Conjuncțiile dintre Marte și Saturn au loc aproximativ 2 ani de zile, ultima întâlnire dintre cele două având loc pe 2 aprilie 2018 în la gradul 9 din semnul Capricornului, guvernat de Jupiter. Practic cu această conjuncție din 31 martie se încheie un ciclu scurt de 2 ani și se deschide un altul nou. În ceea ce privește întâlnirea dintre Marte și Saturn în semnul Vărsătorului – sau în același semn – ea se produce aproximativ la 28 -30 de ani , cea anterioară având loc pe 6 martie 1992 la gradul 14 Vărsător guvernat de Lună, deci acum se închide ciclul lung deschis atunci și se generează unul nou de 30 de ani; următoarea conjuncție producându-se abia în mai 2050. Am remarcat că atât în 1992 cât și acum Uranus, guvernatorul semnului Vărsător se află în semn de pământ, o poziție extrem de incomodă pentru această planetă,ea reprezentând elementul opus, aerul, gândirea, libertatea; de aceea Uranus, într-un fel, susține limitările impuse de Saturn, mai ales în plan social, tocmai pentru a amplifica presiunea planului material care va genera revoluție și nevoia de eliberare de ceea ce este perimat și învechit.

Dacă în anul 2018 Marte și Saturn împreună în semnul Capricornului, ne vorbea despre posibilitatea unor alianțe politice și proiecte pe termen lung, a unor acțiuni riguroase sau cu desfășurare amplă (și aici este de analizat ce s-a reușit din acest punct de vedere în acest interval), în 2020 este vorba despre cu totul altceva. În primul rând Marte ne provoacă prin această conjuncție cu Saturn, la fel ca și în 1992 (să nu uităm evenimentele din acel an – cum ar fi alegerea lui Iliescu pentru 4 ani, războiul din Kosovo) să  ieșim din automatisme, convenționalism, din tipare, chiar dacă forțat, scrâșnind din dinți sau cu frâna de mână trasă și piciorul până la capătul cursei pedalei de accelerație. Cam la asta ne invită această conjuncție pentru următorii doi ani, doar că spre deosebire de cea din 1992, de această dată toate acestea au loc forțat sau cumva impus prin niște scenarii, doar că acestea nu vor avea finalul scontat de cei care le-au realizat ci vor declanșa un fel de start, un an 0. Conjuncția la gradul 1 Vărsător, guvernat de Saturn, ne testează rezistența psihică, credința, capacitatea de a ne reconstrui, de a deveni oameni noi, într-o epocă nouă, cea a Vărsătorului despre care se tot vorbește. De aceea am spus că este un an 0, căci acum se va declanșa intrarea în această nouă epocă.

Spun aceasta deoarece cel mai important lucru în această perioadă este conștientizarea, și ea va avea loc, chiar dacă în urma unui proces apăsător, limitativ și extremist. De fiecare dată contextul generează evenimentele, iar acum Mercur formează semicuadratură cu Marte și Saturn . Mercur se află în semnul Peștilor, de unde aduce multă confuzie și informații contradictorii, care trebuie analizate și plasate în contextul lor.  Mercur este pe Punctul mijlociu Uranus Pluton și în același timp pe Punctul mijlociu Ceres Lilith. Ce are foarte multe semnificații. În primul rând tot ceea ce se întâmplă este generat din exterior, ca un fel de plan bine gândit de destabilizare a intelectualității , de inducere de informații greșite sau contradictorii în ideea de monopolizare a puterii absolute. Combinația Uranus Pluton sugerează clar un plan bine programat de implementare a unui nou sistem politic mondial. Deasemenea această combinație ne vorbește de revoluție, de instaurarea schimbărilor și a reformelor gândite, într-un mod perseverent și fără ezitare. Fanatismul, disperarea, violența, precipitarea sunt cele mai frecvente în această perioadă. Se caută impunerea unor noi condiții de viață prin obligativitatea de a face anumite lucruri . Din punct de vedere biologic, această combinație aduce modificări ale ritmului fiziologic, mai ales în relație cu respirația și pulsul, emoții puternice, căderi psihice.  Mercur pe acest Punct mijlociu – 15 Pești, o perioadă scurtă de vreme 3-4 zile , grad guvernat de Jupiter conjunct cu Pluton și Pallas, ne indică o activitate febrilă în umbră, bine camuflată prin confuzii și ceața mediatică, o activitate intensă pentru punerea în practică și legiferarea proiectelor bine gândite despre care vorbeam. În plan personal tensiunea extremă generată de această combinație ne poate aduce mai aproape de sufletul nostru îndreptându-ne atenția spre partea subtilă a lucrurilor.  Combinația dintre Ceres și Lilith este și ea foarte interesantă, Ceres este legată adesea de epidemii, de viroze răspândite pe calea aerului (se află în Vărsător un semn în care nu este prea confortabilă – practic este în recepție mutuală cu Uranus, schimb de semne) Iar Lilith provoacă o slăbiciune deosebită datorită fricii și temerilor legate de dispariție sau moarte. Mercur din Pești aduce multe idei speculative pe acest subiect, confuzie prin ascunderea realității, minciuni și calomnii. Semicuadratura de care aminteam mai sus dintre Mercur și conjuncția Marte Saturn ne spune că acum fiecare alege: boala, frica, autodistrugerea sau  curajul, acțiunea în planurile de perspectivă, depășirea provocărilor și a autolimitărilor.

Și o ultimă subliniere, Ascendentul momentului când se formează conjuncția se află în semnul Scorpionului, la gradul 3 guvernat de Venus, el ne sugerează transformarea prin încrederea și dezvoltarea propriilor calități și prin creșterea valorii personale. Indiferent ce se întâmplă în exterior noi trebuie să ne preocupăm doar de asta. Nimeni nu ne poate lua calitățile personale și valoarea pe care o avem, cu cât este mai mare, mai corectă și bine structurată, cu atât va fi mai bine.


CURSURI DE ASTROLOGIE
Diplomă recunoscută de Ministerul Muncii.
Formator Gabriela Apostol.
Pentru înscrieri, structura şi durata cursurilor detalii aici...

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte