporală : iniţiative dinamice şi creative, noi începuturi, punerea ideilor în practică, ambiţia, promovarea în carieră sau afaceri, entuziasm şi energie, dorinţă optimistă de a face ceva pozitiv, riscul deciziilor bruşte, al supramuncii şi frustrărilor, nerabdare, relatii sentimentale, calatoriile.
 Sănătate : guvernează picioarele, mersul, tendoanele, ochii, vezica biliară şi funcţia yang a ficatului, sistemul senzorial şi cel motor, mişcarea şi ritmul circulaţiei energetice, metabolismul energiei vitale ( sintetizare, stocare, transformare, transmutare şi distribuţie).
STEAUA 4  :
Cifra 4 este primul simbol al sferei emoţionale, reprezentând sentimentul. Acolo unde acest număr apare în cadrul formulei, suntem capabili să simţim, adică prin acele direcţii putem să interpretăm sentimentele. Cifra 4 indică punctele de pornire ale experienţelor emoţionale, adică acele direcţii prin care denumim, sesizăm emoţiile, sentimentele noastre.
Simboluri : Trigrama  Xun, Vantul, Penetrantul, Blandul, Suavul, element Lemn yin, Sud – Estul, Fiica cea Mare, Cocorul, Oaspetii, Numar Lo Shu 4.
Caracteristici arhetipale : Prosperitatea, Gentiletea, Forta de seductie, Armonia, Imaginatia, Fluctuatia, Calatoria,  Mobilitatea psihica, Sensibilitatea, Comunicarea.
Influenţa temporală : progres armonios, dezvoltarea şi fructificarea activităţilor începute, creativitate, comunicare şi stabilirea de relaţii armonioase, prosperitate, concentrare buna asupra asupra ideilor ce trebuie realizate, realizarea telurilor dorite, dezvoltare si progres fara obstacole, dragoste si prietenie, exprimare, atitudine increzatoare si matura, succese.
Sănătate : guvernează gleznele,coapsele şi şoldurile, funcţia yin a  ficatului, percepţia, sistemul nervos parasimpatic.  
STEAUA  5 :
Este cifra de mijloc a sferei emoţionale, fiind totodată cifra centrală a întregii serii numerice. Cu toate acestea, la prima vedere poate avea o semnificaţie stranie, deoarece înseamnă nemulţumire, insatisfacţie. Diferă, în schimb, de abordările în spirit critic, caracteristice cifrei 2, deoarece 5-ul este guvernat de sentimente. În acest caz este vorba, de fapt, de trăirea solitudinii, stare în care individul este nemulţumit, însă (pentru că este vorba de un sentiment) nu-şi poate defini cu exactitate problema. Cu alte cuvinte, este dezechilibrat – deoarece când un om dispune de echilibru, are o senzaţie de satisfacţie.
Simboluri : Centrul Stabilizator sau Transformator, Originea si finalitatea tuturor fiintelor si lucrurilor, element Pamant Yin-Yang, Stapanul Centrului si periferiei spatio-temporale, Salasul Dragonului Auriu, Numar Lo Shu 5.
Caracteristici arhetipale : Integritatea, Forta de coeziune, Independenta, Dominatia, Spiritul autoritar, Transformarea,   Imprevizibilitatea, Extremismul, Egocentrismul, Dogmatismul.
Influenţă temporală : schimbări şi transformări, neasteptate, bune sau rele, mare putere, posibilităţi favorabile dar şi riscuri, precautie si disciplina si evitarea actiunilor sub impulsuri de moment, bine de a amâna deciziile importante, perioada fiind stresantă, imprevizibilă şi schimbătoare, nevoie de cumpatare si echilibru,  de evaluare a vietii personale trecute si viitoare.
Sănătate : guvernează abdomenul, stomacul şi splina, intestinele.
STEAUA 6 :
Cifra 6 este este cel de-al treilea şi totodată ultimul simbol al sferei emoţionale. Urmând după simbolurile străduinţei vizând perfecţiunea (1), al atitudinii combative (2), al spiritului critic (3), al firii sentimentale (4), al insatisfacţiei (5), reprezintă acumularea experienţelor. Până în acest punct, caracterul a avut parte de multe, ajungând deja la prima sinteză a lucrurilor cunoscute până atunci, la faza în care se formulează deocamdată sentimentele. Probabil v-aţi aflat deja şi Dvs. în situaţii în care experienţe personale anterioare au fost reactualizate de către emoţii (senzaţii), şi nu de către amintiri concrete. Cifra 6 exprimă această experimentare bazată pe sentimente (emoţii) anterioare.
Simboluri : Trigrama  Qian, Cerul, Creatorul, Conducatorul, Tatal, element Metal yang, Intersezon Toamna – Iarna, Seara, Tatal, Tigrul, Calul, direcţia Nord – Vest, număr Lo Shu 6.
Caracteristici arhetipale : Autoritatea, Onoarea, Demnitatea, Ajutorul, Protectorii, Obiectivitatea, Responsabilitatea, Experienta de viata, Independenta, Serenitatea.
Influenţa temporală : conducere, organizare şi planificare, obţinerea de ajutor şi protecţie, intuiţie, autocunoaştere, evaluare şi autodezvoltare, munca sustinuta si progres, dezvoltare si consolidare a relatiilor.
Sănătate : guvernează capul, creierul, sistemul nervos central, coloana vertebrală, plămânii.
STEAUA 7 :
Cifra 7 este primul simbol al sferei ideatice, spirituale. Observând cu atenţie seria numerică vă veţi putea da seama că – pe parcursul dezvoltării sale – omul atinge mai devreme sau mai târziu acel punct în care pune accentul deja pe intelect şi pe latura ideatică a existenţei sale. Cifra 7 exprimă exigenţa faţă de sprijinul venit din exterior, acea stare în care aşteptăm ca ceilalţi să ne ajute. La un nivel superior, individul ajută entităţile sau obiectele din mediul său. Poziţionaţi pe prima treaptă a nivelului spiritual, să ne căutăm maeştrii şi prietenii. Oricum ar fi, ne aflăm într-o situaţie în care – contând pe alţii – încercăm să găsim la problemele noastre soluţii în primul rând spirituale.
Simboluri : Trigrama  Dui, Lacul, Mlastina, Norii, Veselul, Jovialul, element Metal yin, Sezonul Toamna, Amiaza, Fiica cea mica,  Tigrul Alb, Uscăciunea, direcţia Vest, număr Lo Shu 7.
Caracteristici arhetipale : Implinirile, Averea, Podoabele, Placerile, Bucuria, Rafinamentul, Farmecul personal, Jocul.
Influenta temporala : stabilirea de noi relaţii sentimentale, plăceri şi relaxare activă, mărirea veniturilor sau a altor realizări, pentru a vinde ceva, culegerea roadele actiunilor trecute, creativitate, parteneriate si realizari financiare, profitarea de eforturile trecute.
Sanatate : guvernează  gâtul, gura, pieptul, părul, mucusul,  pielea, plămânii.   
STEAUA 8 :
Cifra 8 este cel de-al doilea simbol numeric al sferei ideatice. Cifrele de mijloc (2, 5, 8) ale celor trei sfere au în comun faptul că ne dezvăluie diferite aspecte ale senzaţiei de siguranţă. Cifra 2 este simbolul identificării lipsurilor şi al căutării de soluţii, 5-ul indică o nesiguranţă izvorâtă din insatisfacţii, iar 8-ul simbolizează încrederea şi optimismul care înlătură brusc lipsurile. În cadrul formulei, punctele în care apare 8-ul sunt acelea în care dovedim optimism şi încredere. Optimismul are, în linii mari, următorul mesaj: lipsurile se elimină până la urmă, totul va fi bine, de ce nu? Individul reuşeşte în acest fel să-şi recâştige senzaţia de siguranţă. Omul optimist, fireşte, este oarecum şi naiv, speră cu ochii închişi, deci poate fi păcălit. Cu toate acestea, speranţa şi optimismul sunt însuşiri umane favorabile. Gândiţi-vă, ce putere de creaţie imensă poate conferi optimismul şi încrederea savanţilor cercetătorilor, inventatorilor, înţelepţilor, şi la ce dezvoltare a dus această forţă.
Simboluri : Trigrama  Gen, Muntele, Imobilizarea, Nemiscarea, element Pamant yang, Intersezon Iarna – Primavara, Crepusculul, Fiul cel mic, Poarta, Bivolul, direcţia Nord – Est, număr Lo Shu 8.
Caracteristici arhetipale : Individuatia, Eruditia, Cugetarea, Motivatia, Oportunitatea, Provocarea, Competitia, Incapatanarea, Munca sustinuta, Perseverenta,  Curajul, Copilaria.
Influenţa temporală : activităţi ce presupun motivaţie, competitivitate şi muncă laborioasă, progres interior, educatie, imobilitate.
Sănătate :  guvernează mâinile şi palmele, stomacul şi pancreasul, muşchii, esenţa fizică a organismului, suportul vital-energetic.  
STEAUA 9  :
Cifra 9 reprezintă cea mai valoare  a seriei de simboluri numerice, fiind totodată cifra de încheiere a sferei ideatice. Ajuns în acest punct, individul înţelege că nu este nimic mai important decât perfecţionarea spirituală. Această cifră se referă la o lume (sferă) opusă celei reprezentate de cifra 1. Cifra 9 indică individul care se străduieşte să aibă o revelaţie, după ce s-a lepădat de toate frustrările şi frământările materiale şi sentimentale, fiind liber şi în ascensiune. Cifra 9 exprimă cel de-al 9-lea punct cardinal pe care îl găsim în direcţie ascendentă.
Simboluri : Trigrama  Li, Focul, Soarele, Cel ce se Ataseaza, element Foc yin, Sezon Vara, Amiaza, Fiica mijlocie, Caldura, Lumina, Stralucirea, Inima, Sageata, Phonixul, direcţia Sud, număr Lo Shu 9.
Caracteristici arhetipale : Renumele, Faima, Reputatia, Mandria, Caldura, Stralucirea, Aparenta, Sociabilitatea, Generozitatea, Bucuria, Pasiunea, Inteligenta.
Influenţa temporală : contacte sociale, faimă şi recunoaştere publică, dezvoltarea relaţiilor afective exprimate deschis, iesirea la lumina a problemelor si realizarilor personale,  noi experiente de viata si relatii de prietenie pe termen lung.
Sănătate : guvernează sângele, inima, intestinul subţire, vasele sanguine, glandele endocrine, palatul gurii, ochii.
Dacă doriţi să aflaţi sub influenţa cărei Stele zburătoare vă aflaţi, citiţi aici http://www.mirabilys-magazin.ro/astrologie-chineza-feng-shui/determinarea-stelei-personale-ming-gua.
 


CURSURI DE ASTROLOGIE CHINEZĂ ȘI FENG-SHUI.
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte