Medicina alopată este din ce în ce mai puţin agreată în mediul internaţional datorită efectelor secundare pe care medicamentele le provoacă organismului în numele unei vindecări cât mai rapide. Multe din afecţiunile din ziua de azi sunt considerate de medicina clasică drept incurabile, şi nu este de mirare, de vreme ce singura soluţie pe care o recomandă în cazul bolilor sunt consumul de medicamente chimice. Substanţele chimice, nu au acces la resursele de regenerare a organismului aşa cum o fac substanţele naturale din plante, fructe şi legume. Dacă facem o scurtă pauză şi ne gândim la faptul că ştiinţa medicală de tratament prin medicamente a luat avânt doar de câteva decenii şi că modalitatea de tratament natural a existat din totdeauna, înţelegem că noi oamenii am avut dintotdeauna la-ndemână un mijloc simplu de tratament şi anume resursele naturale din mediul înconjurător. Aşadar ştiinţa medicală observă că numărul de persoane bolnave creşte şi că modalitatea de vindecare clasică nu este foarte eficientă, iar în acest context tratamentele naturale sunt promovate, dar schimbarea majoră către care medicina se îndreaptă este prevenţia.
„Un gram de preveţie face mai mult decât un kg de medicamente”. În deşert nu  cauţi apa atunci când ţi s-a făcut sete, ci ai o rezervă dinainte pregătită. În timpurile care le trăim, datorită poluării aerului şi apei, hranei neadecvate, cât şi stresului, statisticile arată că, dacă nu se iau măsuri de prevenţie este doar o chestiune de timp până când vom ajunge să suferim de o afecţiune sau alta.
Sănătatea noastră este direct dependentă de calitatea alimentelor pe care le introducem în corp prin hrana zilnică. Din păcate majoritatea oamenilor nu valorifică acest dar nepreţios: sănătatea...deoarece majoritatea ne-am născut sănătosi. Singurele momente din viaţă când începem să ne apreciem sănătatea sunt, de cele mai multe oi cele în care o pierdem. După cum spuneam la începutul acestui articol ştiinţa medicală modernă şi O.M.S. (Organizaţia Mondială a Sănătăţii) promovează într-un ritm susţinut prevenirea degradării stării de sănătate a corpului. În această ordine de idei o mişcare modernă în ştiinţa medicală, după îndelungi cercetări şi o cazuistică copleşitoare afirmă că fiecare grupă sanguină are anumite alimente care îi sunt benefice, şi altele care îi sunt dăunătoare.
Doctorul James D’Adamo şi fiul său Peter D’Adamo au dezvoltat o cercetare longitudinală în ştiinţa medicală. Aceasta relevă faptul că grupa sanguină a fiecărui individ influenţează dieta sa zilnică. Alimentele care sunt hrănitoare şi aduc beneficii unei persoane aparţinând, spre exemplu, grupei O îi sunt dăunătoare grupei A, B, SAU AB.
Grupele sanguine au apărut treptat de-a lungul istoriei. Prima grupă apărută pe scara cronologică a fost grupa O – denumită şi „vânătorul”. Persoanele aparţinând acestei grupe sunt: consumatori de carne, au tract digestiv viguros, sistem imunitar hiperactiv; sunt intoleranţi la adaptările de dietă şi la cele de mediu înconjurător. Ei răspund optim la  stress printr-o activitate fizică intensă şi necesită un metabolism eficient pentru a se menţine suplu şi energetic.
Următoarea grupă sanguină apărută în plan cronologic a fost grupa A – denumită şi grupa „culivatorului”. Este grupa vegetariană, cu un tract digestiv sensibil, sistem imunitar tolerant. Aceste persoane se adaptează bine la condiţii de dietă şi mediu înconjurător stabilite, răspund cel mai bine la stress prin calmare. Necesită dietă agrară pentru a se menţine zvelt.
Grupa sanguină B este cunoscută şi ca „nomadul”. Aceste persoane sunt echilibrate, cu sistem imunitar puternic şi sistem imunitar tolerant. Referitor la dietă au opţiunile cele mai flexibile; sunt consumatori de produse lactate şi răspunde la stress bine prin activităţi creative. Pentru a menţine echilibrul e bine să balanseze activitatea fizică cu cea mentală.
În final grupa AB sau „enigmaticul” are următoarele caracteristici generale: fuziuni între însuşirile grupei A şi B, tract digestiv sensibil, sistem imunitar excesiv de tolerant, are răspunsuri de tip cameleonic la condiţii schimbătoare de mediu şi dietă.
Aşadar, revenind la conceptul de prevenţie prin prisma noilor informaţii referitoare la hrana pe grupă sanguină, subliniem faptul că prevenţia apariţiei dezechilibrului sănătăţii se referă pur şi simplu... la o hrană corectă, corespunzătoare care să îndeplinească sensibilităţile fiecărei grupe la anumite alimente.
În acest articol acoperim cele patru grupe sanguine şi caracteristicile generale ale fiecăreia, referitoare la alimente; pentru ca ulterior să revenim prin articole detaliate care au menirea de a satisface curiozitatea fiecăruia dintre dvs. indiferent de grupa căreia aparţineţi.

Recomandări alimentare pentru grupa O:
-    carne de miel, oaie, viţel;
-    ştiucă, peşte cu carne albă, cod;
-    ouă;
-    ulei din seminţe de in;
-    nucă, broccoli, cartofi;
-    spanac, dovleac, ceapă roşie;
-    prune uscate, smochine, prune;
-    curry, curcumă, hrean;
-    ghimbir, tei.

Recomandări alimentare pentru grupa A:
-    peşte cu carne albă, somon, macrou;
-    brânză de soia, lapte de soia;
-    ulei de măsline;
-    hrişcă, făină de orez;
-    sfeclă albă, usturoi, praz, ridichi;
-    afine, ananas lămâi, cireşe;
-    sos de soia;
-    aloe, brusture, ghimbir.

Recomandări alimentare pentru grupa B:    
-    carne de miel, oaie şi iepure;
-    ştiucă, macrou, stridie;
-    brânză feta, lapte degresat, ouă;
-    ulei de măsline;
-    mei, făină de porumb şi orez;
-    pâine răscoaptă;
-    ciuperca shiitakeconopidă, varză creaţă, boia de ardei;
-    soia roşie;
-    banane, ananas, papaya;
-    curry;
-    mentă, frunze de zmeură.

Recomandări alimentare pentru grupa AB:
-    carne de miel şi oaie;
-    melc, ştiucă;
-    brânză feta, mozzarella, Kefir, ouă;
-    nucă, arahide, castane;
-    orez alb, făină de orez;
-    pâine de secară 100%;
-    conopidă, ţelină;
-    agrişe, lămâi, cireşe;
-    curry;
-    măceşe, echinaceea, frunze de căpşuni.

Acestea sunt doar o parte din alimentele benefice fiecărei grupe în parte. Pe viitor se vor detalia fiecare grupă şi vor fi prezentate detaliat pe lângă alimentele benefice, cele neutre, câr şi cele care sunt bine a fi evitate.

COȘ DE CUMPĂRĂTURI

0 produse 0,00 RON
Vezi coș de cumpărături

AUTENTIFICARE

Bine ai venit pe pagina Mirabilys. Ca utilizator înregistrat ai acces la arhiva de articole.

Ţine-mă minte