Luna nouă din semnul Vărsătorului este interesantă pentru că se formează în conjuncție aproape exactă cu Mercur (conjuncția superioară Mercur Soare care este echivalentul Lunii Pline), pe de-o parte, pe de altă se formează și o eclipsă parțială de Soare și nu în ultimul rând pentru că Soarele și Luna se află în septil cu Saturn, guvernatorul tradițional al semnului Vărsătorului și sextil cu Uranus guvernatorul modern al semnului.

Ce semnifică toate acestea. În primul rând de fiecare dată Luna Nouă din semnul Vărsătorului indică că apar primele semne ale primăverii, că este momentul în care Noul își face simțită prezența în viața noastră, determinându-ne să abandonăm ceea ce este vechi sau ne necesar și să adoptăm o nouă ținută sau atitudine. În acest an se pare că această atitudine se referă la felul în care ne păstrăm echilibrul interior, fiind un fel de moment de descărcare karmică și de eliberare legat de relațiile noastre, indiferent de natura lor. În primul rând este momentul să acceptăm că atunci când am venit aici am ales să întâlnim acei oameni care să ne însoțească pe calea destinului personal; dacă a fost alegerea noastră este important să o respectăm, căci ea face parte dintr-un plan mult mai mare decât îl putem înțelege și vedea acum. Apoi trebuie să fim capabil să înțelegem toate relațiile noastre, nu să le trăim, să le cunoaștem sau să le judecăm, căci odată înțelese, căpătăm acea înțelepciune care ne ajută să ne detașăm, să ne eliberăm de posesivitate și să privim holistic relațiile noastre. Asta presupune a vedea implicațiile unei relații, dar mai ales de a înțelege ce nu am fi învățat dacă ea nu ar fi existat, ceea ce evident ne va determina să acceptăm importanța ei. Poate că ar trebui să înțelegem dictonul conform căruia două jumătăți se atrag reciproc, el este plecat din felul în care funcționează galaxia noastră, și dacă este valabil la tot ce face parte din galaxie, de ce nu ar face parte și din existența noastră?.

Apoi spuneam că Luna Nouă are loc aproape concomitent cu conjuncția superioară Soare Mercur, este ca și cum ne aflăm la un moment în care noi trebuie să ne folosim cunoașterea, inteligența, informațiile și memoriile personale pentru a porni pe o nouă cale, sau mai bine spus pentru a ne schimba perspectiva limitată asupra vieții, dar mai ales asupra complexității construcției personale. Această eclipsă de Soare, ne spune că pentru a înțelege, trebuie să înțelegem mai întâi ansamblul, de exemplu cosmosul, căci apoi prin similitudine vom înțelege și cum funcționăm noi. Ceea ce avem de făcut până la următoarea eclipsă de Soare din luna iulie, la data de 13, este să ne rezolvăm problemele de orgoliu și vanitate și să ne integrăm prin a ne manifesta calitățile și darurile individuale; este interesant de menționat că în acest an se formează trei eclipse parțiale de Soare, a treia fiind pe 11 august 2018, cumva între 13 iulie și 11 august fiind un proces extrem de accelerat de de dezvoltare personală impusă. Mercur este prezent la toate cele trei eclipse, la cea din 13 iulie, Mercur ne ajută să căutăm să ne transformăm în sensul de a ne manifesta doar în acele direcție care ne reprezintă și ne ajută să ne dezvoltăm personalitatea. La eclipsa parțială de Soare din 11 august, Mercur se află tot în conjuncție superioară cu Soarele, doar că acum Soarele este în domiciliu și avem de scos la lumină ideile noastre, gândurile, fiind momentul ca informațiile să fie folosite constructiv, în ceea ce ne reprezintă la nivel social.

Septilul cu Saturn de la eclipsa din 15 februarie, este extrem de interesant, căci Saturn este puternic în propriul domiciliu, Soarele este slăbit (poziție de exil) și eclipsat, iar Luna este invizibilă pe cer, ceea ce face ca energia ei să fie foarte slab resimțită pe Pământ. Deci Saturn aduce momente importante de relevare a adevărului, de înțelegere a ceea ce este important, de cernere a informațiilor și de aprofundare a acelor informații cu adevărat valoroase. În același timp pot avea loc acțiuni importante prin care se curăță karma la nivel de grup, la nivel de mediu, în acest fel putând să se creeze un spațiu liber pentru a-și face loc informații noi, moderne înlocuind toate acele informații perimate prin care societatea noastră a fost manipulată. Această eclipsă de Soare are rolul de a media între descărcarea karmică și înlocuirea informației perimate cu ceea ce trebuie să-și facă loc, din punct de vedere spiritual.

Sextilul cu Uranus, este interesant căci el este cel care sprijină Noul, Mercur și Uranus, ajutând la acțiuni revoluționare prin Uranus, care să permită ca informațiile să își facă loc încet, încet și fără șocuri prea dure sau mult prea intense. Ca această revoluție să poată avea loc, la fiecare dintre noi se activează acele potențialități aflate în stare latentă care ne poate determina să ne grăbim, să acționăm impulsiv. Soarele, Luna și Mercur  ar trebui să ne determine să ne folosim atenția cu calm, să așteptăm momentul potrivit pentru a pune în practică, căci există și limite și restricții care exprimă acest tip de ordine Nouă. În general acest aspect ne provoacă mintea care se trezește cumva în afara problemelor, ea pierzând un control de ani de zile, prin intermediul cărora am devenit sclavi ai socialului. Ea va trebui să cedeze încet, încet conducerea rațiunii și Mentalului, care este personal, adică interior nouă, făcând parte din construcția Sufletului, și, care știu mai bine ceea ce ar fiecare de oferit sau de învățat și completat în atitudine și educație.

Noi credem că ascultăm, dar nu este adevărat. Dacă am asculta cu atenție și pe deplin ne-am transforma viețile. Dacă ascultăm nu ca să fim sau să nu fim de acord ci ca să ne auzim reciproc experiența, dacă vorbim nu pentru a atrage atenția sau aprobarea ci pentru a comunica ce se află în inimile și mințile noastre, atunci cu adevărat am asculta. Cea mai mare bucurie a noastră ar trebui să fie nu a găsi aprobare la ceilalți, ci a trăi experiența de a fi auziți cu adevărat, fără a fi judecați. Acest rezultat poate fi atins la orice întâlnire, dacă ne ascultăm Sufletul.


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte