Cam la doi ani și două luni Marte ajunge în acest semn, nu știu dacă pentru că acest semn este important la mine în hartă, dar sper că nu din subiectivism, este unul dintre tranzitele și evident perioadele cele mai importante și resimțite din plin. Combinația dintre foc și aer este explozivă sau poate construi acțiuni noi din care rezultă etape noi și importante. Este evident că tendința spre anarhie este mult amplificată, Marte apăsând pe un resort care se află în interiorul fiecăruia dintre noi și care se numește: nevoia de libertate spirituală a sufletului.

Marte în semnul Vărsătorului va tinde să scoată la suprafață idei noi, să amplifice nevoia de acțiuni raționale, în paralel făcând și acțiuni nesăbuite aparent, vulcanice, greu de oprit sau gestionat. Și mai face ceva Marte în semnul Vărsătorului ne individualizează, nu că nu am fi, doar că ne scoate în evidență prin ceva, scoate în exterior originalitatea și creativitatea intelectuală a fiecăruia.

Tranzitul lui prin acest semn, în acest an este și mai particularizat deoarece retrogradează în semnul Vărsătorului și practic stă în acest semn șase luni, ceea ce îl face remarcabil și deosebit de solicitant.

Marte a pășit în semnul Vărsătorului pe 16 mai 2018, transmițând destul de subtil, că scopul lui este de a ne elibera de problemele din trecut și a rezolva relația noastră cu trecutul (actual dar și anterior acestei vieți). Este ceva ce nu vom percepe cu ușurință, da la finalul acestui tranzit, vom înțelege că acesta a fost scopul principal. În primul rând va fi o transformare a gândirii, multe gânduri nocive sau învechite dispărând pur și simplu. Apoi se va dezvolta capacitatea de asociere a informațiilor ceea ce va crește rapiditatea noastră de gândire și reacție.

În plus, imediat ce Marte va intra în semnul Vărsătorului formează cuadratură cu Uranus, guvernatorul semnului, aflat în semnul Taurului. De fapt cred că acest aspect este definitoriu pentru întregul interval în care Marte se va afla în Vărsător. El ne explică că orice fel de acțiune care nu are legătură cu creșterea valorii personale și dezvoltarea sufletească va genera uriașe consumuri de energie și va aduce tensiuni interioare maxime. Pe scurt este nevoie să ne ocupăm pentru a ne redescoperi valorile personale și a ne echilibra sufletește prin decizii ferme legate de ceea ce ne reprezintă. Este bine de știut că acest aspect se va repeta de trei ori. A doua oară cuadratura cu Uranus se formează cu Marte în mișcare aparent retrogradă pe 2 august, moment de profundă înțelegere, în sensul că va trebui să vedem, cumva este chiar o relevare a destinului pentru ca va indica direcțiile necesare de urmat. A treia întâlnire va avea loc pe 19 septembrie cu Marte în mișcare directă dar cu Uranus în retrogradare, de această dată aspectul este dublat de conjuncția superioară Soare Mercur din semnul Fecioarei, ceea ce va aduce în prim plan acțiunea de înțelegere și de schimbare a mentalității oarecum forțată datorită unor acțiuni sau evenimente din jurul nostru. Acest aspect este foarte intens căci mai este dublat de refacerea conjuncției pe care Marte o face cu Lilith, dar și prin conjuncția lui Marte cu Nodul sud indicând exact perioadă în care rezolvările problemelor legate de trecut devin extrem de presante și necesare (prima conjuncție dintre Lilith și Marte are loc pe 10 august, când au loc tensiuni extreme și când este nevoie de mult tact pentru a depăși numeroasele provocări care apar tocmai pentru a depăși tiparele și acțiunile convenționale). Atunci vor avea loc numeroase descărcări karmice, vor ieși la lumină pentru a fi eliberate, numeroase frici și temeri, fiind în același timp o perioadă de maximă luciditate.

Marte va retrograd pe 27 mai și va reveni la mișcarea directă în 27 august, de aceea timp de 3 luni, fiecare dintre noi va avea la dispoziție să-și reconsidere acțiunile, să se implice doar în acele activități prin care să se dezvolte sufletește, care să-i genereze bucurie și împlinire, dar mai ales acele activități prin care să se dezvolte încrederea de sine și forța interioară. De multe ori pot părea dificile, căci teama de a nu reuși domină, însă curajul este extrem de important și credința că nu se poate să nu reușim dacă credem în ceea ce facem. În acest interval Marte revine în semnul de exaltare al Capricornului în perioada 27 august - 11 septembrie, timp în care, două săptămâni, suntem presați să acționăm, să ne organizăm viața doar în direcția destinului personal și pentru a ne evidenția calitățile. este o presiune maximă, pentru că suntem într-un proces forțat de șlefuire care va presupune mult efort. În acest interval Marte este în cuadratură cu Venus, ceea ce sugerează că va fi și o ordonare în zona relațională, destul de dură sau intempestivă. Cel mai bun sfetnic în acest moment este sufletul, vocea lui fiind puternică şi fermă. Dacă avem dubiu, este bine să ne rugăm înainte de a lua o decizie sau de a înţelege corect ceva sau pe cineva. Dificultatea constă în a alege şi discerne cu sufletul deschis.

Suntem oarecum supuşi unor încercări sau situaţii prin care este obligatoriu să trecem. Altfel, la nivel mundan, în această perioadă, asistăm la apariţia, manifestarea şi apoi disiparea unor energii şi evenimente de anvergură sau de mari proporţii şi care sunt fireşti sfârşiturilor şi începuturilor de ere, de vârste cosmice.


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte