Această săptămână este sub guvernarea Lunii și va avea ca eveniment principal eclipsa totală de Lună din 31 ianuarie; săptămâna începe cu opoziția Lună în domiciliu Lilith, care ne va afecta până marți seara, căci va aduce anumite limitări și provocări pe care vom putea să le gestionăm doar prin multă smerenie și cu multă atenție. Poate fi vorba despre o discrepanță între ceea ce simțim și ceea ce am vrea sau ar trebui să acționăm. Această discrepanță face loc în viața noastră, dacă nu suntem atenți, unor erori care există șansa să ne afecteze pe termen lung, amplifică nemulțumiri, generează blocaje. este important să analizăm și să ținem cont de ceea ce simțim, să înțelegem în profunzime tot ceea ce se întâmplă interpretând dar mai ales este important să integrăm interiorul cu exteriorul , interpretând cele mai mici semne.

Pe lângă acestea, Mercur va trece în semnul Vărsătorului, de unde va acționa cu o eficiență extraordinară iar Venus și Soarele ( aici este evident din cauza eclipsei) vor forma conjuncții cu Nodul sud. Jupiter și Pluton sunt într-un frumos sextil descrescător, care sprijină toate acțiunile juste și necesare din viața noastră, dar și pune punct la tot ceea ce nu ne este necesar sau contravine principiilor spirituale. Acest aspect este de durată și va avea un impact important alături de eclipsa totală de Lună, care aduce momente extrem de tensionate dar și o forță de acțiune care corect folosită poate elimina orice fel de neajunsuri (despre eclipsa totală de Lună am scris un articol separat) așa cum prost folosită poate zdruncina absolut orice din temelii.

În plus Lilith se îndreaptă vertiginos spre punctul mijlociu dintre Saturn și Pluton, ceea ce cu siguranță va avea implicații majore asupra tuturor. Este vorba de eliberarea unor energii extreme, și despre niște descărcări karmice care vor fi dificil de gestionat fără credință și iubire. Dar, și despre acest aspect voi scrie mai pe larg intr-un articol separat.

Marte a trecut în semnul Săgetătorului, unde se află în trigonocrație, influențând atât eclipsa de Lună cât și întreaga atmosferă. El are puterea de a ne agita și de a imprima propriul ritm asupra celor materiale, putând să genereze energie intensă de acumulare dacă ne folosim răbdarea sau poate să genereze risipă, dacă vom acționa haotic.

Acum pot apare semnale și acțiuni care se ne oblige să facem ajustări, acolo unde am avut concepte difuze, unde am generat confuzie sau unde am fugit de responsabilități. În situaţiile critice putem avea impresia că ne îndreptăm spre un dezastru, sau teama de consecinţe poate deveni atât de mare încât să nu mai putem vedea la timp soluţiile. Este nevoie de încredere în faptul că există rezolvări, şi de luciditate şi calm pentru a le vedea şi a face gesturile sau acţiunile pentru ieşirea din impas. Dacă ne lăsăm pradă emoţiilor, avem mari şanse să ajungem exact în situaţia de care ne temem.

Rezolvarea este simplă, când şansa ne surâde sub forma unei mari promisiuni de bogăţie şi abundenţă, să ne asigurăm că vom şti să folosim bine acea bogăţie şi că nu ne vom lăsa distruşi de ea. Mulţi dintre cei care au câştigat mari averi au ajuns să-şi distrugă viaţa fiindcă nu au ştiut cum să reziste tentaţiilor sau cum să-şi administreze bine avutul câştigat. De aceea este important ce ne dorim, sau ce facem cu dorinţele noastre când ele se împlinesc, să nu ne dorim câştiguri imense dacă nu ştim limpede la ce le vom folosi în aşa fel încât să nu ajungem nefericiţi din cauza lor.

Pe lângă toate aceste aspecte, din punct de vedere spiritual, începe pregătirea pentru sărbătoarea Învierii Domnului. Și cred. că așa cum am scris și la previziuni, cel mai mult trebuie să ne pregătim să ne înfrângem mândria. Foarte mulți pot crede că mândria și orgoliul sunt același lucru, de fapt mândria - este un cuvânt românesc - are două fațete: mândria exterioară și mândria lăuntrică, interioară care este echivalentă cu orgoliul. Mândria exterioară se vede, este ușor de identificat și vindecat. căci se manifestă după felul în care te îmbraci, mergi vorbești și exprimi. Orgoliul , echivalentul mândriei interioare, nu este vizibil, este viclean și te vindeci greu de el. Se ascunde, şi ceilalţi nu o văd; numai unul experimentat o poate descoperi. De obicei, mândria ascunsă există și la oamenii duhovniceşti; de exemplu gândul îți spune că faci un lucru deosebit, că faci lucruri extraordinare și simți satisfacție evident falsă, căci este natural ca asta să faci ca OM, parte din Dumnezeu. Și dacă analizezi cu atenție realizezi că acolo este vorba de mândrie interioară de care trebuie să scapi. Este important să diferențiem starea și sentimentul de mândrie, de bucuria lucrului bine făcut (maxim din ce puteai face la un moment dat necondiționat). Pe de altă parte este clar că ceea ce declanșează și amplifică mândria este trufia. Iarăși noi le considerăm sinonime, iarăși subliniez că sunt în limba română o multitudine de cuvinte, care pentru o privire superficială, par identice. De fapt ele exprimă gradări ale unei atitudini. Este un proverb din care înțelegem mai corect diferența: „Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii”. De aceea poate ar trebui ca primul pas să fie rezolvarea trufiei. Iată ce spunea Sfântul Efrem Siriul despre asta: Dacă vrei să înfrângi trufia, despre nimic din ceea ce faci să nu zici că se face prin ostenelile tale sau prin puterile tale, ci fie că posteşti, fie că petreci vremea în priveghere, fie că dormi pe pământul gol, fie că te îndeletniceşti cu cântarea psalmilor, fie că faci multe metanii până la pă­mânt, să zici: „Numai cu ajutorul lui Dumnezeu şi cu ocrotirea lui Dumnezeu se face aceasta, nu cu puterea mea şi nu cu strădania mea”. Arhiepiscopul Iacov al Novgorodului scrie următoarele despre trufie: Ca să o pricepi, că s-o simți, bagă de seamă cum te vei simți atunci când cei din jurul tău fac ceva așa cum nu-ți place ție, îm­potriva voii tale. Dacă în tine ia naștere în pri­mul rând nu gândul de a îndrepta cu blândețe greșeala, ci nemulțumirea și mânia, să știi că ești trufaș, și încă profund trufaș.

Am dat aceste citate din Sfinți, pentru că ei au căutat să înțeleagă și să rezolve aceste atitudini, tocmai pentru a se apropia de desăvârșire.


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte