„Viata nu ne cere sacrificii majore ci ne cere să o trăim cu bucurie în suflet şi să fim o binecuvântare pentru cei din preajmă, astfel încât să lăsăm în urma noastră măcar încercarea de a îmbunătăţi această lume”. Dr. Edward Bach

Sănătatea reprezintă încrederea şi bucuria de a trăi în armonie cu Divinitatea din noi pentru a radia Lumină şi Iubire. Aflaţi în această stare cu siguranţă putem depăşi toate dificultăţile deoarece le vom aborda dintr-o altă perspectivă.
Îmbolnăvirea este direct legată de starea de nefericire ca rezultat al tulburării echilibrului dintre minte şi suflet. Când acesta din urmă este ignorat în mod repetat sigur ne aflăm pe un drum alunecos. Sufletele noastre sunt în legătură directă cu Divinitatea iar îndrumarea de aici o primim în orice clipă şi în orice circumstanţe. Când ne aflăm în dificultate trebuie doar să dobândim liniştea interioară necesară pentru a o auzi şi a ne lăsa călăuziţi. Remediile Bach corect alese ne restabilesc acea linişte interioară pentru a ne putea asculta Sinele Superior.
Atâta vreme cât mentalul şi emoţionalul coabitează în armonie, ca o consecinţă firească şi corpul fizic va funcţiona la parametri optimi.
Dr. Bach era convins că fiecare dintre noi are o Cale de urmat, iar suferinţa şi nefericirea sunt rezultatele abaterii noastre de la acea Cale ceea ce înseamnă ignorarea îndrumării  Divine.
Acest concept intuit de Edward Bach de la o vârstă fragedă s-a conturat treptat pe măsură ce i-a fost confirmat de-a lungul anilor în urma studiilor, a experienţei sale personale şi din domeniul medical.
Când a fost convins că medicina alopată nu lua în considerare acest concept, esenţial în viziunea lui, a renunţat la cariera medicală de succes pentru a-şi urma Calea. Era convins că trebuie să existe o modalitate naturală de tratare a cauzei primare a îmbolnăvirii care foloseşte elemente fundamentale simple şi eficiente şi că menirea lui este să o găsească.
Caracteristicile fundamentale ale terapiei sale sunt:
-NATURAL;
-SIMPLU;
-PROFUND;
-TRATAMENT INDIVIDUALIZAT FUNCŢIE DE PERSONALITATE.
Dr. Bach era binecunoscut pentru originalitatea cu care îmbina spiritualitatea şi smerenia cu inteligenţa şi cunoaşterea materialistă dobândită prin studiu şi experienţă medicală.
În opinia lui există doua erori fundamentale în care putem cădea:
- disocierea dintre Sinele Superior şi personalitate, deoarece reprezintă autodistrugerea.
- cruzimea folosită împotriva celorlalţi, deoarece reprezintă lupta împotriva Unităţii Universale.

Astfel, suferinţele primare ale omului sunt: mândria, cruzimea, ura, egoismul, ignoranţa, instabilitatea şi lăcomia.
Mândria apare din lipsa de recunoaştere a subordonării personalităţii faţă de Sinele Superior, toate realizările nu sunt ale noastre ci sunt făcute prin noi. Personalitatea trebuie să fie plecată cu smerenie Sufletului.
Cruzimea este negarea Unităţii din care facem parte cu toţii şi orice acţiune îndreptată împotriva cuiva se va întoarce împotriva celui ce a iniţiat-o. Trebuie să ajungem să îndrăgim tot şi pe toţi cei ce ne înconjoară.
Ura este opusul Iubirii deci reversul energiei creative. Creatorul este Iubire.
Egoismul este o negare a Unităţii din care facem parte. Hotărârile noastre trebuie luate în acord cu binele umanităţii fără a leza interesele celor din jurul nostru.
Ignoranţa reprezintă refuzul de a învăţa şi de a vedea Adevărul şi Lumina. Aşa cum în întuneric nu poţi vedea, fără cunoaştere nu poţi exista.
Instabilitatea, indecizia reprezintă slăbiciunea datorata nesupunerii personalităţii în faţa Sufletului. Trebuie să avem încredere că Dumnezeu biruie.
Lăcomia duce la dorinţa de putere asupra celorlalţi; de a comanda, a dicta şi a porunci uzurpând Puterea Creatoare. Este o negare a libertăţii şi individualităţii fiecărui suflet în parte.
Se pare ca îmbolnăvirea unei anumite părţi a corpului nu este întâmplătoare. De exemplu, cine suferă de inimă înseamnă că nu a folosit capacitatea de a iubi în parametri optimi.
Boala în sine, atât de crudă în aparenţă ar trebui privită ca o binefacere deoarece vine în ajutorul nostru atenţionându-ne asupra conflictului interior existent care, dacă este corect interpretat ne va indica greşeala esenţială pe care o comitem. Odată conştientizată greşeala, suferinţa poate fi înlocuită, prin dezvoltarea calităţii opuse şi nu luptând împotriva ei.

Dupa cum spune si neuitatul Petre Tutea:
„ Omul nu trebuie sa cada in disperare ci trebuie sa cada in Dumnezeu! Caci cine s-a nascut ateu s-a nascut degeaba!”

| Carmen Bădilă | BFRP (Bach Foundation Registered Practitioner) |

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte