În acest an tranzitul Soarelui prin semnul Gemenilor începe la o mare sărbătoare creștină și anume de Sfinții Constantin și Elena, și întreaga perioadă cât se va afla în acest semn, este marcată de schimbări importante, mai ales legate de modul personal de a gândi sau judeca.

Mercur guvernatorul acestui semn, este extrem de dinamic, la începutul perioadei până pe 30 mai se află în semnul Taurului, timp în care poate că suntem mai puțin maleabili, mai reticenți și rezervați, probabil pentru că punem în prim plan siguranța materială și stabilitatea. Din acest motiv ne este destul de dificil să primim informații de la ceilalți și ținem cu dinții de părerile noastre. Din acest motiv pot apare conflicte în comunicare dar mai ales pot apare diferențe importante de gândire mai ales cu cei care ne conduc sau dețin într-un fel sau altul autoritatea. După 30 mai Mercur capătă o viteză remarcabilă parcurgând semnul Gemenilor, de domiciliu, în 13 zile, practic pe 12 iunie părăsește acest semn și va intra în semnul Racului. Acest galop ne va influența acțiunile căci va trebui să fim extrem de dinamici și să ne adaptăm din mers la situațiile care apar. Riscul de a greși este foarte mare, mai ales dacă deciziile pe care nu le luăm nu vin din suflet. De aceea ritmul nu va putea fi urmărit și nu vom fi în pas cu evenimentele decât dacă suntem permanent conectați la ceea ce ni se transmite prin suflet. Este ca un concurs de dans cu parteneri necunoscuți în care contează doar cum ne adaptăm noi și cum reușim să ne integrăm mișcările pentru a fi în ritmul muzicii. Pe scurt fiecăruia îi va fi testată capacitatea de adaptare din mers, maleabilitatea și disponibilitatea de colaborare și învățare.

În acest context, aspectul cel mai important este conjuncția superioară dintre Mercur și Soare, din semnul Gemenilor, conjuncție extrem de sugestivă, căci ne indică ceea ce avem de înțeles și de asimilat din lecțiile de până acum. Conjuncția superioară se formează pe 6 iunie la ora 5.01, în casa I a momentului, și ni se sugerează foarte clar că ceea ce avem de învățat până la următoarea conjuncție superioară din septembrie din semnul Fecioarei, este să ne ascultăm sufletul. Abia de la conjuncția superioară din septembrie vom descoperi eficiența acestei acțiuni și cât de mult ne ajută în viața de zi cu zi. După 6 iunie Mercur din semnul Racului va forma opoziția anuală cu Saturn, care ne determină să învățăm din lecțiile trecutului, și în același timp, să închidem ușa acestuia pentru a ne continua calea. Cam în aceiași perioadă, la sfârșitul perioadei în care Soarele se va afla în semnul Gemenilor, Mercur formează o frumoasă Piramidă de apă cu Neptun și Jupiter (20 iunie), care ne va permite să ne exprimăm extrem de ușor ideile, părerile și să folosim toate informațiile accesibile pentru a ne transforma și pentru a elimina tot ceea ce nu ne este necesar în viața noastră.

Tot în acest interval cât Soarele va sta în semnul Gemenilor avem la nivel de valoare personală extrem de multe provocări și nemulțumiri, Venus se află opoziție întâi cu Saturn, apoi cu Pluton și în cele din urmă cu Lilith. Este ca și cum trecem prin diferite etape, nemulțumire și tensiune interioară pentru că suntem forțați să facem ceea ce nu ne reprezint ( dar nu ne împiedică nimeni să rezolvăm situația, apoi nevoia impetuoasă de a schimba ceva, de a lua conducerea asupra propriei vieți (ceea ce ar fi indicat să facem nu doar să rămânem la nivel de dorință) și în cele din urmă înțelegerea, poate cam dureroasă a ceea ce ne împiedică să fim noi înșine, căci va apare în viața noastră tot ce ne produce teamă și frică, pentru a ne forța să acționăm, să eliminăm acea teamă sau frică. După 14 iunie, această tensiune se va diminua mult și vom intra rapid într-un proces de orientare spre aspirațiile și activitățile care ne reprezintă. Venus va forma conjuncția cu Nodul Nord, ceea ce evident va aduce în viața noastră situații, evenimente, conjuncturi cu ajutorul cărora să descoperim cât de valoroși suntem și cum putem pune în practică această valoare. Este un aspect excelent și cu ajutorul căruia fiecare poate vedea diamantul interior, și felul în care să îl folosească cât mai corect.

Cred că fiecare are de dezvoltat onestitatea față de sine. Iată un fel de a defini onestitatea: „Felul vostru de vorbire să fie: „Da,da; nu, nu”; ce trece peste aceste cuvinte, vine de la cel rău.” Matei 5:37 Onestitatea reprezintă însușirea omului de a spune Adevărul într-un mod care nu exagerează, minimalizează, neagă, omite sau adaugă aspecte sau trăsături ale adevărului. Ea necesită un vocabular echilibrat, lipsit de cuvinte stufoase sau manipulatoare. Omul onest este un om de încredere, te poți baza pe statornicia lui în vremuri bune și în vremuri grele.
Onestitatea este fundamentală pentru integritate, trăsătura care ține toate elementele lumii interioare într-o structură armonioasă și sănătoasă.


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte