Avem niște zile interesante, pe de-o parte datorită configurației de zmeu realizată piramida de apă formată din conjuncția Mercur Venus - conjuncția Lilith Neptun - Nodul Nord  în vârful zmeului fiind Saturn. Această configurație ne dă posibilitatea să ne folosim simțurile și percepțiile, mai ales în această perioadă delicată, destul de tulbure și confuză, oarecum aparent lipsită de consistență. În realitate este un fel de test de maturitate pe care îl dăm legat de prezența fiecăruia în viața sa.

Apoi avem un alte aspect interesant și anume conjuncția în formare dintre Saturn și Pluton, care va acționa extrem de ferm, dur și fără echivoc  până la jumătatea lunii ianuarie. Acest aspect ne duce pas cu pas pentru a înțelege că recompensa pentru faptele noastre de valoare nu este pe un singur plan. Ceea ce primim de la societate poate reflecta aprecierea societăţii fată de faptele noastre, dar mai valoroasă este bucuria de a duce la bun sfârşit o misiune sau de a ne atinge un ţel. Ar trebui să învățăm să nu ne limităm doar la ceea ce judecă alţii despre faptele noastre, adică să nu alergăm după aprecierea lor, ci să ne bazăm mai ales pe ceea ce simţim noi înșine despre ceea ce facem. Cea mai fericită recompensă este bucuria și pacea sufletească pe care o aduc faptele săvârşite de noi.

Pe lângă aceasta Marte se pregătește de cuadratură cu Nodul nord, acest aspect ne forțează să ne găsim direcția în viață, generează tensiuni interioare importante care sunt motivația acțiunilor necesar de întreprins. Practic el este în exil în semnul Balanței așa că se poate spune că tendința este ori de a acționa mai mult în exterior, de a ne implica prea mult în fleacuri sociale, ori ca din exterior să apară o presiune foarte mare care ne va împinge cumva dureros pe direcția potrivită. Este o luptă pe toate planurile și nivelele între trecut care tinde să ne blocheze și prezent care ne presează extrem de intens. Alegerile evident aparțin fiecăruia, doar în nici un caz trecutul nu este o opțiune, chiar dacă ne aduce aminte de perioade glorioase. Oricum ar fi repetarea acelor experiențe în speranța repetării unor conjuncturi ne va duce cu siguranță în fundături, pe drumuri închise, în cele mai fericite cazuri.

Perioada aceasta ne impune seriozitate, transformare, curaj în a schimba radical și din rădăcini viața noastră, de a ne plasa pe cale destinului și de a ne împli soarta.

Cuadratura descrescătoare dintre conjuncția Lilith Neptun cu cuplul  Jupiter Ceres, este cea care va ordona forțat viața, va pune în litera legii toate acțiunile din trecut pentru a permite construcțiile solide și serioase în viitor. Acest aspect va elimina orice fel de situații ambigui, incerte sau neclare prin care ne-am putea permite să continuăm activitățile călduț și oarecum confortabil, speculând și eludând principiile de viață și morala.

Și nu în ultimul rând avem septilul crescător Vesta în mișcare aparent retrogradă și Chiron, care ne subliniază necesitatea schimbării unghiului din care vedem problemele. Adică ne obligă la o viziune spirituală, la gânduri constructive, la implicarea concretă doar activități constructive, cu dedicare și credință absolută în ceea ce facem.

Există zone ale vieţilor noastre unde suntem constrânşi să ne individualizam, în timp ce în altele aceasta constrângere nu apare. Primele, aflate sub semnul temerii de eşec, sunt indicate de casa în care se afla Lilith, pentru fiecare în parte, precum si de aspectele sale cele mai importante pe care le formează cu alte planete din harta natală, mai ales conjuncţiile şi opoziţiile. Totul se întâmplă ca şi cum există un mecanism misterios care are ca efect constant să ruineze tot ceea ce facem în aceste zone când nu ne trăim viaţa potrivit nouă înşine. Pe scurt este vorba de individualizare, de punere în practică, de curajul de a ne elibera de frică şi teama de eşec sau de ce vor spune cei din jur.


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte