Am postat acest articol când Venus în conjuncție cu Luna și la momentul de Lună Nouă, tocmai pentru a sublinia importanța faptului de a ne propune la această primă Lună Nouă din acest an astrologic, ce este cel mai important: să fim noi înșine și să ne exprimăm valoarea. Apoi conjuncția inferioară Soare Venus este asemănătoare cu momentul de Lună Nouă doar că deschide niște cicluri mult mai mari și foarte importante, deci merita să postez la un moment simbolic de început.

Conjuncțiile inferioare Soare Venus se petrec odată la doi ani și deschid cicluri legate de tot ceea ce reprezintă valorile noastre, de tot ceea ce înseamnă creativitatea noastră, de felul în care ne poziționăm în relații.  Apoi conjuncțiile inferioare (așa se definesc conjuncțiile cu Soarele în care planeta Venus se află în mișcare aparent retrogradă), sau mai exact și specific, Venus retrogradează în același semn odată la opt ani iar tiparul staționarii sale formează o serie de quintile (unghi de 72 de grade) in sensul invers mersului zodiacului. O secvență a ciclului de retrogradare a lui Venus văzuta peste 8 ani arata ca o pentagrama (5 cicluri de 584 de zile ale ciclului lui Venus = 8 cicluri anuale de 365 de zile). Aceste conjuncții au loc cu câteva grade mai puțin decât cea din același semn de acum 8 ani (de exemplu în 2009 conjuncția a avut loc pe 28 martie la gradul 8 Berbec - anul acesta se formează la gradul 5 Berbec, iar la următoarea conjuncție, cea din 2025 din 23 martie se va forma la gradul 3 Berbec) în acest fel într-un ritm extrem de lent, conjuncția inferioară Soare Venus mătură întregul zodiacul, de exemplu în semnul Peștilor ajungând în anul 2041, aducând secvențe foarte intense în viața fiecăruia dintre noi.  Rata medie de regresie a conjuncţiilor este de 30 de grade la 100 de ani, sau mai exact 2,4 grade la 8 ani, sau 72 de minute la 4 ani - interesant cum se repetă cifrele.

Aceste momente sunt extrem de importante din mai multe motive:

- ele reprezintă  și sunt secvențe și conturează stadiile de însămânțare, de transmitere a cunoașterii printr-o simbioză profundă cu sursa Vieții și o concepere simbolică, care conduc la incubarea și în final răsărirea și reînnoirea. Configurația astrală pe care circuitul lui Venus retrograd conjunct cu Soarele îl face, ilustrează în mod perfect frumusețea sa inedită - este o pentagramă. În centrul pentagramei se află Pământul, locul unde fiecare dintre noi trebuie să se străduiască, să lupte pentru a obține integritatea și cunoașterea, pentru a evolua.

- numărul 5 care este corespunzător pentagramei, are o simbolistică interesantă. El reprezintă contactul nostru cu lumea materială - să nu uităm cele 5 degete de la mâini și de la picioare, de exemplu, prin intermediul cărora oi ne extindem percepțiile spre pământ - cele de la picioare - și spre Cer, aducând spre noi spiritualul - cele de la mâini, care pe de altă parte reprezintă și capacitatea de a face, de a crea concret, de a evidenția.

- retrogradare planetei Venus care durează 40 de zile, este pe de altă parte extrem de intensă, este simbolică, prin însăși durata ei, numărul 40 se regăsește în foarte multe evenimente transformatoare de ordin spiritual (postul de 40 de zile, parastas la 40 de zile, molifte la 40 de zile, cei 40 de Mucenici și multe alte evenimente transcrise în Biblie).

- în această perioadă de 8 ani Venus mai formează 4 conjuncții inferioare cu Soarele în semnele Scorpion, Gemeni , Capricorn și Leu, apoi iar Berbec. Jos este o schemă orientativă față de conjuncția anterioară din 2009 din Berbec, pentru a înțelege mai bine, și faptul că formează o pentagramă pe cerul astral, la propriu. Este interesant că acum, cât timp retrogradează în semnul Berbecului, capul pentagramei este în Berbec și Capul spre cer, cu mâinile în Gemeni și Capricorn - adică aducând spre sine întreaga sa valoare pentru a o rafina și cu picioarele în Scorpion și Leu, pentru a manifesta pe Pământ potențialul transformator pentru a se cizela și străluci.

 

- tranzitul lui Venus retrograd prin aceeași casa natala din horoscopul fiecărei persoane, la fiecare 8 ani, verifică și reînvie rezultatele incomplete sau adormite (aflate în stare latentă) care au fost inerte de la ultimul tranzit. Când Venus își reia mersul direct se inițiază un timp de trecere în revistă a ceea ce perioada de retrogradare a revelat, dar până atunci - 15 aprilie 2017 - avem de înțeles, de aprofundat lecția casei personale.

- când Venus tranzitează două case, acolo se produce o suprapunere a preocupărilor, ceea ce are o legătură directă cu un eventual rezultat. Când se schimbă semnul în timpul fazei de retrogradare, are loc o schimbare subtilă în funcție de fiecare tema astrologică, adică de casele implicate.

-  tranzitul retrograd al lui Venus scoate la iveală imperios, nevoia de a vedea aspectele personale, stările, valorile care sunt în mod normal ascunse vederii, pentru că Venus ne obligă la interiorizare ca act în sine și pentru sine.
Acele valori sunt adesea diametral opuse celor conștient expuse și pot crea unele dintre cele mai profunde tulburări emoționale. Cea mai mare parte a greșelilor pot fi făcute în perioada de tranzit retrograd a lui Venus, tocmai pentru a înțelege și vedea ceea ce deobicei nu vedem în general, pentru ca acest aspect este atât de rar și deci străin de experiență noastră zilnică.

- gradul de dezacord care apare în viața personala în timpul retrogradării lui Venus semnalează distanța - prăpastia pe care cineva o pune între nucleul valorilor sale și inspirația înalt creativă. Dezechilibrul brusc poate înclina persoana către polul opus, creând răscoliri teribile în relații și în experiențele personale. Toată această dezordine poate fi o amplificare a unei singure probleme și poate duce la o explozie de proporții. La modul ideal, este timpul potrivit pentru contemplarea a ceea ce are fiecare dintre noi mai profund, mai personal; adică ce nevoi creative are fiecare și de unde pot să răsară aceste nevoi. Este un timp al explorării propriilor nevoi pentru iubire și alimentație și pentru examinarea capacității de a primi aceste doua forțe care susțin viața. Misteriosul “ideal” poate să întrerupă și să rupă în bucăți ceea ce cineva a iubit și alimentat – defectele și greșelile celorlalți sunt exagerate, și putem vedea numai pericolul pierderii, mai degrabă decât aspectele benefice și constructive.

Niște sublinieri pentru a se interpreta corect harta natală și poziția planetei Venus:

- casa natală în care este situată planeta Venus la naştere arată în special acel set de experienţe umane prin care trece viaţa noastră afectivă, naturaleţea, armonia, simţul artistic şi sentimentul valorii, alimentate de tipul de energie simbolizat de Venus în semn.

- casa și semnul nu sunt singurele care determina natura venusiană.
Dacă ciclu de Soare si Mercur se ocupă cu procesele mentale, de relaţii, asociaţii şi atitudini, ciclul Soare Venus simbolizează procesele emoţionale şi atitudinile sentimentale, precum şi modul în care ne evaluăm şi ştim să dăm sens vieţii noastre şi experienţelor pe care le trăim. Întrucât Mercur este neutru şi androgin, fiind receptorul şi mesagerul altor planete sau ale funcţiilor lor, Venus are polaritate feminină, ea reprezentând setul nostru de valori, motivarea acţiunilor noastre prin Marte şi ghidarea noastră în procesele mentale prin utilizare a cunoştinţelor prin Mercur.

***

ALMUSTAFA, cel ales şi mult iubit, care era aurora propriei sale zile, aşteptase timp de doisprezece ani în cetatea Orphales revenirea corabiei ce urma să‑l readucă în insula‑i natală.

Şi, în al doisprezecelea an, în a şaptea zi din luna recoltelor, el se sui pe colina din afara zidurilor oraşului şi privi peste mare; şi zări sosind cu ceaţa, corabia lui.

Atunci porţile inimii brusc I se deschiseseră şi bucuria‑i zburdă departe pe mare. Şi închise ochii şi în tăcerea sufletului se rugă adânc.

Apoi, coborând colina, fu cuprins de tristeţe şi gândi în inima sa:

„Cum aş putea să plec liniştit şi fără părere de rău? Nu. Nicicum nu se poate să părăsesc această cetate fără ca sufletu‑mi să sângereze.

Lungi au fost zilele de amărăciune pe care le‑am trăit între zidurile‑i, lungi nopţile singurătăţii; dar cine poate să‑şi abandoneze amărăciunea şi singurătatea fără părere de rău?

Pe aceste străzi am risipit prea mult din spiritul meu şi prea numeroşi sunt copiii aşteptării mele care merg goi printre aceste coline şi deci nu mă pot desprinde de ei fără o dureroasă apăsare.

Fiindcă toate acestea nu‑s doar veşmântul pe care acum să‑l arunc, ci‑i însăşi pielea pe care mi‑o smulg cu mâinile‑mi proprii.

Şi nu‑i doar un gând pe care să‑l uit în urma mea, ci‑i o inimă îmblânzită de foame şi de sete.

O, dar nu pot rămâne mai mult.

Marea, care cheamă la sine toate lucrurile, iată, mă cere şi trebuie să plec.

Fiindcă a rămâne, acum, când orele ard în noapte, înseamnă să mă las prins în cristalul gerului şi să rămân încremenit ca într‑o scoică.

Bucuros aş lua cu mine totul de‑aici. Dar cum aş putea?

O voce nu poate lua cu sine limba, nici buzele care i‑au dat aripi.

Ea trebuie să se înalţe singură în eter.

Numai singur, fără cuibul său, vulturul va zbura spre Soare.” PROFETUL de KAHLIL GIBRAN

 


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte