Este o săptămână foarte interesantă, ea este guvernată de Mercur, și începe cu Nodurile lunare directe, ceea ce se traduce printr-o intensificare destul de evidentă dar și dură a evenimentelor.

Mercur este în semnul Berbecului ceea ce evident crește la fiecare dintre noi viteza de reacție spontană dar aduce și o comunicare destul de tăioasă și de multe ori o lipsă de tact. Este posibil să luăm decizii fără să ne gândim sau să analizăm ceea ce poate genera numeroase dispute mai ales verbale, mare atenție mai ales duminică și luni în prima parte a zilei. În același timp Mercur este în cuadratură crescătoare cu Saturn iar Marte guvernatorul Berbecului este în trigon cu Uranus, combinația dintre aceste două aspecte mă face să mă gândesc că avem posibilitatea de a face rapid conexiunea între anumite situații și informații, putând să reacționăm la fel de repede, este vorba despre a ști exact și a face la momentul potrivit. Această combinație însă are marele dezavantaj de a ne aduce o tentă de nerăbdare, de impulsivitate, de aceea trebuie să fim foarte calmi și siguri pe tot ceea ce întreprindem.

Un alt aspect important al săptămânii îl reprezintă trigonul crescător dintre Soare și Jupiter, el aduce șanse și multiple posibilități de a acționa, de a ne dezvolta. Ceea ce trebuie să urmărim este să respectăm principiile morale, să ajutăm, să facem dreptate acolo unde este nevoie, dar mai ales să ne ordonăm activitățile și să ne onorăm restanțele, indiferent de natura lor. Există în acest aspect o bunăvoință de care fiecare poate beneficia, pentru a obține acele rezultate și pentru a reuși, crește și se dezvolta, evident dacă se află pe calea sa. De aceea putem primi mesaje, propuneri, putem să obținem rezultate care să ne confirme valoarea sau pur și simplu ne simțim împliniți și mulțumiți pe anumite direcții.

De miercuri urmează o serie de cuadraturi interesante, Marte și Chiron, Soare și Vesta, Mercur și Lilith - extrem de interesantă și importantă, toate aflate sub influența elementului foc, adică au o dinamică rapidă și o tentă războinică agresivă în manifestarea lor. Este vorba despre sensul de acțiune personal, despre dedicarea acolo unde credem în ceea ce facem, despre depășirea prejudecăților și fricii de a nu greși. Toate combinate aduc fiecăruia dintre noi sentimentul că așteaptă ceva, că ceva trebuie să se schimbe, sau să apară; totul există, ceea ce trebuie făcut este să avem inteligența de a ne orienta atenția exclusiv într-o direcție reprezentativă.

Suntem pe Lună în scădere, iar sâmbătă avem Luna Nouă în semnul Peștilor, un moment care ne vorbește despre continuitate, despre sensul acțiunilor legate, despre credință și curaj, dar și despre iubire. Aspectul de Lună Nouă - conjuncția Soare Lună - este conjunct cu Chiron, ceea ce dă o conotație aparte acestui moment, mai ales pentru că ne dă posibilitatea de a urma aspirațiile personale. Imediat după momentul de Lună Nouă, Marte care o dinamiza obligându-ne la anumite ajustări, trece în semnul de exaltare al Capricornului, aducând multă profunzime și maturitate în acțiunile noastre. Aici ar merita amintită opoziția dintre Jupiter și Pallas, ea ne vorbește despre pierderea direcției, despre folosirea inteligenței pentru alți nu pentru noi, ne vorbește despre un război pe care l-am pornit împotriva a ceea ce suntem și ne reprezintă, probabil din dorința de a părea altceva decât suntem sau de a demonstra celor din jur că putem acolo unde ni se cere, nu acolo unde credem că putem.

Pentru a nu încheia felul în care văd eu atmosfera săptămânii fără a clarifica de ce este importantă cuadratura Mercur Lilith, este de spus ca ea se aseamănă cu o cuadratură Marte Saturn, adică epuizându-l pe Marte, în acest caz rolul este jucat de Mercur. Spun acest lucru pentru că energia de a-i convinge pe cei din jur de ceea ce credem sau despre ceea ce ne reprezintă și gândim poate fi extenuantă, obositoare și poate genera efectiv stări de depresie, agitație nervoasă, zbucium sufletesc. Acest aspect trebuie folosit pentru a ne ascuți atenția, pentru a fi lucizi și prezenți în propria viață, depășindu-ne frica de a nu fi înțeleși sau acceptați. Ca și metaforă este ca diferența între a vedea Lumina ca un curent de particule identificabile sau ca o undă continuă, perfectă. Oricum este un moment ideal pentru desăvârșirea spirituală, pentru a ne orienta atenția către sufletul nostru exclusiv. Acest aspect poate genera mișcări greu de controlat atât în natură cât și în grupuri de oameni, de aceea ascultând sufletul și urmărind nevoile și impulsurile date de el, putem depăși tensiunile provocatoare de la nivel general.

Apostolul Pavel scria în Întâia Epistola către Corinteni:
"De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am arama sunătoare şi chimval răsunător.
Şi de aş avea darul prorociei şi tainele toate le-aş cunoaşte şi orice ştiinţă, şi de aş avea atâta credinţă încât să mut şi munţii, iar dragoste nu am, nimic nu sunt.
Şi de aş împărţi toata avuţia mea şi de aş da trupul meu ca să fie ars, iar dragoste nu am, nimic nu-mi foloseşte.
Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieşte, nu se laudă, nu se trufeşte.
Dragostea nu se poartă cu necuviinţă, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândeşte răul.
Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr.
Toate le suferă, toate le crede, toate le nadăjduieşte, toate le rabdă.
Dragostea nu cade niciodată.
Si acum rămân acestea trei: credinţa, nădejdea şi dragostea.
Iar mai mare dintre acestea este dragostea."


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte