Ne apropiem de cea mai lungă noapte a anului, cea de la solstițiul de iarnă, care semnifică și începutul iernii astronomice. Din punct de vedere astrologic, acest moment coincide cu intrarea Soarelui în semnul Capricornului, ceea ce va schimba evident atmosfera generală, ea devenind mult mai sobră, mai serioasă. Avem instinctiv tendința de a privi totul cu mai multă seriozitate, având o abordare eficientă și rațională. Paradoxal apropierea sărbătorilor de iarnă pare să pună totul într-o altfel de lumină – cadouri, petreceri, dar dacă privim în interiorul nostru vom observa că suntem mult mai atenți la nevoile sufletului și mai raționali.

În acest an solstițiul de iarnă este pe 22 decembrie la ora 6.19; harta astrologică a acestui moment ne sugerează că simțim nevoia de a înțelege cât mai mult din tot ce ne înconjură și de a ne apropia de persoanele care au aceleași preocupări sufletești și intelectuale cu noi. Este în același timp, o nevoie de afirmare și de exprimare a personalității, mult mai amplificată, chiar dacă nu există pentru moment o strategie clară.

Imediat ce intră în semnul Capricornului, Soarele se apropie de Jupiter prin conjuncție și formează cuadratură cu Chiron și trigon cu Uranus, trei aspecte care se cuplează interesant, căci ele vin pe fondul unei presiuni extreme generate de conjuncția dintre Saturn și Pluton, din ce în ce mai intensă și copleșitoare. Tot acest context pare să ne determine să fim mult prea prinși în activitățile concrete, și mai puțin prezenți la cerințele sufletului. Cu toate că simțim acut nevoia de a ne găsi liniște interioară, există o presiune extremă din exterior care ne forțează să acționăm, să mergem înainte fără oprire. Conjuncția Saturn Pluton m-a determinat pe mine personal, să depășesc multe bariere, cu un efort extraordinar, cu o tensiune interioară foarte mare, tocmai pentru a-mi arăta că se poate realiza orice atâta vreme cât ești concentrat, serios și crezi în ceea ce faci. Pe de altă parte din punct de vedere fizic este o presiune psihică deosebită, greu de controlat, care poate genera multe probleme de sănătate dacă nu suntem atenți.

În același timp la momentul solstițiului Soarele este în septil descrescător cu Luna, un aspect care mie personal îmi sugerează cu numeroase probleme din trecut vin acum peste noi pentru a le rezolva, pentru a le înțelege și conștientiza. Pot apare descărcări karmice, pe care le resimțim mai acut decât de obicei dar ele sunt necesare pentru a elibera de greutățile și apăsările la care ne supune karma. Totul poate părea de aceea scăpat de sub control, în realitate, rapiditatea cu care se derulează evenimentele, este ca un fel de anestezie pentru a rezista durerilor.

De aceea aș putea concluziona că momentul solstițiului de iarnă anticipează transformările majore care vor avea loc in următorul an, aduce fiecăruia dintre noi posibilitatea de a se reechilibra din punct de vedere spiritual și de a crește, dar mai ales ne indică ceea ce trebuie să păstrăm și la ce să renunțăm.

Este momentul în care putem ieşi victorioşi în lupta cu tenebrele interioare, în care ne putem depăşi gândurile negative şi emoţiile distructive, în care voinţa şi curajul, înving frica, cel mai puternic demon al întunericului.

Acest solstiţiu ne vorbeşte despre comunicarea trăirilor şi emoţiilor, despre iubirea protectoare, despre asigurarea unui confort sentimental minim, doar că acest lucru se realizează cu înţelepciune şi acceptare.

Colindăm peste tot în lume, căutăm iubirea ici şi colo, în această persoană sau în cealaltă. Căutăm peste tot numai în propriile noastre inimi şi minţi nu.

Ceea ce dai acea primeşti, aşa spune legea. Pe măsură ce  trăieşti vei vedea cât de minunat lucrează. Fiecare dar oferit ajută la completarea întregului. Nu aştepta ca cineva să extragă ceva din tine, ci oferă cu drag ce ai. Mulţumeşte cu drag şi constant pentru ceea ce ai, pentru că ţi s-au deschis ochii şi ştii ceea ce faci.

CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte