Această Lună Plină formează o configurație de yod - dar nu orice fel, și anume acesta are un efect de bumerang, unii astrologi numindu-l yod bumerang - pe care nu am mai întâlnit-o de mult la aceste moment de opoziție Soare Lună.

Yodul este o configurație astrologică deosebit de interesantă, denumită și Mâna destinului, fiind format din două inconjuncții și un sextil. Planete aflate în relaţia de sextil sunt Chiron și Lilith (de fapt un punct virtual), ambele în inconjuncţie cu o a treia Soarele, care este şi planeta-focar a configuraţiei. Energia conferită de către acest aranjament planetar ne susţine să remodelăm sau să armonizăm fluctuaţiile noastre emoţionale şi mentale, să corijăm comportamente mai puţin plăcute care ne împiedică în evoluţia noastră spirituală. Planetele implicate în „mâna destinului” atrag atenţia asupra dificultăţilor de a ne putea concentra pe ceea ce este cu adevărat important, în sensul creșterii și dezvoltării personale. În vârful yodului se află Soarele, el indică ceea ce avem de făcut și practic nu vedem, sau ceea ce ne împiedică să devenim conștienți. Se poate spune că nu suntem conștienți de oportunitățile care ni se deschid în această perioadă, poate datorită fricilor și temerilor generate de teama că nu avem suficiente informații sau dintr-o superioritate prost înțeleasă. Frica este generată de numeroase emoții pe care nu reușim să le ordonăm, să le clarificăm. Emoţiile au rolul lor în viaţa fiecăruia, dar atunci când ele tind să ne copleşească şi să ne dezechilibreze, este semn că trebuie să învățăm să evadăm din plasa lor, să ne detaşăm şi să căutăm să privim situaţia dintr-un punct în care nu mai suntem în voia valurilor de emoţii din propriul nostru suflet. Emoţiile pe care le simţim sunt indicii importante pentru semnificaţia pe care o au, pentru noi, lucrurile care ni le provoacă, dar chiar şi această semnificaţie ține adesea de atitudinea noastră. Prin autoeducaţie, prin înţelegerea şi folosirea justă a emoţiilor, putem ajunge să ne găsim un echilibru solid pe ţărmul acestei vieţi. Altfel ele ne fac temători, oscilanți, indeciși și în final dominați de frica dată de semnificațiile cărora le-am dat putere.

Mai poate fi o componentă care ar trebui luată în calcul și anume faptul că ne simțim ca pe un prag, și nu avem curajul de a păși dincolo de el, mai ales pentru că vedem partea goală a paharului, ceea ce ne împiedică să mergem înainte. Cine caută tot timpul doar la partea gravă şi serioasă a lucrurilor, acela nu mai apucă să se bucure de partea lor luminoasă.

Spuneam mai sus că este un yod cu efect de bumerang, bumerangul este planeta care se află în opoziție cu vârful Yodului, în acest caz cu Soarele, și anume este Luna. Tentația la Yodul bumerang este de a “fenta” tensiunile inconjuncțiilor și de a manifesta energia focarului nealterată, în punctul de bumerang. Luna, prin această configurație primește energia de la Soare fără a mai fi transformată de inconjuncții, în mod direct, sub forma unor intuiții sau chiar relevări foarte puternice. Totul este să acceptăm aceste percepții, să ne folosim, să nu trecem peste ele, fără a acționa. Luna în semnul Peștilor este extrem de receptivă, ceea ce amplifică mult posibilitățile fiecăruia de a percepe. Ea ne aduce în suflet credința în ceea ce percepem, mai ales pentru că suntem într-o perioadă de căutare.

În plus Soarele și Luna sunt prinse într-o altă configurație de Zmeu, a cărei mișcare liberă, este dată tocmai de opoziția Soare Lună, care ne ajută să materializăm, să punem în practică cu multă ușurință, dacă credem și ne organizăm ideile și informațiile, tot ceea ce ne este necesar și stabilizator.

Deci tensiunile de la această Lună Plină, corect utilizate ne pot aduce beneficii uriașe, totul este să ne acordăm puțin timp pentru a analiza și înțelege conjuncturile din jurul nostru.


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte