S-au scris foarte multe despre această eclipsă, așa că simt nevoia de a face niște adăugiri, lămuriri și de a explica fenomenul în sine.

În primul rând niște detalii tehnice, legate de mecanica cerească:

- eclipsele de Soare sau Lună au loc în momentele de Lună Nouă, cele de Soare, sau de Lună Plină, cele de Lună, doar că aici se mai adaugă o componentă și anume Nodurile lunare, căci aceste aspecte dintre Soare și Lună trebuie să se plaseze în apropierea nodurilor (o axă obținută prin intersecția orbitei Lunii cu ecliptica). Aici ar trebui subliniat că termenul de eclipsă este oarecum forțat pentru Soare, mai degrabă momentele de eclipsă solare fiind ocultații ale Soarelui. În schimb pentru Lună denumirea este corectă, în ambele cazuri vorbind despre poziția unui observator aflat pe Pământ  văzută din spațiu eclipsa de Soare este de fapt o eclipsă de Pământ). Am făcut această specificare pentru o analiză ulterioară a eclipselor. Cuvântul eclipsă provine din limba greaca în care substantivul ékleipsis însemnă cădere, abandonare, încetare a existenței sau întunecare a corpului ceresc. De fapt termenul de ocultare este împrumutat în limba română din franceză, în Gromovnic, calendar românesc din bătrâni, eclipsele sunt denumite ”perirea” Soarelui și a Lunii, adică o dispariție controlată și necesară din punct de vedere spiritual. Ocultarea este mai degrabă ceva dificil de înțeles sau de descoperit. De aceea eclipsa este o abandonare temporară a unei energii, sau o distanțare a acesteia ceea ce o face greu de înțeles. Ocultarea sugerează necesitatea unui efort de înțelegere. Pieirea cred eu, înglobează ambii termeni. Așa că pare coerent să fie denumită eclipsă de Lună și ocultarea Soarelui.

- în fiecare an au loc eclipse de Soare și Lună, ele, de regulă sunt pereche și de regulă în număr de patru eclipse, deci două perechi. Pereche, pentru că se formează cu Soarele în același semn, odată acesta este în conjuncție cu Luna și se numește eclipsă de Soare și odată este în opoziție cu Luna și se numește eclipsă de Lună. Între cele două eclipse pereche este o diferență de două săptămâni, aproximativ 14 zile. A doua pereche are loc cel mai frecvent cu Soarele în semnul opus primei perechi de eclipse, deci la o distanță de aproximativ 6 luni de zile, dar cu aceleași conjuncturi de mai sus, la conjuncția cu Luna și opoziția cu Luna. Pereche pot fi privite și pentru că sunt două de Soare și două de Lună, așa încât ceea ce se declanșează la prima eclipsă de Soare dintr-un an se încheie la ultima și la fel se întâmplă și la cele două eclipse de Lună, ceea ce se declanșează la prima eclipsă dintr-un an se încheie la a doua. Din acest motiv eclipsele sunt momente importante într-un an pentru că generează un ciclu de acțiune și de înțelegere și pentru că impun un ritm, ca în muzică. Eclipsele de Soare ne vorbesc despre acțiuni de conștientizare, despre momente importante de înțelegere personală, despre ritmul de dezvoltare al fiecăruia dintre noi (practic în maxim 18 ani 11 zile și 8 ore - ciclul Saros, eclipsele de Soare pereche activează pe rând fiecare casă astrologică din horoscopul personal). Eclipsele de Lună aduc acțiuni inconștiente - în sensul că sunt un rezultat, un răspuns sau un recul la acțiunile conștiente de la eclipsele de Soare - aduc o capacitate de înțelegere subtilă, interioară și de multe ori subiectivă, despre felul în care ne acordăm cu ritmul universal.

În acest context eclipsa totală de Lună din 27 iulie 2018 este în încheierea ciclului anual datorat eclipselor de Lună, generat pe 31 ianuarie 2018, pe de-o parte.

Trebuie subliniat că sunt ani în care putem avea cinci eclipse dar și șase eclipse într-un an (ca de exemplu anul 2020) și chiar șapte, dar numărul minim este de patru.

Pe de altă parte în acest an - 2018 - avem cinci eclipse, adică cele două de Soare și cele două de Lună, dar, în plus, mai avem o eclipsă parțială de Soare pe 11 august. Privit din acest punct de vedere, mi se pare mult mai interesant acest an, căci eclipsa nepereche lipsă, adică cea de Lună, ne vorbește despre posibilitatea unei sincope, a unui interval care să ne scoată dintr-un ritm universal. Practic anul 2019 începe cu o eclipsă de Soare, în această continuitatea a formării eclipselor, lipsește cea de Lună. Adică și în anul 2019 avem cinci eclipse: 5.01, 02.07, 26.12 eclipse de Soare, 21.02, 16.07 eclipse de Lună, ca apoi în 20.01 2020 să urmeze firesc o eclipsă de Lună, în continuarea celei de-a cincea din 26.12.2019. De aceea cred că este important de înțeles semnificația acestei sincope în viața noastră, a oamenilor, și de aceea este mai important de analizat eclipsa totală de Lună din 27 iulie 2018.

- o altă caracteristică a eclipselor este durata lor. Această durată face ca momentele de acțiuni, înțelegere și ritm să aibă o variabilitate proporțională cu timpul de eclipsare. Unii spun că eclipsa va avea o influență în ani, în funcție de timpul cât durează, poate să fie adevărat, dar nu cred că s-a ocupat cineva să argumenteze faptic această afirmație. Sau că ce se deschide la o eclipsă se va derula un număr de ani. În dimineața zilei de 27 iulie 2018, la ora 8:44, Luna trece prin punctul de perigeu - cel mai aproape de Pământ, astfel ca diametrul aparent al discului lunar va fi doar 29'26", aproape de valoarea minima. Pe lângă faptul ca eclipsa este una centrala/totală, și diametrul aparent mic al discului Lunii contribuie la durata mare a totalității.

Personal cred că cu cât o eclipsă este mai lungă cu atât acțiunile personale sunt mai intense, mai puternice, înțelegerea este mai profundă și pe mai multe niveluri, iar ritmul este mai rapid, mai presant presupunând o concentrare exclusivă asupra lui. De aceea durata foarte mare a eclipsei de Lună din 27 iulie 2018 (1 oră și 42 de minute cea mai lungă eclipsă din acest secol, iar cea mai lungă în perioada 1000 îHr și 3000 dHr a durat 1oră, 47min, 14s în anul 318 dHr) ne transmite că va fi nevoie de o concentrare maximă pentru a ne acorda la ritmul universal, care pare să fie extrem de intens, aducând schimbări radicale, o analiză personală sufletească de stabilirea a valorilor cu adevărat importante din viața noastră, dar și o analiză a rezultatelor acțiunilor întreprinse de la începutul acestui an, necesară pentru a deveni selectivi în ceea ce vom decide să facem.

- și o ultimă caracteristică a eclipselor este legată de vizibilitatea lor, adică dacă sunt parțiale - marea majoritate, totale și inelare - acestea fiind și cele mai rare. Mai există și eclipsele hibrid, și ele rar întâlnite, sunt o combinație dintre o eclipsă totală și una inelară.

Eclipsele totale de Lună sunt foarte frecvente și mai spectaculoase, pentru că sunt mai ușor de văzut și pentru că fascinează prin lumina pe care o difuzează. Luminozitatea generează fel de fel de speculații, în realitate aceasta este o caracteristică bine definită a unei eclipse de Lună, după o scară creată de Andre Danjon pentru departajarea eclipselor în funcție de suprafața discului lunar întunecat. Cea din 27 iulie 2018, se estimează (doar la momentul de maxim se va vedea exact în funcție de atmosfera Pământului) că va fi pe scara Danjon de tip L4, și de aceea în presă a apărut denumirea (evident speculată mediatic) de "Lună sângerie" care este dat tuturor eclipselor lunare totale, având în vedere culoarea - un roşu portocaliu - pe care o căpătă satelitul natural al Terrei în momentul în care trece prin umbra Pământului. Culoarea exactă pe care o capătă Luna este dată de cantitatea de praf şi nori din atmosferă. Dacă este o cantitate mai mare de particule în atmosferă, satelitul va avea o nuanţă mai închisă de roşu, cel puțin așa afirmă cercetătorii din cadrul NASA.

Acum să trecem la conotațiile astrologice ale acestei eclipse totale de Lună

Această eclipsă de Lună și Lună Plină are loc pe axa Leu Vărsător, cu Luna în semnul Vărsătorului, în casa a XI a momentului, la ora 23.20. Are câteva caracteristici deosebite: Luna este conjunctă cu Marte în mișcare aparent retrogradă și cu Nodul sud iar Soarele este în conjuncție cu Nodul nord. Această opoziție importantă, Soare - Lună, se descarcă într-un mod deosebit de neașteptat prin cuadraturi, prin Uranus din semnul Taurului. De aceea este foarte probabil să apară evenimente extreme în lume, care să atragă atenția asupra realității din jurul nostru, dar mai ales asupra Naturii care a avut extrem de mult de suferit în ultimele secole. Ele vor genera probleme materiale, ne vor determina să ne confruntăm cu situații de criză, dificil de gestionat, atât la nivel individual cât și la nivel mundan. Să nu uităm că Luna din semnul Vărsătorului - domiciliul planetei Uranus este conjunctă cu planeta Marte, ceea ce evident va genera evenimente extrem de rapide, fulgerătoare, greu de oprit de tip Furtuni violente, taifunuri, incendii, cutremure, accidente în lanț, probleme importante care au legătură cu tehnica modernă: calculatoare, avioane, sateliți, etc. Toate ne vor atrage atenția că ne aflăm în extreme față de ceea ce credem că putem controla, totul având conotația de a înțelege că ne stă totul în putință cu condiția de a respecta legile și principiile universale.

Soarele, Nodul nord și Pallas în inconjuncție cu Saturn în mișcare aparent retrogradă, ne sugerează că toate acele acțiuni realizate conștient și deliberat, prin intermediul cărora am afectat ceea ce ne înconjură, am intervenit încercând sau forțând schimbarea funcționării unor Principii, va fi frânat, împiedicat sau chiar mai dur, va apare conform Legii cauzei și efectului, reculul extrem de dur. Tot din această perspectivă, vor avea loc evenimente prin intermediul cărora vor începe un fel de acțiuni care să ne schimbe sistemul de valori, orientându-ne atenția sufletească și spre zona spirituală. Lecțiile care ar trebui însușite sunt legate de percepția superioară a legilor universale, de depășirea mentalității legate de planul material și de cantitate și abordarea oricărei probleme din perspectiva calității. Mercur este în mișcarea aparent retrogradă din 26 iulie, sugerându-ne că este nevoie să înțelegem importanța acțiunilor din perspectiva eficienței calitative.

Apoi Saturn în mișcare aparent retrogradă, Jupiter și Venus formează trei septile, care au ca punct de mijloc pe Jupiter. De aceea se subliniază încă odată că vor avea loc descărcări karmice atât la nivel personal cât și de grup dar și de umanitate legate de depășirea atribuțiilor umane, încălcarea legilor spirituale legate de valorile sufletești, excesul de exploatare a resurselor naturale, nejustificat și ne necesar. De aceea se poate spune că la nivel de acțiune, de înțelegere și de stabilire a ritmului - pe care le-am definit mai sus - este nevoie de conștientizare, de schimbare radicală și imediată a mentalității, de intervenție fermă și rapidă în îndreptarea erorilor și de învățare din suferințele care apar prin aceste descărcări.

Tind să cred că totuși ne va lua ceva timp și evident și parcurgerea unor evenimente a căror declanșare se stabilește acum, pentru a ne maturiza și a depăși egoismul și punerea interesului personal mai presus de orice. Probabil că evenimentele dure, repetate vor avea darul de a ne schimba, acum este doar primul semnal. Puterea cosmică, că să nu spun Dumnezeiască și să pară desuet, este atât de intensă fiind capabilă să transforme toate implicațiile existenței naturale. Ea se va manifesta pentru a ne lumina, pentru a ne trezi conștiința pentru a ne activa puterea imensă a Sufletului. Cumva lucrările Naturii ar trebui să ne facă mai umili dar și mai smeriți, ajutându-ne în acest fel să ne ”planetarizăm conștiința”. Pe de altă parte schimbările dure declanșate acum vor face loc pentru apariția ”noului” în această perioadă de criză.

Pluton aparent neaspectat, în mișcare aparent retrogradă, este de fapt pe Punctul mijlociu dintre Marte retrograd conjunct cu Luna și în opoziție cu Soarele și Saturn retrograd, conjunct cu Mijlocul cerului și inconjunct cu Soarele și Nodul nord și în septil cu Jupiter. În acest fel el coordonează din umbră, o perioadă lungă de acum înainte, orice fel de acțiuni, ripostând dur și distrugător, pe principiul că nu se poate construi ceva nou, pe ceva putred și bolnav. Așa că fiecare aspect pe care Pluton în va forma va adăuga ceva la procesul de distrugere, transformare, construire.


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte